Κείμενο του αναρχικού Σπύρου Μάνδυλα σχετικά με το Αναρχικό Στέκι Ναδίρ

Το τελευταίο διάστημα διάφορα εσωτερικά ζητήματα που εκτυλίσσονται στο Αναρχικό στέκι Ναδίρ πήραν δημόσια διάσταση χάριν δύο-τριών ατόμων που θεώρησαν σκόπιμο για να δικαιολογήσουν είτε τη δειλία τους είτε την αποτυχία τους να δημοσιεύσουν ένα κείμενο παραπληροφόρησης-αποχώρησης.

Επομένως εφόσον ένα ζήτημα έχει ήδη πάρει δημόσιο χαρακτήρα, οφείλω και εγώ να πω δημόσια τι έχει γίνει. Πόσο μάλλον όταν μέσα από αυτό το κείμενό τους ρίχνουν σε μένα το βάρος της αποχώρησής τους.

Τα άτομα αυτά, αφού πρώτα με το τρόπο και τη συμπεριφορά τους απομάκρυναν συντρόφους από το στέκι, θέλησαν και να αλλοιώσουν τα πολιτικά χαρακτηριστικά του Ναδίρ. Έτσι άρχισαν να μιλάνε για κομμουνισμό, νετσαγιεφισμό, λαϊκούς αγώνες και γενικά πράγματα έξω από τη πολιτική ανάλυση και την φύση του Ναδίρ. Τον τελευταίο καιρό αυτά τα δύο-τρία άτομα προσπάθησαν μάλιστα να με απομονώσουν από τις αποφάσεις της συνέλευσης. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έφτασαν στο σημείο ν’ αλλάξουν και τον κωδικό του e-mail του Ναδίρ ώστε να έχουν μόνο εκείνοι πρόσβαση.

Αν λοιπόν πρέπει να καταλογιστεί κάτι σε κάποιον αυτός δεν είμαι εγώ, αλλά εκείνοι για τους εξής λόγους : αυτοί τάχθηκαν υπέρ του πολιτικού αχταρμά, αυτοί υιοθέτησαν εξουσιαστικές συμπεριφορές, αυτοί έφτασαν στο σημείο να θέλουν να κόψουν επαφές, να απομονώσουν και να παρακάμψουν τον προφυλακισμένο τους σύντροφο. Αφού κατάλαβαν πως δεν μπορούν να τα καταφέρουν αυτά τα δύο-τρία άτομα (που υπέγραφαν και σαν Αναρχικό Στέκι Ναδίρ) σηκώθηκαν και έφυγαν ή για να τα λέμε καλύτερα, έφυγαν κυνηγημένοι από τις αντιφάσεις τους. Για μένα ένα πολιτικό υποκείμενο εφόσον σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει πολιτική συνέχεια και συνέπεια, ξεκάθαρο πολιτικό υπόβαθρο και να μην ακροβατεί γελοιωδώς ανάμεσα σε πολιτικές τάσεις και ρεύματα. Για το Αναρχικό Στέκι Ναδίρ μπορούν να μιλήσουν πολλοί, πάντως όχι αυτοί που έγραψαν αυτό το κείμενο. Ούτε τους αναλογεί, ούτε τους παίρνει… Αυτά τα άτομα δεν σεβάστηκαν ούτε τη διαδικασία της συνέλευσης ούτε τη πορεία κάποιων συντρόφων, προσπάθησαν να αποκτήσουν ηγετικό ρόλο και έφτασαν στο σημείο να δίνουν τελεσίγραφα του στυλ “ έτσι είναι και άμα σου αρέσει…”!

Προφανώς, σε όλο αυτό το ζήτημα που προέκυψε οι ευθύνες δεν βαραίνουν μόνο αυτά τα δύο-τρία άτομα αλλά βαραίνουν εξίσου εμένα και τους συντρόφους μου που επιτρέψαμε να συμβεί όλο αυτό. Σ’ αυτά τα άτομα εμείς προσφέραμε πολιτική κάλυψη και τους επιτρέψαμε να ενσωματωθούν στο Ναδίρ και στον ευρύτερο κύκλο μας, κάτι που προφανώς αυτοί δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσουν και να ανταποκριθούν όπως άρμοζε.

Ένα άλλο ζήτημα που προέκυψε είναι η στάση του athens indymedia. Συγκεκριμένα, τα άτομα της διαχειριστικής ομάδας του indymedia είχαν ενημερωθεί από εμένα προσωπικά ότι εξαιτίας του ζητήματος που ήταν εσωτερικό θα ήταν σωστό για διάφορους λόγους να μην ανεβάζουν για μία εβδομάδα δημοσιεύσεις σχετικά με το Ναδίρ. Τους τονίστηκε επίσης ότι κάποια άτομα έχουν αλλάξει τον κωδικό του e-mail και ως εκ τούτου να μην δημοσιεύουν ότι τους σταλεί από εκεί γιατί δεν εκφράζει το Αναρχικό στέκι Ναδίρ. Για λόγους που ούτε οι ίδιοι κατάφεραν να εξηγήσουν δημοσίευσαν το συγκεκριμένο, εν γνώση τους, παραπλανητικό κείμενο. Αυτό ήταν μία ακόμα σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Το indymedia μετά τη στροφή προς τα αριστερά που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, έφτασε στο σημείο να διαχειριστεί με το χειρότερο δυνατό τρόπο ένα εσωτερικό ζήτημα. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που δεν επιθυμώ να δημοσιεύονται από εδώ και στο εξής τα κείμενά μου στο indymedia.

Επειδή η ανάδειξη του προβλήματος είναι η μία όψη των πραγμάτων, η άλλη όψη είναι η προοπτική που οφείλουμε να δημιουργήσουμε. Χαιρετώ, λοιπόν, τους συντρόφους μου που εργάζονται στη κατεύθυνση της αναδημιουργίας του Αναρχικού Στεκιού Ναδίρ.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

 ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΝΔΥΛΑΣ

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ ΝΑΔΙΡ

28/02/2014

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Protected by Spam Master


GR