Σαντιάγο, Χιλή : Επίθεση με μολότοφ σε στρατώνα της Αστυνομίας Ερευνών της Χιλής (PDI)

Εμπρηστική επίθεση σε στρατώνα της PDI ως αλληλεγγύη σε αιχμαλώτους στο Μεξικό, στην Ελλάδα και σ’ όλη την υφήλιο

Έχοντας ως κίνητρο την αλληλεγγύη στους κρατουμένους, κατά τις 3 το μεσημέρι της 29ης Οκτώβρη 2014 ξεπορτίσαμε από το Πανεπιστήμιο Ακαδημίας Χριστιανικού Ανθρωπισμού με ξεκάθαρο στόχο να χτυπήσουμε έναν από τους γαμημένους θεσμούς που προασπίζονται τα συμφέροντα της μπουρζουαζίας, κράτους και Κεφαλαίου, πετώντας τους διάφορα εμπρηστικά δωράκια (κοκτέιλ μολότοφ), με μερικά να φτάνουνε μέχρι μέσα στο στρατώνα και να φουντώνουν διάφορα οχήματα των γαμιόληδων που μας απώθησαν με τα όπλα τους. Μέσω αυτής της ενέργειας θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στα αιχμάλωτα αδέρφια σε Μεξικό, Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ρωσία, Γερμανία, Χιλή και σ’ ολάκερο τον κόσμο.

Στηρίζουμε τους Μάριο Γκονσάλες Γκαρσία, Κάρλος Λόπες Μαρίν (Τσίβο), Φερνάντο Μπάρσενας και Αμπραάμ Κόρτες, αναρχικούς κρατουμένους στο Μεξικό, οι οποίοι από 1η έως 17 Οκτώβρη διεξήγαγαν απεργία πείνας ως πράξη αδιάκοπης ανταρσίας μέσα στα μπουντρούμια της εξουσίας όπως και αλληλεγγύης αναμεταξύ αιχμαλώτων του αναρχικού αγώνα. Στέλνουμε επίσης την αλληλεγγύη μας στον αναρχικό Αντώνη Σταμπούλο, κρατούμενο στην Ελλάδα, ο οποίος επίσης έκανε απεργία από 6 έως 11 Οκτώβρη, ως μέσο διαμαρτυρίας ενάντια στη μεταγωγή του σε μια φυλακή εκτός Αθηνών όπου θα απομονωνόταν απ’ την οικογένειά του. Ο σύντροφος συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία την 1η Οκτώβρη στην αθηναϊκή συνοικία του Βύρωνα. Κατόπιν τον μετέφεραν σε μια αίθουσα ανακρίσεων της αντιτρομοκρατικής, όπου του πήραν διά της βίας δακτυλικά αποτυπώματα και δείγματα DNA κι επιχείρησαν να τον φωτογραφίσουν, όλα αυτά εν μέσω χτυπημάτων και απειλών κι ενόσω ο σύντροφος ήταν δεμένος με χειροπέδες πισθάγκωνα. Κάμποσες ώρες αργότερα του ανακοινώθηκε πως κατηγορείται για τρομοκρατία.

Ακόμη, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Χουάν, που δέχεται συνεχείς απειλές τόσο από μερικούς κρατουμένους όσο κι από τους ίδιους τους δεσμοφυλάκους, όπως και στ’ άλλα αδερφάκια μας, τη Νάταλυ και τον Γκιγέρμο. Δεν ξεχνάμε τη Μόνικα και τον Φρανσίσκο, έγκλειστους στα ισπανικά κάτεργα, τον Γκαμπριέλ Πόμπο ντα Σίλβα, τους Ανδρέα Τσαβδαρίδη και Σπύρο Μάνδυλα, τους Τζανλούκα Ιακοβάτσι και Αντριάνο Αντονάτσι, τον Νίκο Μαζιώτη, τον Νίκο Ρωμανό, τον Γιάννη Ναξάκη, τον Τόμας Μάγερ-Φαλκ, τον Τεντ Καζύνσκι. Επίσης, τ’ αδέρφια που αιχμαλωτίστηκαν επειδή υπερασπίστηκαν την ελευθερία άλλων, όπως οι Έρικ ΜακΝτέιβιντ, Μάριους Μέισον, οικοαναρχικούς καταδικασμένους σε μακροχρόνιες ποινές, τον Ουόλτερ Μποντ, αλλά και τη Σολ Φαρίας, τους Φρέντυ, Μαρσέλο, Χουάν και Κάρλος, τον Χανς Νιεμέγερ. Τέλος, δε λησμονάμε κανένα εξεγερμένο πλάσμα που έπεσε στη μάχη για την καταστροφή αυτής και κάθε άλλης κοινωνίας: Πάνκης Μάουρι, Τζόννυ Καρικέο, Κλαούντια Λόπες, Άνγκρυ, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος και τόσοι άλλοι.

Φωτιά και εκδίκηση κόντρα στους ανθρωποφύλακες

Διεθνιστική αλληλεγγύη στους αιχμαλώτους σε Μεξικό, Ελλάδα και σ’ όλο τον ντουνιά.

Διαρκή επίθεση ενάντια στην εξουσία και στο Κεφάλαιο

Για την καταστροφή κάθε κάτεργου του Κεφαλαίου

Συνολική απελευθέρωση!

Αγέλη αναρχικού σοκ Εριμπέρτο Σαλαζάρ
Υγ.1: Χαιρετισμούς από την κόλαση σας στέλνει ο Εριμπέρτο Σαλαζάρ, μπάσταρδοι γαμιόληδες.*

Υγ. 2: Δεν παίζει φωτογραφική καταγραφή ούτε και βίντεο γιατί αποφασίσαμε να λαμβάνουμε περισσότερα μέτρα ασφάλειας σχετικά με τέτοια θέματα, αναλογιζόμενοι τη βαρύτητα τέτοιων ενεργειών, ώστε να μη δίνουμε στους μπάτσους της Dipolcar ή της ΟS9 περισσότερα στοιχεία. Θεωρούμε πως είναι απαραίτητο να ξεκινήσουμε να μεριμνούμε για μέτρα ασφάλειας, να δείχνουμε μεγαλύτερη προσοχή σε κάθε δράση και να ’χουμε το νου μας, μιας και το κράτος το βολεύει να μας έχει έγκλειστους στα μπουρδέλα του, γι’ αυτό κι ο καθένας ας παίρνει τις προφυλάξεις του, αφού στ’ αλήθεια είμαστε πιο χρήσιμοι έξω παρά μέσα· ας μη συνεχίσουμε να γεμίζουμε τις φυλακές. Μακάρι αυτή η σημείωση να χρησιμεύσει ως προβληματισμός για κάθε ομάδα ή ατομικότητα που δρα σε σταθερή βάση· οι φωτογραφίες και τα βίντεο εξυπηρετούν το κράτος και το υπουργείο εσωτερικών για να δένουνε κάθε εξεγερμένο. Να τηρούμε μεγαλύτερη μυστικότητα και να παίρνουμε στα σοβαρά την κάθε δράση, δεν είναι κάνα παιχνίδι.

* Σ.τ.μ.: Ο Εριμπέρτο Σαλαζάρ (ψευδώνυμο «El Viejo/Ο Γέρος») εκδιώχθηκε το 1968 από το σώμα των καραμπινιέρων επειδή βιαιοπράγησε εναντίον ενός ανωτέρου του, κι έκτοτε εργαζόταν σε κάβα. Υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά και πλέον ενεργά μέλη της αντάρτικης οργάνωσης VOP (Οργανωμένη Πρωτοπορία του Λαού, 1968-1973). Στις 16 Ιούνη 1971, οπλισμένος με μυδράλια και ζωσμένος με εκρηκτικά, πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση εναντίον του αρχηγείου ερευνών της χιλιάνικης αστυνομίας, επί της λεωφόρου Χενεράλ Μακέννα, στο Σαντιάγο. Κατά την επίθεση, που έγινε 3 μέρες μετά την εκτέλεση των αδερφών Ρονάλντ και Αρτούρο Ριβέρα Καλδερόν και τη σύλληψη αρκετών μελών της VOP από τα σκυλιά της κυβέρνησης Αγιέντε, σκοτώθηκαν 3 μπάτσοι, αλλά και ο ίδιος ο Εριμπέρτο Σαλαζάρ (όταν εξερράγη η ζώνη με δυναμίτη που έφερε κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών). Περισσότερο αρχειακό υλικό (στα ισπανικά) σχετικά με τη VOP εδώ: 123.

Πηγή

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Protected by Spam Master


GR