Κείμενο Αποχώρησης από την Κατειλημμένη Σχολή Θεάτρου.

2 μέρες πριν την 6η Δεκέμβρη και η κρατική τρομοκρατία εντείνεται με μια προφανή αύξηση της παρουσίας των χοιρινών στο δρόμο και την τυπική διαδικασία των προληπτικών «απαγωγών» να ξεκινάει από το βράδυ της Παρασκευής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ένα κλίμα ΑΝ-ασφάλειας θα κυριεύσει για άλλη μια φορά πρωτεύουσα και επαρχεία. Μέσα σε αυτό το κλίμα πραγματοποιείται και η εισβολή στο Αναρχικό στέκι Ναδίρ. 30 ασφαλίτες και ΟΠΚΕ με την κάλυψη 5 διμοιριών θα κάνουν έφοδο στο στέκι συλλαμβάνοντας 9 άτομα που παρευρίσκονταν εκείνη την ώρα στον χώρο, προσπαθώντας να βρούνε κάτι αξιόποινο που να καταδικάζεται με τρομονόμο, χωρίς να τους πουν καν για ποιο λόγο τους συλλαμβάνουν. Την ίδια ώρα ασφαλίτες θα απαγάγουν 3 συντρόφους από την Εγνατία σε μία κινηματογραφική επιχείρηση. Μετά από 10 ώρες στο αστυνομικό της Θεσσαλονίκης θα ανακοινώσουν σε όλους ότι πλέον διώκονται με κατηγορίες όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διατάραξη κοινής ειρήνης και λειτουργία παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού (για τον Radio-Revolt 88,7). Οι μπάτσοι θα κατάσχουν τον κινηματικό server του σταθμού, υπολογιστές, σημαίες από πορείες, χρήματα από ταμεία αλληλεγγύης σε κρατούμενους καθώς και βιβλία και έντυπα αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χαρακτήρα. Μετά από λίγες ώρες μια φαινομενικά καλοστημένη επιχείρηση θα αποδειχτεί επιχείρηση φιάσκο χωρίς καμία ουσιαστικά αξιόποινη πράξη.

Οι προθέσεις των κρατιστών πλέον είναι ξεκάθαρες . Το κράτος έχοντας να αντιμετωπίσει την κρίση και το συνεχώς εξελισσόμενο αντιδραστικό/αναρχικό κίνημα θέλει να αποθαρρύνει και καταστείλει τις κινήσεις που αυτονόητα θα ακολουθούσαν τις επόμενες ημέρες.

Τα αντανακλαστικά των συντρόφων/ισων καθώς και των φοιτητών στις εστίες αλλά και στα πανεπιστήμια ήταν άμεση.

Αλληλέγγυοι/ες συγκεντρώθηκαν μπροστά στην «αστυνομική επιχείρηση» όπου και βίωσαν άμεσα την καταστολή αφού ένας από τους παραβρισκόμενους χτυπήθηκε και προσήχθη όταν διαμαρτυρήθηκε για την παρουσία τους. Περίπου 3 ώρες μετά την επίθεση στο Ναδίρ, ο χώρος ανακαταλήφθηκε ενώ το βράδυ κόσμος συγκεντρώθηκε στην ΓΑΔΘ για να δείξει την στήριξή του στους συλληφθέντες. Το απόγεμα της Κυριακής 5/12 έγινε κατάληψη της θεολογικής σχολής ΑΠΘ στα πλαίσια της αντιπληροφόρησης και στήθηκε μικροφωνική. Καθ’ όλη τη διάρκεια της 6ης Δεκέμβρη γίνονταν μοιράσματα στα πανεπιστήμια στις συγκεντρώσεις των πορειών και στις πορείες καθαυτές. Την Τρίτη το πρωί οι αλληλέγγυοι από την κατάληψη θεολογικής προχώρησαν σε κατάληψη της σχολής θεάτρου, με στόχο την μεγαλύτερη επαφή με την κοινωνία λόγο της θέσης της, όπου συνέχισε η αντιπληροφόρησης μέσω κειμένων, τρικ, και αφισοκολλήσεων ενώ πραγματοποιούνταν καθημερινές συνελεύσεις ενημέρωσης. Την  τετάρτη 8/12 κάποιοι από τους συλληφθέντες στο στέκι Ναδίρ περνούν από δικαστήριο, ενώ κόσμος στέκεται αλληλέγγυος με παρουσία εκεί. Στις 2 το μεσημέρι της ίδιας μέρας πραγματοποιείται κατάληψη στη διεύθυνση της Β´ εστίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην τρομοκρατία των μπάτσων με σαφή εναντίωση στην διεύθυνση των εστιών και την απόλυτη συνεργασία της με τους μπάτσους. Το απόγεμα, δύο φοιτητικοί σύλλογοι(Πα.Μακ. και Νομική) πέρασαν ψηφίσματα παρόμοια με αυτό των εστιακών φοιτητών. Την Παρασκευή το πρωί η σχολή θεάτρου άνοιξε αλλά φυσικά δεν ξεχνάμε τους 3 συντρόφους μας που έχουν παραμείνει όμηροι του κράτους.

Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να είναι ξανά δίπλα μας στον αγώνα μας ενάντια στη σαπίλα του συστήματος, του κεφαλαίου και των αφεντικών.

-ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

-ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

-ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Protected by Spam Master


GR