To radio revolt και στα FM.

Aπο σήμερα ο σταθμος εκπέμπει ξανά και στα FM στους 88.7 μεγάκυκλους.
Το πρόγραμμα του σταθμού θα το βρείτε στο site.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του σταθμού για την επαναλειτουργία του που δημοσιευτηκε στις 16/2:

Επιτέλους! Το σύστημα αποτυγχάνει παταγωδώς. Τόσα χρόνια παρείχε μια πλαστή ευημερία στο «πολιτισμένο» δυτικό κόσμο, με μια οικονομία βασισμένη σε εικονικά χρήματα (ομόλογα, δάνεια, κλπ). Όλα αυτά, στις πλάτες των χιλιάδων εκμεταλλευομένων ανά τον κόσμο στηριζόμενη είτε στη μισθωτή σκλαβιά του καπιταλισμού, είτε στην πιο απροκάλυπτη σκλαβιά του τρίτου κόσμου, εξυπηρετούν τις καταναλωτικές ανάγκες του δυτικού «πολιτισμού» κατασκευασμένες από το life style και τα media. Η κατάληξη όλου αυτού του κατασκευάσματος δεν μπορεί να είναι άλλη από την σταδιακή κρίση και κατάρρευσή του.

Τώρα το σύστημα προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και οι καταπιεσμένοι καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα. Τα κεκτημένα των σύγχρονων σκλάβων, κερδισμένα μέσα από κοινωνικούς αγώνες(8ωρο,βασικός μισθός, κοινωνική, ασφάλιση κλπ), φαίνεται ότι δεν ήταν τίποτα άλλο από μια πρόσκαιρη ανακούφιση μιας και τώρα όλα αναιρούνται. Έτσι, η ζωή στις μητροπόλεις μετατρέπεται σε αγώνα για επιβίωση καθώς ο καπιταλισμός δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα. Τίποτα εκτός από ανασφάλεια και καταστολή σε όσους αντιστέκονται.

Η διάθεση του κράτους, λοιπόν, είναι ξεκάθαρη. Επιτίθεται στους κοινωνικούς αγώνες(βλέπε διαδηλώσεις, τοπικοί αγώνες κατοίκων κλπ) στέλνοντας τους στρατούς κατοχής του και κάνει τα πάντα για να συγκρατήσει τα ολοένα και αυξανόμενα ριζοσπαστικά κομμάτια της κοινωνίας. Η επίθεση αυτή ξεκινά από εισβολές και εκκενώσεις στεκιών και καταλήψεων(βλέπε εκκένωση κατάληψη Ζαΐμη, κατάληψης Μαραγκοπούλειο, επίθεση στο στέκι στα δυτικά Θεσσαλονίκης κλπ) προσπάθειες αποκλεισμού αναρχικών πορειών μέχρι διώξεις και προφυλακίσεις συντρόφων. Επίσης δεν θα μπορούσε να μην ενισχύσει το νομικό και εκτελεστικό του οπλοστάσιο ψηφίζοντας τρομο-νόμους, ενισχύοντας και στρατιωτικοποιώντας την αστυνομία. Προτού συναντηθείς με κάποιον θα πρέπει πρώτα να ζητάς αντίγραφο του ποινικού του μητρώου και να κάνεις έρευνα στην εισαγγελία για να δεις αν εκκρεμεί κάποια δικαστική απόφαση καθώς οι φιλικές και συντροφικές σχέσεις δεν μένουν έξω απ το στόχαστρό του.

Σ’ αυτό το κλίμα πραγματοποιούνται και οι πρόσφατες επιθέσεις με στόχο το Radio-Revolt και όχι μόνο.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ RADIO-REVOLT

9/11

Ομάδα παρακρατικών επιτίθεται στο κατειλημμένο βαγόνι του ΟΣΕ μέσα στο χώρο του ΑΠΘ (με την ανοχή του πρύτανη και τη συνεργασία των μπάτσων) όπου στεγάζεται  το εγχείρημα του αυτοοργανωμένου αναρχικού ραδιοφώνου RADIO-REVOLT. Τότε με τη χρήση μολότοφ, πτυσσόμενων γλομπ και μαχαιριών επιχείρησαν να σταματήσουν την λειτουργία του.

Δεν το κατάφεραν. Ο σταθμός συνέχισε να εκπέμπει ένα τέταρτο μετά την εμπρηστική επίθεση. Σε αυτό βοήθησαν οι σύντροφοι του Αναρχικού Στεκιού Ναδίρ που μας παρείχαν ένα χώρο στη κατάληψή, προκειμένου να συνεχίσουμε να  ενοχλούμε όλους αυτούς που ενορχήστρωσαν αυτή την επίθεση. Στο χώρο αυτό στήθηκε ένα στούντιο καθώς επίσης στεγάστηκε και ο server του σταθμού.

ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΝΑΔΙΡ

4/12

Μόλις 2 ημέρες πριν την  επέτειο της δολοφονίας  του Αλέξη Γρηγορόπουλου πραγματοποιείται εισβολή στο Αναρχικό στέκι ΝΑΔΙΡ. Μια επιχείρηση σχεδιασμένη μέρες πριν, όπως συζητούσαν οι μπάτσοι στη ΓΑΔΘ. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ένα χρόνο μετά την εισβολή στο στέκι ΡΕΣΑΛΤΟ και την ποινικοποίηση άδειων μπουκαλιών μπύρας και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων καθημερινής χρήσης. Έτσι, ένας συρφετός 30 ασφαλιτών κρατώντας στα χέρια τους βαριοπούλες και τσεκούρια επιτίθεται στους συντρόφους που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν μέσα στο χώρο της κατάληψης. Οι σύντροφοι αμύνθηκαν λυσσαλέα υπερασπίζοντας την κατάληψη. Μόνο αφού ακινητοποιήθηκαν τους γνωστοποιήθηκε ότι τα άτομα αυτά ήταν μπάτσοι. Παράλληλα απάγονται 3 σύντροφοι που προσπάθησαν να μεταβούν για ενίσχυση στο χώρο της κατάληψης. Συνολικά προσάγονται 12 σύντροφοι στην ασφάλεια. Ο ένας αφήνεται ελεύθερος το βράδυ του Σαββάτου μετά από 9 ώρες, ενώ οι 11 οδηγούνται ενώπιων ανακριτή και εισαγγελέα. Από αυτούς 8 αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ενώ 3 προφυλακίζονται. Ο Ivan.G λόγω βουλγάρικης υπηκοότητας άρα και ύποπτος φυγής (!) ενώ οι Στέλιος και Παναγιώτης Αναστασιάδης με τη μαρτυρία ενός ασφαλίτη προφυλακίζονται.

Παράλληλα, κατάσχεται ο κινηματικός serveρ, το ταμείο του σταθμού και διάφοροι υπολογιστές. Σε αυτή την επιχείρηση οι σημαίες περιφρούρησης των πορειών θα ονομαστούνε όπλα μαζί με διάφορα άλλα αντικείμενα που κατέχει ο καθένας στο σπίτι του. ‘Όπως όμως έχει αποδείξει η επίθεση στο Radio-Revolt και άλλες παρόμοιες παρακρατικές επιθέσεις, χώροι που αποτελούν στόχους κράτους/παρακράτους, πρέπει να οργανώνουν και την αυτοάμυνά τους.

Ανάμεσα στον μισό ποινικό κώδικα που φορτώνουν στους συλληφθέντες της υπόθεσης, βρίσκεται και η κατηγορία για παράνομο ραδιόφωνο βάσει του ν1730/87, που αφορά την μετάδοση ραδιοφωνικού σήματος χωρίς άδεια.

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ. ΑΣ ΤΗΣ ΤΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ.

Στις 16/2 το Radio-Revolt εκπέμπει ξανά στο internet και σύντομα και πάλι στα fm. Μπορεί να τους πέρασε από το μυαλό, αλλά εμείς δεν σκεφτήκαμε ούτε στιγμή να σταματήσουμε.  Απλά γεμίσαμε με περισσότερη οργή και επιστρέφουμε ακόμα πιο ενοχλητικοί. Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, να ενοχλούμε το κράτος, το παρακράτος και όλους αυτούς που χαροποιήθηκαν από τις προηγούμενες επιθέσεις. Με όπλο ένα ελεύθερο αναρχικό ραδιόφωνο θα πραγματοποιούμε ξανά την αντιπληροφόρηση και την αλληλεγγύη, μεταδίδοντας το μικρόβιο της ελευθερίας σε όλη την πόλη.

Όλα αυτά θα ήταν δύσκολο να γίνουν χωρίς την αμέριστη αλληλεγγύη που δεχτήκαμε. Είτε με την υλική και οικονομική συνεισφορά, είτε με τη φυσική παρουσία και τη συμμετοχή στις εργασίες ανακατασκευής, είτε με την ηθική και πολιτική στήριξη αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Όσον αφορά τις διώξεις για παράνομο ραδιόφωνο στους συλληφθέντες της υπόθεσης Ναδίρ αλλά και την απειλή για παρόμοιες διώξεις στο μέλλον, η στάση μας παραμένει ίδια από τη στιγμή που αποφασίσαμε να εκπέμψουμε στα fm.

“Δεν επιθυμούμε καμιά νομιμοποίηση ούτε και μας πέρασε ποτέ από το μυαλό. Αδιαφορούμε πλήρως για άδεια εκπομπής για την συχνότητά μας. Αδιαφορούμε πλήρως για αυτό το κωλόχαρτο που δεν θα αποτελούσε τίποτα άλλο από την «διαπραγμάτευση της ύπαρξής μας και της αυτοδιαχειριζόμενης κοινωνικής ραδιοφωνίας».”

Το Radio-Revolt επανήλθε για να μείνει. Δεν είναι υπόσχεση, είναι απειλή.

Υ.Γ: Οι 3 προφυλακισμένοι σύντροφοι βρίσκονται ακόμα στα κελιά της δημοκρατίας.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΕΛΙΟ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, IVAN G.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 8 ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΝΑΔΙΡ

ΥΓ2: ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΛΙΑ


RADIO REVOL 88,7 στα FM

www.radio-revolt.org

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Protected by Spam Master


EN