Γραμμα των δυο προφυλακισμένων για την υπόθεση ΝΑΔΙΡ.

Η τρέχουσα κατάσταση που διανύουμε είναι μια περίοδος οικονομικής και πολιτικής κρίσης του καπιταλιστικού κράτους όπου οι αποφάσεις του και τα νέα μέτρα αρχίζουν να γίνονται αμφισβητήσιμα, ενώ παράλληλα η αντοχή της κοινωνίας δοκιμάζεται και συνεχώς εξαντλείται προκαλώντας έτσι αναταραχές και τον κίνδυνο μιας μετέπειτα κοινωνικής έκρηξης.

Τέτοιου είδους περιπτώσεις αποτελεί και αυτή των πολιτών που διασχίζουν καθημερινά τα διόδια αρνούμενοι να πληρώσουν, όπως επίσης, οι αντιδράσεις ενάντια στα σχέδια δημιουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή Ομβριοκάστρου από κατοίκους της Κερατέας που καταλήγουν σε βίαιες συγκρούσεις με δυνάμεις των ΜΑΤ. Όλα αυτά έρχεται να συμπληρώσει η μαζική απεργία στις 15/12 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιούνται συγκρούσεις αναρχικών, αντιεξουσιαστών, όπως και διαφόρων ριζοσπαστικών ομάδων με μπάτσους, αλλά και εμπρηστικές επιθέσεις σε τράπεζες, πολυτελή αυτοκίνητα και καταστήματα. Την ίδια στιγμή λαμβάνει χώρα ο ξυλοδαρμός του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ Κ.Χατζηδάκη, όταν έγινε αντιληπτός από πολίτες την ώρα που επιχείρησε να διασχίσει την πορεία.

Πρίν από όλα αυτά, όμως, το κράτος θέλει να αποτρέψει κατ’εξακολούθηση τέτοιου είδους αναταραχές με οποιοδήποτε μέσο χτυπώντας τα πιο ριζοσπαστικοποιημένα κομμάτια, όπως αυτό των αναρχικών. Λίγες μέρες πριν την πορεία της 17Ν δέχεται επίθεση από παρακρατικούς το Radio Revolt στην Θεσσαλονίκη που έχει σκοπό την αποδιοργάνωση και την διακοπή αντιπληροφόρησης από τον  σταθμό, που παρά την επιτυχημένη ολική καταστροφή συνεχίζει να εκπέμπει κανονικά μέσω του αναρχικού στεκιού ΝΑΔΙΡ. Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη την δεκεμβριανή εισβολή στο στέκι ΡΕΣΑΛΤΟ που πραγματοποιήθηκε πέρυσι, έτσι και φέτος κατανοητή είναι η κατασταλτική έφοδος της αστυνομίας στο ενεργό και ανέκαθεν δραστήριο στέκι ΝΑΔΙΡ κατάσχοντας εκτός των άλλων, μεγάλο χρηματικό ποσό που προσδιοριζόταν για κινηματικούς σκοπούς καθώς και τον server του Radio Revolt επιτυγχάνοντας έτσι και την προσωρινή απενεργοποίησή του.

Αναμφισβήτητη είναι η μεγάλη αύξηση των πολιτικών κρατουμένων τα τελευταία χρόνια. Θα θέλαμε να διευκρινήσουμε πάνω σε αυτό ότι το έργο των κρατικών μηχανισμών καταστολής εκτείνεται με συνεχείς διώξεις και συλλήψεις συντρόφων θέλοντας να αφανήσει κάθε είδους εξεγερτικής διάθεσης. Από την άλλη, όμως, βρίσκει τους συντρόφους επαναστάτες αποφασισμένους, με πιο μεθοδευμένες δράσεις και κινητοποιήσεις ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό συνειδητοποιώντας απόλυτα το ρίσκο αυτό που οδήγησε εμάς και πολλούς συντρόφους ακόμα στα χέρια του κράτους.

Ενάμιση μήνα περίπου από την προφυλάκιση μας και με το πέρασμα των ημερών η αντίληψη των πραγμάτων μεταβάλλεται αισθητά, αφού το απόλυτο κενό δραστηριοτήτων συμπληρώνεται από σκέψεις αυτοκριτικής και προσωπικής εξέλιξης.

Η φυλακή αποτελεί ένα μονοπάτι που ο κάθε επαναστάτης πρέπει ατομικά να λαμβάνει εξ’αρχής υπόψιν.

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι οι συνθήκες διαβίωσης είναι λογότερο ή περισσότερο καλές, αφού στερείται την ελευθερία και την μοναδικότητα του, αλλά ακόμα και στην χειρότερη κατάσταση μπορείς να βρείς στοιχεία που μπορούν να σε επωφελήσουν έτσι, ώστε ο χρόνος να κυλάει με το μέρος σου.

Κανένας περιορισμός, καμία εξουσία, κανένα είδος βίας δεν μπορεί να φθείρει την αποφασιστικότητα, τις δράσεις και τις ιδέες μας… Αντίθετα να τις θωρακίσει ακόμα περισσότερο!

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΄΄ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ΄΄.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ IVAN G. ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑΔΙΡ.

Αδερφοί Αναστασιάδη

15/01/2011

Φυλακές Αυλώνα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Protected by Spam Master


GR