Κείμενο αλληλεγγύης στην Κατάληψη ΔέΛΤΑ – Ανεξάρτητοι Μαθητές.

Κείμενο αλληλεγγύης στην Κατάληψη ΔέΛΤΑ

Η επιθυμία του κράτους να καταστείλει τις επικίνδυνες για αυτό καταλήψεις-αυτοδιαχειριζόμενους χώρους ενσαρκώθηκε τώρα από την ΔΕΗ και την πρόθεσή της να διακόψει την παροχή ρεύματος στο κτίριο της κατάληψης ΔέΛΤΑ. Δεν είναι τυχαίο το ότι αυτό το χτύπημα στη Θεσσαλονίκη έγινε μετά την πρόσφατη εισβολή μπάτσων στο αναρχικό στέκι Ναδίρ και την κατάληψη Ορφανοτροφείο, ειδικότερα δε  από τη στιγμή που δεν υπήρξαν σημαντικότερες αντιδράσεις.  Παρατηρείται δηλαδή η στοχοποίηση του αναρχικού κινήματος και η γενικευμένη προσπάθεια για την καταστολή του, ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού για ευνόητους λόγους.

   Πέρα από αυτά η ΔΕΗ τολμά και εμπορεύεται ένα αγαθό που είναι απαραίτητο για την επιβίωση και είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει το αντίτιμο. Αυτή, ως κρατική επιχείρηση είναι σε θέση να κατανονοήσει πως το κόστος των χρωστούμενων μιας κατάληψης είναι μηδαμινό μπροστά στο κόστος της αποδιοργάνωσης, αρχικά, του κράτους που μπορεί να πετύχει μια κατάληψη. Διότι οι καταλήψεις  αποτελούν στέγη και για συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται και διαχειρίζονται τα κτίρια, που κάποιοι άφησαν να ρημάξει, και τα έχουν μετατρέψει σε εστίες αντιπληροφόρησης και ταυτόχρονα ενεργούς δράσης για τον αφανισμό κάθε μορφής εξουσίας και συνεπώς του κράτους.

Το κράτος λοιπόν με το σκεπτικό ότι “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα” αποφάσισε να διακόψει την παροχή ρεύματος, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι με αυτόν τον τρόπο θα διέκοπτε και την λειτουργία της κατάληψης.

ΟΣΟ ΧΤΥΠΑΝΕ, ΤΟΣΟ ΘΑ ΛΥΣΣΑΜΕ

Κάτω τα ξερά σας από  τις καταλήψεις

Ανεξάρτητοι Μαθητές,
συλλογικότητα που στεγάζεται στην κατάληψη ΔέΛΤΑ

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Protected by Spam Master


GR