98fm – Κείμενο αλληλεγγύης στους 11 συλληφθέντες του Ναδίρ και στον Radio Revolt.

07/12/2010

Το μετεμφυλιακό αστικό κράτος περνάει την μεγαλύτερη συστημική του κρίση. Όχι απλά οικονομική αλλά κυρίως κρίση αποδοχής των θεσμών του. Επιχειρεί να αναδιπλωθεί και να ανασυντάξει το οικονομικό του σύστημα επιβάλλοντας το σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα. Το κράτος πρόνοιας λοιπόν πέθανε οριστικά. Και μαζί οι αυταπάτες και η συναίνεση. Το “δυνατό” χαρτί του κράτους και των αφεντικών του είναι η μηδενική ανοχή και στόχος πλέον ολόκληρη η κοινωνία. Η 6η Δεκέμβρη συνεχίζει να στοιχειώνει την εξουσία που αποφάσισε να ξορκίσει το κακό με ξυλοφόρτωμα, μαζικές συλλήψεις και δικαστήρια όσων τόλμησαν να αψηφήσουν τον ακήρυχτο στρατιωτικό νόμο που επιβλήθηκε μέρες πριν. Φοβούνται τον πυροκροτητή που θα ξεκινήσει την αλυσιδωτή αντίδραση που επιζητεί μια μουδιασμένη από την συστημική επίθεση κοινωνία.Για αυτό συκοφαντούν εργασιακούς αγώνες, στοχοποιούν πολιτικούς χώρους, σέρνουν κόσμο στις φυλακές σαν “τρομοκράτες” και “εγκληματίες”.

Το 2009 το επίκεντρο της προληπτικής κατασταλτικής επιχείρησης ήταν το αναρχικό στέκι “Ρεσάλτο” και τα “περιβόητα” ευρήματα του.

Το 2010  το επίκεντρο έγινε το αναρχικό στέκι “ΝΑΔΙΡ”.

Τα ευρήματα εξίσου “περιβόητα”: Υπολογιστές, έντυπα, πολιτικά βιβλία και σημαίες που βαφτίζονται από τα media “μη πυροβόλα” όπλα. Κατασχέθηκε ο server του Radio Revolt καθώς και το ταμείο του. Η δεύτερη κρατική  επίθεση που δέχεται μέσα στον ίδιο μήνα, μετά τον εμπρησμό του studio του από νεοναζί υπό την καθοδήγηση και την προστασία της ΕΛ.ΑΣ. Να σημειώσουμε πως το Revolt ακούγεται από τον Σεπτέμβρη στα FM σε όλη την Θεσσαλονίκη και αυτό φαίνεται πως ενοχλεί ιδιαίτερα. Όπως ιδιαίτερα φαίνεται να ενοχλούν οι αυτοοργανωμένοι χώροι, σαν το “ΝΑΔΙΡ”, που στεγάζει ομάδα βιβλιοθήκης, πολιτική συνέλευση, κινηματογραφική ομάδα, κοινόχρηστους χώρους ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο, studio ηχογραφήσεων, ξενώνα και τον server του Revolt. Η ΕΛ.ΑΣ. όμως επιμένει να κρατά τα προσχήματα. Το πρόσχημα της εισβολής λοιπόν, σύμφωνα με τους μπάτσους και τα media, είναι το ξυλοφόρτωμα σεκιουριτά, μια μέρα πριν, και τα πειστήρια του εγκλήματος είναι τα νέα καουμπόικα γιλέκα τους -που βαφτίστηκαν και αλεξίσφαιρα- και οι ασύρματοι τους που υποτίθεται ότι ανακάλυψαν οι ασφαλίτες που αλώνιζαν για ώρες μέσα στο ΝΑΔΙΡ.

Το αποτέλεσμα είναι πως όσοι έτυχε να βρίσκονται στο χώρο του ΝΑΔΙΡ (και πέριξ) την ώρα της αστυνομικής εισβολής, βρέθηκαν κατηγορούμενοι μεταξύ άλλων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Κάπως έτσι η Ελληνική Δημοκρατία περνάει από την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης στην εγκληματοποίηση των πολιτικών ιδεών και των κοινωνικών χώρων. Όσο η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια  παραμένουν αναπόσπαστα κομμάτια του αγώνα μας, η καταστολή δεν μπορεί να μας αγγίξει.

 ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΟΥΤΕ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ

Ο RADIO REVOLT ΘΑ ΕΚΠΕΜΨΕΙ ΣΤΑ FM ΞΑΝΑ
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΗ…

.::Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης – 98FM::.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Protected by Spam Master


GR