Βραζιλία: Η Biblioteca KAOS στο Πόρτο Αλέγκρε απειλείται μ’ εκκένωση.

Εντολή έξωσης/εκκένωσης της Βιβλιοθήκης Kaos στις 4 Αυγούστου 2016
Κάλεσμα αντίστασης

Χαιρετίζουμε συντρόφια και φίλες/ους.

Όσα εγχειρήματα δομούνται από μια θέση αναμέτρησης και σύγκρουσης πλέουν σε νερά διαρκούς μεταβολής κι απροσδόκητης τροπής. Η Βιβλιοθήκη Kaos δομήθηκε σ’ έναν κατειλημμένο χώρο, οπότε αντιμετώπιζε εξαρχής αυτή την πιθανότητα κι επιλογή.

Πριν από λίγες μέρες (μες στον Ιούλη του 2016) έφτασε στην πόρτα μας εντολή εκκένωσης του σπιτιού όπου ζούμε και τρέχουμε τη βιβλιοθήκη, το φαρμακείο βοτάνων και πολλές άλλες δραστηριότητες, συνωμοτικά ραντεβού και συναπαντήματα. Η έξωση είναι προγραμματισμένη για τις 4 Αυγούστου 2016 στις 8 το πρωί, κατόπιν δικαστικής εντολής κι εξουσιοδότησης των μπάτσων να επιβάλουν την αποκατάσταση της ιδιοκτησίας επί του ακινήτου.

Φέτος δύο άλλες καταλήψεις εκκενώθηκαν, η Semente και η Kuna, κάποιες καινούργιες άνοιξαν, κι άλλες αντιστάθηκαν σε απόπειρες εκκένωσης με διάφορες στρατηγικές. Το πλαίσιο γίνεται όλο και πιο καταπιεστικό απέναντι στην πρακτική της κατάληψης, όμως αυτό σημαίνει επίσης, όπως είπε κι ένα συντρόφι του Ναδίρ, ότι οι καταλήψεις είναι επικίνδυνες για την εξουσία.

Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε κανενός είδους νομική διαπραγμάτευση. Για εμάς η πρακτική της κατάληψης ήταν και είναι μέρος της πολιτικής πρότασης του χώρου, και θα εμμείνουμε σ’ αυτήν τη θέση. Πιστεύουμε ότι η κατάληψη είναι μια πρακτική εναντίωσης στον καπιταλισμό και στην κυριαρχία, κι ως εκ τούτου η νομιμοποίηση μιας ανατρεπτικής πρακτικής δεν συγκαταλέγεται στις απαντήσεις που θα δώσουμε. Επίσης, δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ούτε το φορτηγό, ούτε τους μετακομιτζάδες, ούτε και τα εργαλεία που διαμήνυσαν πως θα θέσουνε στη διάθεσή μας. Τα χέρια όσων καταπιέζουν δεν θα γράψουν τα μελλούμενα μας.

Την Πέμπτη 4 Αυγούστου, στις 8 π.μ., θα είμαστε εδώ, έτοιμες/οι να τις παίξουμε. Δεν σκοπεύουμε ν’ αφήσουμε τη βιβλιοθήκη πριν απ’ αυτήν τη μέρα. Θα υπερασπιστούμε την Kaos, τον δικό μας χώρο διεύρυνσης της αναρχίας.

Καλούμε όλους κι όλες που αγωνίζονται ενάντια στην κυριαρχία, κι αισθάνονται κοντά μας ώστε να δώσουν μάχη για τον χώρο και τον ενισχύσουν, να μας στηρίξουν από τον δρόμο με την παρουσία τους.

Από καταλήψεις συγκρουσιακές, μόνη απάντηση… η σύγκρουση!

Για κάθε εκκένωση, και μία κατάληψη!

Κατάληψη κι αντίσταση!

Biblioteca Kaos

Πηγή

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GR