Συμβολική κατάληψη για τους διωκόμενους του Ναδίρ – Κομοτηνή Utopia A.D.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΝΑΔΙΡ

   Ως ένδειξη αλληλεγγύης στους διωκόμενους του αναρχικού στεκιού Ναδίρ προβαίνουμε σήμερα 9/12 στην κατάληψη του τμήματος ιστορίας-εθνολογίας. Το Σάββατο  4  Δεκεμβρίου, στις 4:30μμ, εισβάλουν στη Β’ εστία και στο αναρχικό στέκι ΝΑΔΙΡ άντρες της αστυνομίας αποτελούμενοι από την αντιτρομοκρατική, με σκυλί, άπειρους ασφαλίτες και 3 διμοιρίες ΜΑΤ με μια κλούβα. Με μια κινηματογραφικού τύπου επιχείρηση, οι άντρες της  αντιτρομοκρατικής, που φορούσανε αλεξίσφαιρα και έφεραν γκλομπς και βαριοπούλες, σπάνε τα τζάμια και την πόρτα και εισβάλλουν βίαια στο στέκι. Συνελήφθησαν 11 άτομα με τις εξής κατηγορίες: “Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης”, “Ληστεία”, Παράβαση του νόμου περί όπλων, “Κλοπή”, “Παραβιάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες”, “Αντίσταση κατά της αρχής” ,”Επικίνδυνων σωματικών βλαβών” ,παράβαση του νόμου” περί ναρκωτικών” και παράβαση του νόμου “περί φωτοβολίδων”. Χθες πέρασαν 6 άτομα από ανακριτή και εισαγγελέα και αποφασίστηκε η προφυλάκιση του ενός ενώ οι υπόλοιποι 5 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Σήμερα περνάνε οι υπόλοιποι 5 από τους οποίους οι 3 κατηγορούνται και για λειτουργία παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού. Με τέτοιου είδους επιθέσεις της ΕΛ.ΑΣ είναι προφανής η στοχοποίηση της ελεύθερης έκφρασης όπως αυτή διαδίδεται μέσα από πειρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, αναρχικές συλλογικότητες ,στέκια και κοινωνικούς χώρους. Τέτοιου είδους χώροι δέχονται εδώ και καιρό επίθεση όπως η πρόσφατη συνεργασία μπάτσων και φασιστοειδών με αποτέλεσμα τον εμπρησμό του ράδιο REVOLT. Εν όψει 6 Δεκέμβρη κράτος και αστυνομία προσπάθησαν για ακόμη μια φορά να καταστείλουν τους αγωνιστές για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο ώστε να μην κατέβει στην πορεία. Παρόμοιο σκηνικό έγινε και πέρυσι στις 4/12 όταν δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν στο αναρχικό στέκι ΡΕΣΑΛΤΟ).

   Η στάση των συντρόφων στα κρατητήρια της ΓΑΔΘ μας κάνει περήφανους. Οι σύντροφοι μέσα στα κρατητήρια πιστοί στις ιδέες τους όχι απλά δεν πτοήθηκαν αλλά σε συντονισμό με τους υπόλοιπους κρατουμένους δημιούργησαν εξεγερτικό κλίμα με αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση των κρατητηρίων.

   Ο αναρχικός χώρος λόγω του ανατρεπτικού/ριζοσπαστικού του χαρακτήρα σε αντίθεση με τον απλώς διεκδικητικό χαρακτήρα άλλων χώρων δέχεται την πιο σκληρή καταστολή από τους εξουσιαστές(μπάτσους, νομοθεσία, δυσφήμιση από μμε).Όσο το κράτος κλιμακώνει τις επιθέσεις εναντίων μας τόσο και εμείς θα ισχυροποιούμε την αντίσταση εναντίων τους.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

www.utopia-ad.org

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Protected by Spam Master


GR