Ήρθε Η Ώρα Να Ακουστεί Ο Βρυχηθμός Μου – Καταγγελία Σεχταρισμού Κατα Του Στεκιού Του Βιολογικού

“Άνθρωπε, το κεφάλι σου είναι στοιχειωμένο • έχεις λασκαρισμένη βίδα![…]Έχεις μια έμμονη Ιδέα!” – Μαξ Στίρνερ 

Πέρασε καιρός που επιθυμούσα να ακουστεί η οργή μου. Μια οργή που περίμενε τη στιγμή της ώστε να είναι έτοιμη να ελευθερωθεί από μέσα μου. Η παρούσα καταγγελία αν δεν ενοχλήσει όλους, θα ενοχλήσει τους περισσότερους αν όχι τότε μερικούς. Και για πολλούς λόγους που δε θα αναλύσω ! 

Δραστηριοποιούμαι στον Α/Α χώρο στη Θεσσαλονίκη από τον Σεπτέμβριο του 21 και δε με ευχαριστούσαν πολλά πράγματα και γενικά δε με εκφράζουν. Επειδή, όπως έγραψε ο Renzo Novatore, “Είμαι ατομικιστής επειδή είμαι αναρχικός και είμαι αναρχικός επειδή είμαι μηδενιστής.”  

Παρ ’όλα αυτά, δεν έπεσα στην παγίδα του δογματισμού, δε σταμάτησα τη δραστηριότητα μου επειδή οι περισσότερες συλλογικότητες και καταλήψεις δεν εκπροσωπούν τη μαύρη αναρχία, την ατόφια άρνηση, την άμεση δράση  και τον αφορμαλισμό. Όποτε και όπου μπορούσα έδειχνα έμπρακτα την αλληλεγγύη μου, από συμμετοχή σε αφισοκολλήσεις μέχρι και πορείες, και μόνο από προσωπική επιθυμία γιατί βαρέθηκα την απόλυτη απομόνωση στην Αθήνα. 

Όμως κάποιοι δεν το εκτιμούν και χειρότερα, στρέφονται εναντίον μου. 

Από την αρχή που ανακοινώθηκαν τα σχέδια κατεδάφισης του στεκιού του βιολογικού, θέλησα να δείξω την αλληλεγγύη μου και τη στήριξη σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται η κατάληψη. Γνώριζα πολύ καλά τι είχε συμβεί 9 χρόνια πριν, αλλά δεν ήταν εμπόδιο στη συγκεκριμένη πράξη μου, διότι δεν ήμουν συμμέτοχος στον “εμφύλιο” καθώς δεν πήρα και δε θα πάρω ποτέ θέση σε αυτά τα παρελθοντικά γεγονότα, διότι δε θα αλλάξει και τίποτα καθώς θα ήταν ηλίθιο από πλευράς μου να διατηρώ βεντέτες. Πάντα κοιτάω το τώρα, το παρελθόν το μελετάω μόνο όταν υπάρχει κάτι χρήσιμο για το σήμερα! 

Ανακοινώνεται η πρώτη ανοιχτή συνέλευση στήριξης του βιολογικού που πραγματοποιήθηκε στη ΣΘΕ. Συνοπτικά, πριν ξεκινήσει η συνέλευση, μου ζητήθηκε από άτομο (το οποίο δε γνωρίζω αν είναι από το βιολογικό ή από κάποια άλλη συλλογικότητα που στεγάζονται στο στέκι) να αποχωρήσω διότι δεν είμαι αποδεκτός, επειδή είμαι στο αναρχικό στέκι του ναδίρ.Εγώ σεβάστηκα αυτό το αίτημα, διότι δεν είχα όρεξη για καυγάδες και λογομαχίες. Αποχώρησα από τη ΣΘΕ και έπειτα συντρόφια (που δεν έχουν σχέση με το ναδίρ) αποχώρησαν μερικά λεπτά λόγω δυσαρέσκειας με αυτό αίτημα. 

Κάποιες φορές φανταζόμουν πως θα ήταν πιο ευχάριστο εκείνη τη μέρα να έλεγα το “αίτημά τους” σε όλα τα άτομα που ήρθαν και να εκφράσω την κριτική μου ενάντια σε αυτή την ηλιθιότητα που αποκαλώ βεντέτα, που διατηρείται από νέα άτομα ηλικιακά , μόνο και μόνο να έχουν κάτι να δηλώσουν, να δηλώσουν μια κόντρα που δε ζήσαμε και ελπίζω ποτέ να μην ξανά συμβεί. Αλλά από ότι φαίνεται , σήμερα την εκφράζω αυτή την πολεμική με μορφή κείμενου, αφού το παρατράβηξαν το θέμα. 

Μετά από ένα χρονικό διάστημα, στα μέσα του Δεκέμβρη, πραγματοποιείται η τριήμερη εκδήλωση του βιολογικού και η πορεία υπεράσπισης του. Την τρίτη μέρα της εκδήλωσής πραγματοποιείται εκδήλωση για το προσφυγικό ζήτημα.Ο σύντροφος μου, ο οποίος είναι μέλος του στεκιού Utopia AD, επιθυμούσε να την παρακολουθήσει, επειδή ασχολείται με αυτό το ζήτημα.Τον είχα ενημερώσει για το προηγούμενο συμβάν όμως δεν ήθελα να χαλάσω την επιθυμία του, διότι ήρθε για λίγες μέρες να επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη.Καθώς μπήκαμε στο στέκι του βιολογικού, εγώ πήγα στους πάγκους με τα βιβλία και βρήκα 2 συγκεκριμένα που είχαν εξαντληθεί και δεν τα έβρισκα σε ηλεκτρονική μορφή .Εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε κάποιο άτομο στο πάγκο να μου πει τις τιμές ,ώστε να πληρώσω και να φύγω γρήγορα.Βρήκα ένα γνωστό άτομο του στεκιού που γνωριζόμαστε αυτούς τους μήνες και τον ρώτησα για τις τιμές των βιβλίων και απομακρύνθηκε(λες και είχα λέπρα) λέγοντάς μου πως τον φέρνω σε δύσκολη θέση.Ξαφνιάστηκα που μου το είπε και έπειτα μου ζήτησε να βγούμε έξω από το βιολογικό να συζητήσουμε.Άρχιζε να μου λέει τα ίδια πράγματα που ακούω συνέχεια από κάθε άτομο που έχει εχθρική στάση απέναντι στο ναδίρ. Εγώ φυσικά δεν κάθισα να αναλύσω το τι έγινε πριν 9 χρόνια διότι όπως ξαναλέω , δεν τον έζησα καθώς θεωρώ σφάλμα τα όσα έγιναν με μεγαλύτερο ηττημένο το ναδίρ και ειδικά τον σύντροφο Σπύρο Μάνδυλα όπου οι δυο πλευρές εκείνο τον καιρό στράφηκαν εναντίων του.Εξήγησα πως θεωρώ ηλιθιότητα τον δογματισμο-σεχταρισμο που διατηρούν τα νέα άτομα ,διότι όχι μόνο είναι ηλίθιο αλλά και δεν υπάρχει λόγος να ανακυκλώνεται αυτός ο μίσος για γεγονότα που δεν έζησαν(πιστεύω οι μεγαλύτεροι λένε στους νέους για τον εμφύλιο έτσι όπως τους συμφέρει,δηλαδη χωρίς να αναφέρουν τα σφάλματα τους όπως τον ξυλοδαρμό σκυλιών και απαγωγή κοπέλας κατά του ναδίρ στον καιρό του “εμφυλίου”. Αλλά δε θέλω να γράψω την ιστορία του “εμφυλίου” ,ούτε να αποκαλύψω αλήθειες ,ούτε να δικαιολογήσω μια από τις δυο πλευρές για αυτά τα γεγονότα.).Καθώς ξαναμπαίνω στο βιολογικό, περίμενα για αρκετό χρονικό διάστημα ένα άτομο να μου πει τις τιμές των βιβλίων.Ύστερα έρχεται ένα άτομο προς τα εμένα , που πιθανόν να είναι του στεκιού.Μέσα μου ένιωσα αυτό το “επιτέλους” αλλά όχι προφανώς δεν ήρθε να μου κάνει τη ζωή εύκολη, αλλά χειρότερη!Μου ζήτησε να αποχωρήσω από το στέκι για τους “γνωστούς λόγους” και για τα όσα είπα πριν στο προηγούμενο άτομο. Εγώ απάντησα πως απλά θέλω αυτά τα δυο βιβλία και θα αποχωρήσω με το καλό.Φεύγει και μετά από 10 λεπτά ξαναέρχεται λέγοντάς μου πως δε θα επαναλαμβάνει τι είπε και η παρουσία μου είναι άβολη. Εγώ λιτά και φωναχτά ζήτησα ένα άτομο να πάρω επιτέλους τα βιβλία να φύγω μια και καλή .Μετά από όλη την παράνοια που έζησα εκείνο το απόγευμα ,τα πήρα τα βιβλία και έφυγα και ο σύντροφος που ήταν μάρτυρας,εφυγε επίσης λόγω δυσαρέσκειας ενώ του είπα πως δε χρειάζεται να χάσει την εκδήλωση για χάρη μου αλλά μου είπε πως η αίτια δεν είμαι εγώ αλλά ο σεχταρισμος τους.

Έχει χάρη που ήταν από τη μαύρη διεθνή τα βιβλία και δεν τα απαλλοτρίωσα ,επειδή δεν τα πήρα από βιβλιοπωλείο(όπως γράφουν στην εισαγωγή) αλλά απο πάγκο σε έναν πολίτικο χώρο.Δεν είδα στις αφίσες σας,στο kinimatorama να γράφετε “ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΑΔΙΡΑΙΟΙ” , αλλά θα ήσασταν περισσότερο ξεφτίλες αν το κάνατε.Ο σεχταρισμος/δογματισμός είναι δηλητήρια και σκοτώνουν την ατομική κρίση .Ο δογματισμός/σεχταρισμος είναι καθαρά αρνητικά στοιχεία για κάθε αναρχικό άτομο και πολεμά εναντίων τους για χάρη του ελεύθερου πνεύματος,καθώς είναι μέσα χειραγώγησης της μάζας και οι νέοι δεν ξέρουν πως χειραγωγούνται από τους παλιούς και δε δείχνουν αντίσταση εκείνη τη στιγμή ,στο εδώ και τώρα,παρτε παράδειγμα στα σχολεία στο μάθημα ιστορίας όπου δημιουργούν κατάλοιπα εθνικισμού ή γενικά οι θρησκείες που περιορίζουν τη δύναμη του ατόμου. Η αναρχία δεν είναι μια πολίτικη θεωρία ή ιδεολογία αλλά μια κατάσταση δίχως εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους.Με τέτοιες συμπεριφορές είναι αδύνατον να υπάρξει αναρχία.Δε διατηρώ κανένα μισός απέναντι σας διότι όταν μισείς κάτι, σημαίνει πως σε έχει κατακτήσει, και εσείς τίποτα εν τέλη δε μου περιορίζετε και δεν αξίζει να σπαταλήσω την ψυχολογία μου για χάρη σας.Δεν είστε πχ το κράτος που θέτει όρια και εγώ διατηρώ μίσος απέναντί του.Έδειξα την υποστήριξη μου με τις πράξεις μου αλλά η συμπεριφορά σας ύψωσε φραγμό στην αλληλεγγύη μου. Ας κάνετε οτιδήποτε θέλετε λοιπόν!Ευλογημένη να είναι η φλόγα που να κάψει τον σεχταρισμό σας. Μείνετε εκεί πίσω στο 2012 ενώ εγώ θα κοιτάω μπροστά να αγωνίζομαι ενάντια στον leviathan με οποιοδήποτε μέσο, για όσο η δύναμη μου το επιτρέπει ,και για όσο καιρό ο ήλιος θα συνεχίσει να ανατέλλει . 

Εγώ, ένας εικονοκλάστης 

Όπου εισάγει το χάος στις φλέβες του 

Με τη ζωή αποδεκτή 

Και με τον πόνο αναστημένο 

Λύσσα και Συνείδηση,  

Αζραήλ 

ΥΓ : Τα άτομα τα οποία προσποιούνται πως με συμπαθούν και θέλουν το καλό μου λέγοντας μου πως έκανα σφάλμα τη μέρα που πάτησα στο ναδίρ, καλύτερα να είστε μακριά μου γιατί βρωμάτε υποκρισία. 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Protected by Spam Master


GR