Ιταλία: Απεργία πείνας του αναρχικού κρατουμένου Juan Sorroche Fernandez

Ο JUAN SORROCHE FERNANDEZ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΤΕΡΝΙ, ΣΤΗΝ ΠΤΕΡΥΓΑ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (AS2), ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 25/10/2022 – ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

1ον, ΑΠΑΙΤΩ: ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ 41BIS ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ALFREDO COSPITO.

Την περασμένη 5η Μάη, ο Alfredo Cospito υποβλήθηκε στο καθεστώς 41bis και έπειτα μεταφέρθηκε στη φυλακή Μπάνκαλι (στο Σάσσαρι). Αυτό συνέβη για τη φυσική του αποτροπή από την επικοινωνία και τη συνεισφορά στον αναρχικό διάλογο, ενώ έχει ήδη εκτίσει 10 έτη κάθειρξης σε πτέρυγα AS2, και ενώ έχει ήδη δεχθεί λογοκρισία στην αλληλογραφία του, αλλά και ανακρίσεις και δίκες λόγω των γραπτών του. Το κράτος θέλει να τον κάνει να σιωπήσει και να τον εξοντώσει με το καθεστώς 41bis, μια φυλακή μέσα στη φυλακή, μια φυλακή πλήρους διάλυσης, μια επιστημονικά μελετημένη τεχνική βασανισμού, τελεία: μια τεχνική που βασίζεται στις στερήσεις, με στόχο να εξαναγκάσει τους κρατουμένους ν’ απαρνηθούν τα πιστεύω τους. Το καθεστώς 41bis δε σχεδιάστηκε μονάχα για όσους κατηγορούνται για συμμετοχή στη μαφία, αλλά χρησιμοποιούνταν και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται με στόχο την καταστολή των επαναστατριών και των ανατρεπτικών. Για 17 χρόνια έχουν υπάρξει κομμουνιστές επαναστάτες και επαναστάτριες που έχουν υποβληθεί στο συγκεκριμένο καθεστώς.

2ον, ΩΣ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ:

– Καθώς δε θεωρώ πως είμαι απομονωμένος, θα ήθελα να δώσω συνέχεια στην αλληλεγγύη και τον διεθνιστικό αγώνα, καθώς αυτά που μας συμβαίνουν δεν αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις κρατικού ρεβανσισμού απέναντί μας, ειδικά ως κοινωνικούς κρατουμένους.

Δε συμφωνώ με την αντίληψη του “πολιτικού κρατουμένου”, την οποία και θεωρώ αρκετά αναχρονιστική και στάσιμη στις εμπειρίες των αγώνων του παρελθόντος, και πιστεύτω πως αναπαράγει διαχωρισμό, απομόνωση, τονίζοντας τον διαχωρισμό μεταξύ πολιτικών και κοινών κρατουμένων, έναν διαχωρισμό πίσω απ’ τον οποίο υποβόσκει ένα αίσθημα ανωτερότητας και περιφρόνησης προς τους υπόλοιπους κρατουμένους. Επαναφέρω την “παλιά” διατύπωση, που λέει πως όλες και όλοι εμείς είμαστε κοινωνικοί κρατούμενοι.

Είναι αλήθεια όμως πως, σε πολλά μέρη ανά τον κόσμο, οι κοινωνικοί κρατούμενοι που αγωνίζονται, οι ανατρεπτικοί, οι επαναστάτριες, υποβάλλονται σε ειδικές συνθήκες κράτησης, επειδή αγωνίζονται εντός των φυλακών. Στη Χιλή, στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Τουρκία, στο σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, κλπ., το να παραμένουμε αμετανόητοι ακόμα και πίσω απ’ τα τείχη, το να συνεχίζουμε τους αγώνες μας, παρότι με περιορισμούς, και να το διατρανώνουμε τις ρηξιακές μας θέσεις απέναντι στο Κράτος μέσα απ’ τις φυλακές, μας θέτει στο στόχαστρο των κατασταλτικών μηχανισμών του Κράτους ενάντια στο οποίο έχουμε παλέψει και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Όπως συνέβη και στην περίπτωση του Alfredo Cospito που του επιβλήθηκε το 41bis, ένας γενναιόδωρος και αμετανόητος αναρχικός σύντροφος, ο οποίος έχει δόσει τόσα πολλά στον επαναστατικό διάλογο και την εξέλιξη του αναρχισμού με την πάροδο των χρόνων.

Γι’ αυτό, θα ήθελα να συμπεριλάβω και τον εαυτό μου -ως κρατούμενος- στον αγώνα, και συνάμα να στείλω την επαναστατική και διεθνιστική αλληλεγγύη μου σε όσες και όσους συνεχίζουν πεισματικά να μάχονται, παρά τις δυσμενείς συνθήκες. Κρατούμενοι όπως εκείνοι που, εδώ στην Ιταλία, βρίσκονται υπόδικοι για “καταστροφές και λεηλασία” επειδή αγωνίστηκαν στις εξεγέρσεις στις φυλακές τον Μάρτιο του 2020. Ή όπως οι κρατούμενοι που εξεγέρθηκαν εδώ, στη φυλακή του Τέρνι. Όπως οι ανατρεπτικοί, επαναστάτες αιχμάλωτοι και αιχμάλωτες που, παρότι έχουν εκτίσει τόσα πολλά χρόνια κάθειρξης, παρότι πληρούν τους όρους για την αποφυλάκισή τους, παραμένουν έγκλειστοι/ες, λόγω μιας σειράς ειδικών νόμων, νομικών ερμηνειών και πολιτικών χειρισμών ανά τον κόσμο. Όπως, για παράδειγμα: Στη Γερμανία ο Tomas Mayer, στις ΗΠΑ ο Mumia Abu-Jamal, στη Γαλλία ο Claudio Lavazza, στην Ισπανία ο Gabriel Pombo Da Silva, στη Χιλή ο Marcelo Villarroel, στην Ελλάδα ο Δημήτρης Κουφοντίνας, η Πόλα Ρούπα, ο Γιάννης Μιχαηλίδης, στο σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ οι Παλαιστίνιοι αιχμάλωτοι που παλεύουν διαρκώς, και που πρόσφατα ξεκίνησαν διαμαρτυρίες και απεργίες πείνας, καθώς και τόσοι άλλοι μαχόμενοι κοινωνικοί κρατούμενοι, επαναστάτριες, ανατρεπτικοί, που δεν αναφέρθηκαν · λευτεριά σε όλες και όλους!

Αλληλεγγύη με τον Boris στη Γαλλία, δύναμη και κουράγιο στον Ivan και τον Toby.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΕΓΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΤΕΡΝΙ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΑ ΕΥΑΛΩΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΓΙΑΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΗΣΜΟΝΗΘΕΙ ΣΕ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ, ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΟ ΤΖΑΜΑΚΙ ΣΤΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΑ -ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ 41BIS- ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕ ΦΥΣΙΚΑ-ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ-ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ ΚΛΟΥΒΙΑ, ΟΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΧΡΗΣΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΥΣ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ, ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ, ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ!

ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ 41BIS ΓΙΑ ΤΟΝ ALFREDO COSPITO.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ 41BIS ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ!

Juan Sorroche Fernandez

Πηγή: Act for Freedom Now

Μετάφραση: Επαναστατική Συνείδηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Protected by Spam Master


GR