Κείμενο του αναρχικού κρατουμένου Σπύρου Μάνδυλα για τη νέα συλληψη και την απεργία πείνας.

Απ’την Τρίτη 10/3/15 έχω συλληφθεί και βρίσκομαι φυλακισμένος στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Η νέα μου σύλληψη αφορά “τον εμφύλιο αναρχικών της Θεσ/νίκης”, δηλαδή τις ενδοκινηματικές ρήξεις που συνέβησαν στην πόλη το 2012. Μέρες πριν την έναρξη της δίκης είχα ξεκαθαρίσει την πρόθεση μου για αναβολή, αφού, αφενός, έχω ήδη σε εξέλιξη άλλη δίκη στις φυλακές Κορυδαλλού για το “Σχέδιο Φοίνικας” και, αφετέρου, ο δικηγόρος μου Φ.Ραγκούσης είχε όλο αυτό το διάστημα σημαντικές δίκες σε εξέλιξη και δε μπορούσε να παραστεί. Ζητήσαμε, λοιπόν, δύο φορές αναβολή απ’ την έδρα του δικαστηρίου. Αυτό που συνέβη ήταν απ’ τη μια η έδρα να προχωράει κανονικά τη διαδικασία και απ’ την άλλη οι κατηγορούμενοι να επικυρώνουν με την παρουσία τους τη δίκη. Δηλαδή εξελισσόταν κανονικά με ασφαλίτες και δικαστές να αναφέρονται συνεχώς σε μένα και να μην υπάρχει αντίλογος. Τότε, λοιπόν, δημοσιεύω μία ανοιχτή επιστολή όπου ξεκαθαρίζω πώς έχουν τα πράγματα και διευκρινίζοντας πως όποιος απ’ τους συγκατηγορουμένους μου επικυρώσει με την παρουσία του τη δίκη με παραδίδει στις ορέξεις της αντιτρομοκρατικής και των δικαστών.

Παρ’ όλα αυτά. μόνο ένας απ’ τους κατηγορούμενους αποχωρεί απ’ τη διαδικασία και η δίκη τελειώνει (σε 3-4 μέρες), με ‘μένα να έχω καταδικαστεί σε 7 χρόνια φυλάκιση και με 5.000 ευρό εγγύηση.

Εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί κανείς γιατί το σύνολο των κατηγορουμένων δε ζήτησε αναβολή αυτής της δίκης. Η απάντηση που έλαβα απ’ την μεριά των κατηγορουμένων για “τα στέκια Θεσ/νίκης” ήταν ότι θα πρέπει να γίνει η δίκη για να πάρει άδεια ο “αγωνιστής” Σ. Στρατούλης, αφού η φυλακή, με το πρόσχημα της εκκρεμοδικίας, του κόβει τις άδειες. Αυτό, βέβαια, δεν ισχύει νομικά μιας και για πλημμέλημα δεν κόβονται οι άδειες αποφυλάκισης.

Απ’ τη μεριά των κατηγορουμένων που συμμετείχαν στο Αναρχικό Στέκι Ναδίρ η απάντηση ήταν ότι θέλουν να τελειώνουν με τη δίκη…

Αν τα βάλει κάτω κάποιος όλα αυτά, βλέπει συνοπτικά την ξεφτίλα της πλειοψηφίας του “χώρου” της Θεσ/νίκης. Απ’ τη μία “τα στέκια Θεσ/νίκης” επέβαλλαν να γίνει η δίκη θεωρώντας ότι έχει προτεραιότητα ο “δικός τους άνθρωπος” που κατηγορούνταν για πλημμελήματα κι όχι εγώ που αντιμετώπιζα το πιο βαρύ κατηγορητήριο και με τη μεγαλύτερη στοχοποίηση στη δίκη (αλλά και τη γενικότερη στοχοποίησή μου απ’ την αντιτρομοκρατική).

Απ’ την άλλη, βλέπεις πως κάποια άτομα που συμμετείχαν στο Αναρχικό Στέκι Ναδίρ μετατράπηκαν σε απολίτικα υποκείμενα που αναλώνονται πλέον σε μια εκ του ασφαλούς, βελούδινη αλητεία, αδιαφορώντας για τον πρώην σύντροφο τους.

Ευθύνη έχουν φυσικά και οι “κινηματικοί” δικηγόροι αυτής της δίκης που θα περίμενε κανείς να μην είναι οι αποδέκτες των εντολών απ’ τους πελάτες τους αλλά να έχουν τη συνείδηση να μη δικάζουν ερήμην κατηγορουμένου.

Το ζήτημα που προκύπτει πλέον είναι κατά πόσο όλοι αυτοί έχουν ηθικές αξίες. Προκύπτει,επιπλέον,το ερώτημα κατά πόσο ο χώρος διαθέτει αναρχική ηθική και συνείδηση. Και ασφαλώς το πώς είναι δυνατόν άτομα που κινούνταν ή κινούνται στον α/α χώρο να βγάζουν το μένος τους εναντίον μου μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Για να είμαι, λοιπόν, ξεκάθαρος. Εγώ δεν πρόκειται να πληρώσω τα 5.000 ευρό εγγύηση.Ούτε επιτρέπω σε φίλους και συντρόφους να πληρώσουν για ‘μένα το ποσό. Τα χρήματα θα τα δώσουν οι 39 κατηγορούμενοι που επικύρωσαν αυτή τη δίκη.

Από σήμερα, Σάββατο 14/3/15 ξεκινάω απεργία πείνας με αίτημα την απελευθέρωση μου με οποιοδήποτε τρόπο.

Υ.Γ. Επειδή το ζήτημα αυτό είναι αυστηρά εσωτερικό, δε θέλω να συνδυαστεί με τις υπόλοιπες απεργίες πείνας που εξελίσσονται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Σπύρος Μάνδυλας, Σάββατο 14/3/15

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Protected by Spam Master


GR