Ανακοίνωση κατάληψης Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. – 5/12/10

Σήμερα ζούμε μία έντονη κοινωνική συγκυρία που το κράτος και το κεφάλαιο εξαπολύουν μία κατά μέτωπο επίθεση στην κοινωνία. Σ αυτή τη συγκυρία, όσο περισσότερα κοινωνικά κομμάτια συνειδητοποιούν την καταπιεστική πραγματικότητα και αντιστέκονται σε αυτήν, τόσο το σύστημα κλιμακώνει την επίθεση του, μη μπορώντας να αποσπάσει τη συναίνεση που επιθυμεί. Μετά το αποτυχημένο εκλογικό πανηγύρι της δημοκρατίας φάνηκε η ανάγκη των κυρίαρχων για όξυνση των κατασταλτικών σχεδίων τους:

– Την ίδια στιγμή που συμμορίες παρακρατικών (με τη συγκάλυψη αστυνομίας, πυροσβεστικής και πρυτανικών αρχών) καίνε το βαγόνι στο οποίο στεγάζεται το ελεύθερο αναρχικό ραδιόφωνο Radio Revolt 88,7 και μία εβδομάδα μετά χτυπάνε την αντιφασιστική/αντικρατική πορεία αλληλέγγυων συντρόφων.

-Την ίδια στιγμή που οι ένστολοι φρουροί της δημοκρατίας (και του ΔΝΤ) δέρνουν απεργούς εργάτες «για να μην εκθέσουν την χώρα» (βλ. ακρόπολη), χτυπάνε αγωνιζόμενους φοιτητές στο δρόμο (βλ. πορεία 2/12).

-Την  ίδια στιγμή που το κράτος δείχνει την «ευαισθησία» τους στους απόκληρους αυτής της κοινωνίας (βλ. δολοφονία πακιστανού μετανάστη στο ΑΤ αγίου Παντελεήμονα και τις ελεεινές συνθήκες κράτησης στα κελιά της δημοκρατίας στα οποία συνέβη ακόμα ένας θάνατος κρατουμένου )

-Την ίδια στιγμή που το κράτος φοβούμενο τον «εσωτερικό εχθρό» επιβάλει καινούριους τρομονόμους και διώκει όσους μάχονται με οποιοδήποτε τρόπο εναντίων του(βλ. υπόθεση Επαναστατικού Αγώνα, Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς , Γιάννη Σκουλούδη και 4 διωκόμενων συντρόφων)

-Την ίδια στιγμή που λίγες μέρες πριν την δεύτερη «επέτειο» του θανάτου του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου και της εξέγερσης που ακολούθησε σε όλη τη χώρα, δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής, στήνουν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι σε συνεργασία με τα ΜΜΕ στις πλάτες των 6 συντρόφων που συνελήφθηκαν στην Αθήνα και στη Σητεία κατηγορούμενοι για «τρομοκρατία» , και για ακόμη μια φορά (όπως πέρυσι στο Ρεσάλτο) εισβάλουν στο Αναρχικό Στέκι Ναδίρ συλλαμβάνοντας 11 συντρόφους μας και φορτώνοντας τους το μισό ποινικό κώδικα

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ, ΩΣ ΕΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑ, ΘΕΛΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 11 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΝΑΔΙΡ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

-ΣΤΟΥΣ 6 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4/12

-ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΙΣ 6/12

-ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ(ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΑΠΟΧΗ  ΣΥΣΙΤΙΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΑΠΕΡΓΕΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 6/12)

Υγ: η επόμενη συνέλευση της κατάληψης θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 6/12 στις 19:00 (μετά το τέλος της πανεκπαιδευτικής πορείας.)

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Protected by Spam Master


GR