Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο – Αποκλίνουσες συμπεριφορές για τη διάδοση του επαναστατικού τερορισμού – Ανάληψη ευθύνης για το Studio ATA


“Περπατώντας στους ψυχρούς και σκοτεινούς δρόμους των μητροπόλεων, ποτέ δε ξεχνάμε τους εκατοντάδες φυλακισμένους συντρόφους και τους χιλιάδες που έχουν πεθάνει. Η θλίψη αναμειγνύεται με το θυμό και καθοδηγούμενο από ένα πρίσμα επαναστατικής συνείδησης, μας δίνει ένα τεράστιο παλμό, ώστε να κάνουμε την επανάσταση πραγματικότητα.”

Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία – Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο

-Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς – πυρήνας Ρωσίας

Προκαταβολικά αξιολογήσαμε την 48ωρη απεργία ως ένα σημείο σταθμό στην ιστορία του εν Ελλάδι εξεγερσιακού κινήματος. Άλλο ένα διήμερο που θα συναντιούνταν στο δρόμο άνθρωποι με διαφορετικές αφετηρίες και αντιλήψεις για να ζυμωθούν στην πράξη. Ένα διήμερο που ο δρόμος θα λειτουργούσε ως πεδίο διάχυσης τόσο του αναρχικού λόγου όσο και της αντικρατικής- αντικαπιταλιστικής βίαιης δράσης. Εσφαλμένα παραβλέψαμε τη δυναμική των εξουσιαστικών μηχανισμών που αποσκοπούν στην χειραγώγηση των διαδηλώσεων, και στην πυρόσβεση των κοινωνικών συγκρούσεων.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις αποφασίσαμε το μεγαλύτερο τμήμα των μελών μας να προετοιμαστεί και να συμβάλλει στις μάχες που θα εκτυλίσσονταν στο κέντρο, και ένα μικρό τμήμα να προβεί σε μία πράξη σαμποτάζ αποκεντρωμένα ώστε να αξιοποιήσουμε τη συγκέντρωση των αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο, και να δώσουμε ένα μήνυμα που μπορεί να οδηγήσει στην διάχυση της εξεγερσιακής βίας στα προάστια.

Έτσι λοιπόν ενώ δέναμε τις μολότοφ και συζητούσαμε για τις επιλογές δράσεων στο δρόμο, παράλληλα κατασκευάσαμε τον εμπρηστικό μηχανισμό και αναζητούσαμε στόχο, τόσο με επιχειρησιακά όσο και πολιτικά κριτήρια. Επιλέξαμε να χτυπήσουμε βανάκια της εταιρίας “Studio ATA” στον προαύλιο χώρο του κτηρίου της στα Μελίσσια, καθώς αποτελεί κομμάτι του βασικότερου πυλώνα του δημοκρατικού καθεστώτος των μέσων μαζικής αποχαύνωσης. Τα εν λόγω στούντιο συνεργάζονται με τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, που αναλαμβάνουν την κατασυκοφάντηση των εξεγερμένων σε τέτοιες συγκυρίες. Ταυτόχρονα τα γυρίσματα τηλεοπτικών σειρών και ταινιών που ναρκώνουν την καθημερινότητα των αποχαύνωμένων τηλεθεατών είναι η βασική επιχειρηματική δραστηριότητα της συγκεκριμένης εταιρίας.

Δεν είναι μόνο η προπαγάνδα λοιπόν που καθιστά τα τηλεοπτικά στούντιο εχθρικά, ούτε μόνο η καπιταλιστική τους δομή, το ότι λειτουργούν δηλαδή ως κέντρα συσσώρευσης πλούτου. Είναι κυρίως ο κομβικός τους ρόλος στην διαμόρφωση άβουλων παθητικών καταναλωτών που ζουν μέσα από την τηλεόραση, διστακτικών ανθρώπων χωρίς πραγματική βιωματική εμπειρία, αφού την αντικαθιστά το ψευδοβίωμα. Πρόκειται για την απόλυτη καταστροφή της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα στο σύγχρονο τεχνολογικό κόσμο που φυσικά υπεύθυνη δεν είναι μόνο η τηλεόραση αλλά και κάθε άλλο υποκατάστατο της ζωής. Στην μοντέρνα αστική δημοκρατία, η υπερπληροφόρηση είναι προτιμότερη από την στεγνή προπαγάνδα, είναι αποδοτικότερο να καταστρέφονται μυαλά, παρά να πείθονται.

Σε περιόδους όμως που αυξάνονται οι άνθρωποι που επιχειρούν να ανασυγκροτήσουν την ύπαρξη τους, απαγκιστρώνοντας τη από το εξουσιαστικό σύμπλεγμα, το κράτος επιστρατεύει τους προπαγανδιστές του εναντίον της εξέγερσης. Τότε είναι που έχουμε ένα λόγο ακόμα για μία πράξη σαμποτάζ καθιστώντας τη καίρια.

***

Ενώ η πρώτη μέρα της γενικής απεργίας λειτούργησε όμορφα, με χιλιάδες ανθρώπους να συμμετέχουν στις συγκρούσεις με την αστυνομία, και στις επιθέσεις σε σύμβολα της καπιταλιστικής κυριαρχίας, τη δεύτερη μέρα ανέλαβε το ΚΚΕ την αντιεξεγερτική δράση. Το κόμμα αυτό θα ήταν ένα ακόμα ανάξιου λόγου απολειφάδι στα σκουπίδια της Ιστορίας αν δεν αναλάμβανε κατασταλτικό ρόλο στις διαδηλώσεις, σε όλη την ιστορία του εκπροσώπησε ότι χειρότερο, δηλαδή την εσωτερική διάβρωση των επαναστάσεων από τον ολοκληρωτισμό και έδρασε εξοντώνοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους και προδίδοντας τους καλύτερους αγωνιστές που έκαναν το λάθος να το εμπιστευτούν.

Η ιστορία των Κομμουνιστικών Κομμάτων παγκοσμίως το αποδεικνύει: Από το βομβαρδισμό της εξεγερμένης ενάντια στο “Κομουνιστικό” καθεστώς Κροστάνδης με σφαγείς τον Λένιν και τον Τρότσκι, και την αιματηρή καταστολή του αναρχοκομμουνιστικού κινήματος της Ουκρανίας μέχρι την εσωτερική καταστολή της Ισπανικής Επανάστασης το ’36 (όπου η αναρχική κολλεκτιβιστική οργάνωση της κοινωνίας δοκιμάστηκε σε μεγάλη έκταση με όλες τις αντιφάσεις της). Από το σύμφωνο και τη συνεργασία Χίτλερ-Στάλιν με την ανταλλαγή εξοπλισμών, μέχρι τον επαναστάτη-είδωλο Τσε Γκεβάρα που υπέγραφε συνοπτικές εκτελέσεις ομοφιλόφυλων, πάντα εκπροσωπούσαν την εξουσιαστική διαστροφή που στο τέλος κατέπνιγε κάθε επανάσταση στο αίμα είτε με την προδοσία και παράδοση στον εχθρό, είτε μέσω της στυγνής δικτατορίας που πραξικοπηματικά εγκαθίδρυαν.

Έτσι στη σύγχρονη ελλάδα, όπως παλαιότερα δολοφονούσαν όσους αγωνιστές δεν εντάσσονταν στο μαντρί τους, από την περίοδο της Χούντας και μετά συκοφαντούν όσους αναλαμβάνουν Άμεση αντικαθεστωτική δράση ως προβοκάτορες. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της εξέγερσης του πολυτεχνείου το ’73 οπότε αναφερόντουσαν αρχικά στους καταληψίες ως ”300 προβοκάτορες” και παρεισέφρυσαν τελευταίοι στην κατάληψη με απώτερο σκοπό βάσει κομματικής γραμμής την εκτόνωση, και αποτέλεσμα την απονέυρωση της όποιας διαδικασίας αντίστασης στην αιματηρή καταστολή που ακολούθησε. Τα ΚΝΑΤ λοιπόν που κάνουν την δουλειά τους με τον ίδιο ζήλο που δείχνουν οι μπάτσοι, ξυλοκοπόντας και παραδίδοντας αναρχικούς και εξεγερμένους, δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανέναν.

Η γκεμπελική προπαγάνδα του ΚΚΕ δια στόματος της Παπαρήγα είναι σαφής ένδειξη πολιτικής αδυναμίας καθώς αποδεικνύει την έλλειψη πολιτικής επιχειρηματολογίας απέναντι μας, το μόνο που μπορεί να κάνει το ΚΚΕ είναι να ρίχνει λάσπη και να διαδίδει ψέματα για όσα ευκολόπιστα αυτιά βρεθούν να το ψηφίσουν. Οι αιτίες που βρίσκονται πίσω από την στάση του ΚΚΕ είναι οφθαλμοφανείς, καθώς ως αριστερό κόμμα του αστικού κοινοβουλίου διαθέτει επαναστατική ρητορική αλλά καθαρά φιλοσυστημική πρακτική. Το ΚΚΕ θέλει να αποτελέσει μια διακριτή νόμιμη πολιτική λύση χωρίς αντικαθεστωτική βία, να συσπειρώσει κάτω από την στέγη του ένα πλήθος δυσανασχετούντων από την οικονομική κρίση που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να ενταχθούν στο εξεγερσιακό στρατόπεδο, άρα λαμβάνει τη μορφή βαλβίδας αποσυμπίεσης των εντάσεων.

Ας το χτυπήσουμε λοιπόν με όσα μέσα διαθέτουμε, με συνεχή αντιπληροφόρηση (αφίσες, τρικάκια, παρεμβάσεις), με επιθέσεις στα γραφεία τους και στα στελέχη του, με ετοιμοπόλεμη περιφρούρηση που θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει πιθανά νταβατζιλίκια του σε επόμενες πορείες. Ο κατασταλτικός ρόλος του ΚΚΕ πλέον αναβαθμίζεται εκτός από ιδεολογικό και σε πρακτικό, κάτι που σημαίνει ότι η δεξαμενή των ανθρώπων που το ψηφίζει και συμμετέχει στις διαδηλώσεις του πρέπει να λάβει μια σαφή και ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αυτό, όπως εκβιαστικά απαιτεί η τωρινή κοινωνική συνθήκη και η καθεστωτική κατασταλτική πολιτική του ΚΚΕ.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να αναφερθούμε στην σύγκρουση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εξεγερμένων και των ομάδων περιφρούρησης του ΠΑΜΕ, τόσο σε σχέση με τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν όσο και για τον ρόλο που ενστερνίστηκαν. Σίγουρα τα μέλη-πρόβατα του ΠΑΜΕ δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση στόχο της επαναστατικής βίας όσο επιλέγουν τον ρόλο του ψηφοφόρου ή του απλού διαδηλωτή. Στην περίπτωση όμως που σχηματίζουν περιφρούρηση αναχαίτισης των εξεγερμένων εμποδίζοντας την επίθεση στους μπάτσους και το κοινοβούλιο, όντας παράλληλα με πλήρη εξοπλισμό (κράνη, καδρόνια), η επίθεση με πέτρες και μολότοφ δεν είναι επίθεση σε απλούς πολίτες όπως παρουσιάστηκε και από μερίδα αντικαθεστωτικών, αλλά επίθεση σε έναν στρατιωτικά εξοπλισμένο κομματικό μηχανισμό που λειτουργεί βίαια και κατασταλτικά. Τα σπασμένα κεφάλια και τα καμμένα πόδια τους είναι το κόστος της υπεράσπισης του κοινοβουλίου, της βίαιης καταστολής των εξεγερμένων αντικαθιστώντας τους ένστολους πραίτορες της δημοκρατίας. Την επόμενη φορά που θα περιφρουρήσουν την έννομη τάξη σε διαδήλωση που θα υπάρχει και παρουσία αναρχικών θα δεχτούν την επίθεση μας. Ειδικά τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ που είχαν τον ρόλο του στρατηγού την στιγμή της σύγκρουσης, πλέον βρίσκονται στο στόχαστρο των αναρχικών…

***

Αφιερώνουμε κάθε δράση μας σε όλους τους αξιοπρεπείς αιχμάλωτους αναρχικούς επαναστάτες ανά τον κόσμο.

“Απο ότι φαίνεται , ακόμη και μέσα απο τη φυλακή μας υπολογίζουν και ανησυχούν για τη διάχυση του λόγου μας. Ειλικρινά θέλουμε να δικαιώσουμε της ανησυχίες τους. Για αυτό κάνουμε ότι περνάει απο το χέρι μας. Επίσης η δίωξη για αυτό το κείμενο αλληλεγγύης επιβεβαιώνει την αυθεντική ουσία του λόγου. Γιατί ο αναρχικός λόγος είναι η πεμπτουσία της ζωής που ορίζουμε μέσα απʼτις πράξεις μας. Οπότε τους το ξαναλέμε για να μήν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΠΙΣΩ, ΕΝΝΙΑ ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ.
Τα λόγια μας να τα παίρνετε τοις μετρητοίς .

Τα μέλη της Σ.Π.Φ. πρώτης γενιάς και Θεόφιλος Μαυρόπουλος

Τα λόγια των αιχμάλωτων αδερφών μας, μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε το επαναστατικό μας σχέδιο. Τίποτα δεν έχει ξεχαστεί, τίποτα δεν αφήνουμε πίσω, ο πόλεμος συνεχίζεται όσο ο εχθρός είναι εδώ. Η συννεφιά δεν θα είναι πια σκοτεινή, ήρθε ο καιρός ο ουρανός να λαμψει από τις αστραπές μας. Μέχρι τον κατακλυσμό που θα εξαφανίσει αυτόν τον κόσμο.

Αντάρτικος χαιρετισμός στους συντρόφους σε Μεξικό, Χιλή, Ρωσία, Αγγλία, Φινλανδία, Ολλανδία, Ινδονησία, Γερμανία, Ιταλία και σε κάθε γωνιά του πλανήτη που προωθούν το επαναστατικό σχέδιο της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας – Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο.

Με αφορμή τις μάχες που θα δωθούν το επόμενο διάστημα στη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα, δηλώνουμε ότι στεκόμαστε διπλα στους περήφανους αγωνιστές του Ε.Α. καθώς θεωρούμε ότι μοιραζόμαστε την ίδια πλευρά του οδοφράγματος, πέρα από τις διαφωνίες και τις διαφορετικές προσεγγίσεις αγώνα.

ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο-

Αποκλίνουσες συμπεριφορές

για τη διάδοση του επαναστατικού τερορισμού

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GR