Κείμενο αντιπληροφόρησης από τις εστίες για την τρομοκρατική εισβολή των μπάτσων στη Β’ εστία και το Ναδίρ.

Χθες, Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, στις 4:30μμ, εισβάλλει στη Β’ εστία και στο στέκι ΝΑΔΙΡ η G-force της ελληνικής κρατικής συμμορίας, αποτελούμενη από την αντιτρομοκρατική, με σκυλί, άπειρους ασφαλίτες και 3 διμοιρίες ΜΑΤ με μια κλούβα. Με μια κινηματογραφικού τύπου επιχείρηση, οι άντρες της αντιτρομοκρατικής, που φορούσανε αλεξίσφαιρα και έφεραν γκλομπς και βαριοπούλες, σπάνε τα τζάμια και την πόρτα και εισβάλλουν βίαια στο στέκι. Στη συνέχεια κυνηγάνε τα παρευρισκόμενα στο στέκι άτομα και τα τραυματίζουν, ενώ τους σύρουν όλους έξω, κάποιους κουκουλομένους, για να μη φαίνονται τα τραύματά τους. Αμέσως μαζεύονται τρομοκρατημένοι φοιτητές από τις εστίες. Κάποιοι από αυτούς αρχίζουν να τους κράζουν, τους ζητάνε ταυτότητες και ένταλμα για την εισβολή και την καταπάτηση του ασύλου. Η απάντηση ήταν ότι δεν χρειάζονται ένταλμα για να εισβάλλουν, και ταυτόχρονα ο πρώτος που διαμαρτύρεται συλλαμβάνεται βίαια και τραυματίζεται. Μετά από το γεγονός αυτό, ο κόσμος πολώνεται και ζητά άμεση απελευθέρωσή του, αλλά έρχεται αντιμέτωπος με απειλές και άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ που καταφτάνουν.

Η πρόφαση για την εισβολή αφορούσε κλοπές από τη Νομική και το ΑΧΕΠΑ. Ωστόσο, είναι προφανής η σκοπιμότητα δημιουργίας κλίματος τρόμου και επίδειξης ισχύος δύο μέρες πριν από τη μεγάλη πορεία της 6ης Δεκεμβρίου για την κρατική δολοφονία του Γρηγορόπουλου.

Παράλληλα, η διευθύντρια της Β’ εστίας, που εμφανίστηκε εκ των υστέρων, υποβοηθούσε το έργο των μπάτσων και δήλωσε πλήρη άγνοια για τα σχέδια της αστυνομίας, που μας έκαναν μάρτυρες σε μια πρωτοφανή καταπάτηση του ασύλου. Η ευθύνη γι’ αυτήν την εξέλιξη δε βαραίνει μόνο τη διευθύντρια, αλλά καθιστά υπόλογους τον πρύτανη και συγκεκριμένους εστιακούς από την παράταξη ‘’Φοιτητές Εστιών’’, οι οποίοι σχετίζονται στενά με τον πρύτανη Μυλόπουλο και το ΜΠΑΤΣΟΚ. Ρουφιάνοι οποιασδήποτε βαθμίδας μέσα από τις εστίες, από τη διεύθυνση, τους υπαλλήλους έως και ορισμένους φοιτητές, δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας.

Παρά την τρίωρη κατοχή του χώρου των εστιών από τα ΜΑΤ, αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες δε δίστασαν να συγκεντρωθούν έξω από την εστία. Οι συγκεντρωμένοι προέβησαν σε κάλεσμα για τη διεξαγωγή έκτακτης συνέλευσης των εστιών, το επόμενο μεσημέρι, με το πρόταγμα ‘’Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ’’.  

Στη συνέλευση της Κυριακής, υπήρχε αρχικά η τάση από τους εστιακούς για τη λήψη μέτρων δυναμικής απάντησης και συγκεκριμένα για κατάληψη στη Β’ εστία, και δημιουργία πυρήνα ενημέρωσης. Η παράταξη ‘’Φοιτητές Εστιών’’, που το Σάββατο έδειξε την υποκριτική συγκίνησή της για τα γεγονότα,  δεν εμφανίστηκε καν στη συνέλευση. Από την άλλη, οι κνίτες πουλούσαν Ριζοσπάστη και παραπληροφορούσαν τον κόσμο σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα. Εντός της συνέλευσης, η ΠΡΩΤοβουλία ΕΣΤιών, που πρόσκειται στα ΕΑΑΚ, διαχώρισε τη θέση της από μια άμεση κινητοποίηση, αναβάλλοντας οποιαδήποτε δράση μέχρι τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης των εστιών,  την Τρίτη, 3 ημέρες μετά τη φασιστική εισβολή των ‘’νόμιμων’’ μπράβων του κράτους (ΕΛ.ΑΣ).

Τα ανωτέρω γεγονότα, καθώς και μια προϋπάρχουσα ανάγκη για δημιουργία ενός αυτόνομου εγχειρήματος, μας οδήγησαν στο κάλεσμα για τη σύσταση του Αυτόνομου Πυρήνα Εστιών. Το κάλεσμα για το σχηματισμό του ορίστηκε την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, στις 7μμ, στο στέκι της Α’ φοιτητικής εστίας Θεσσαλονίκης. Απευθύνεται σε φοιτητές εντός και εκτός εστιών, ανεξάρτητων από παρατάξεις και κόμματα.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ/ΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 11 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΔΙΡ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

άτομα εστιών

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Protected by Spam Master


GR