Κομοτηνή. Αλληλεγγύη στις καταλήψεις της Πάτρας και στο Α.Σ. Ναδίρ.

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου , μετά από τη σύλληψη δυο αναρχικών η “αντιτρομοκρατική” εισβάλει στο αναρχικό στέκι Ναδίρ (Θεσσαλονίκη) καταστρέφοντας τον χώρο ψάχνοντας για τα υποτιθέμενα αποδεικτικά στοιχεία. Στην όλη επιχείρηση σημαντικό ρόλο παίζουν τα ΜΜΕ τα οποία χτίζουν το προφίλ του τρομοκράτη για τους δύο συντρόφους , προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν και να τρομοκρατήσουν την κοινή γνώμη. Οι σύντροφοι συλλαμβάνονται με ανύπαρκτα στοιχεία και γελοίες κατηγορίες, όπως η κατοχή εκρηκτικών τα οποία δεν υπήρχαν και η ηθική αυτουργία για την επίθεση σε ξενοδοχείο της Τζακάρτα στην Ινδονησία!

Το αναρχικό στέκι Ναδίρ δέχεται για πολλοστή φορά την επίθεση της αντιτρομοκρατικής εξαιτίας των δράσεων και του πολιτικού του λόγου ο οποίος “συμβαδίζει” με αυτόν των ένοπλών αντάρτικών μηδενιστικών οργανώσεων.

Στο όνομα της υποτιθέμενης τρομοκρατίας το σύστημα ποινικοποιεί τον λόγο και τις ιδέες που δεν συμφωνούν με αυτό. Η προπαγάνδιση κλήματος τρομοϋστερίας είναι μια πετυχημένη συνταγή του παρελθόντος με την οποία το σύστημα κατοχυρώνει από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας την κοινωνική νομιμότητα δικαιολογώντας κάθε είδους τακτικές. Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι η 11 Σεπτεμβρίου 2001 που μετά την πτώση των δίδυμων πύργων κάθε Άραβας χαρακτηρίσθηκε ως εν δυνάμη τρομοκράτης δίνοντας άλλοθι για τον υποτιθέμενο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, καταδικάζοντας ανθρώπους όχι για το τι κάνουν αλλά για το τι είναι.

Μετά από τον ξυλοδαρμό χρυσαυγητών από αντιφασίστες στη Πάτρα και το γελοίο θέατρο στα έδρανα της βουλής από τον βουλευτή της χ.α. Αχαΐας (μ. αρβανίτης) ο οποίος αφού πρώτα κλάφτηκε για το πόσο απροστάτευτα είναι τα μέλη τους, στοχοποίησε συγκεκριμένους κατελειμένους κοινωνικούς χώρους δίνοντας έμμεσα την εντολή εκκένωσης τους. Έτσι το παρακράτος της ντεμέκ ¨αντισυστημικής¨ ακροδεξιάς δίνει την εντολή και το κράτος της συστημικής ακροδεξιάς εκτελεί, αποδεικνύοντας την άψογη συνεργασία των συστημικών και ¨αντισυστημικών¨ ακροδεξιών ναζιστικών ¨δυνάμεων¨.

Την Δευτέρα 5 Αυγούστου στις 6:30π.μ. στη Πάτρα διμοιρίες και πυροσβεστική εισβάλουν στη κατάληψη Μαραγοπουλείου, Παράρτημα και Στέκι ΤΕΙ-Ν.Γύζη. Από την όλη επιχείρηση συλλαμβάνονται 5 σύντροφοι που ήταν στο χώρο εκείνη τη στιγμή και άλλοι 11 αλληλέγγυοι ενώ οι προσαγωγές συνεχίζονται σε διάφορα μέρη της πόλης μέχρι αργά το μεσημέρι. Οι παραπάνω καταλήψεις πέρα από το κοινωνικό τους έργο (π.χ. δωρεάν μαθήματα ελληνικών) λειτουργούσαν ως καταλήψεις στέγης (Μαραγκοπουλείο) και ραδιοφωνικός σταθμός «ράδιο κατάληψη» (Στέκι ΤΕΙ-Ν.Γύζη). Έτσι λοιπόν στα πλαίσια των εκκενώσεων των καταλήψεων ξεκινώντας από τη Δέλτα (Θεσσαλονίκη) και ακολουθώντας της Αθήνας σειρά παίρνουν οι καταλήψεις της Πάτρας, φυσικά με απώτερο σκοπό τη φίμωση οποιαδήποτε φωνής αντιπληροφόρησης και αντιιεραρχικών εναλλακτικών τρόπων οργάνωσης.

Σε μία υπνωτισμένη κοινωνία που επικρατεί ο φιλοτομαρισμός, η απάθεια και ο κοινωνικός κανιβαλισμός οι αναρχικές και γενικότερα οι ριζοσπαστικές ιδέες είναι αυτές που τρομάζουν την εξουσία καθώς δεν ελέγχονται και λόγω της αντιιεραρχικής τους δομής και λόγω των ιδεών που προτάσσουν. Μπορεί ο κάθε Λαζόπουλος να τα λέει ¨που και που καλά¨ αλλά καθισμένος μόνο στον καναπέ κρατώντας το τηλεκοντρόλ δε αλλάζει τίποτα.

Η σιωπή είναι συνενοχή

Αλληλεγγύη σε όλους τους διωκόμενους συντρόφους

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GR