Να σταματήσει τώρα η απομόνωση της αναρχικής Όλγας Οικονομίδου

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

“Η φυλακή είναι βασικό κομμάτι του συστήματος και η κοινότητα των φυλακισμένων ένας μικρόκοσμος συμπιεσμένης κοινωνίας. Επόμενο είναι λοιπόν, τα συμπτώματα του αρρωστημένου κόσμου που ζούμε να μεταφερθούν και εντός των τειχών.”

 Όλγα Οικονομίδου

   Η Όλγα Οικονομίδου, μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς FAI/IRF εδώ και 28 ημέρες βρίσκεται στο πειθαρχείο των φυλακών Διαβατών σε παρατεταμένη απομόνωση, επειδή επιτέθηκε σε  ρουφιάνα – υπηρεσιακή κρατούμενη και επειδή έχει εναντιωθεί στον σωματικό έλεγχο. Υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση είναι η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, αφού η απομόνωση θα έπρεπε να είχε λήξει εδώ και 20 μέρες.

   Τον τελευταίο καιρό στις ελληνικές φυλακές έχει ξεκινήσει από τη μεριά του μεγαλύτερου μέρους των αναρχικών πολιτικών κρατουμένων μια δυναμική κίνηση ενάντια στην τακτική του σωματικού ελέγχου.

   Η κίνηση αυτή καθώς και άλλα περιστατικά απαντιούνται από τη μεριά του κράτους με πειθαρχικές μεταγωγές και αορίστου χρόνου απομόνωση. Ο σωματικός  έλεγχος έχει σκοπό τον εξευτελισμό της αξιοπρέπειας του κρατούμενου.  Στην περίπτωση των πολιτικών κρατουμένων ένας τέτοιος έλεγχος δεν έχει επίσης καμιά πρακτική αξία αφού το συνήθως πρόσχημα για ένα τέτοιο έλεγχο είναι ότι ο κρατούμενος θέλει να περάσει ναρκωτικά στις φυλακές. Είναι προσβολή για έναν αναρχικό να τον κατηγορείς για κάτι τέτοιο. Άλλωστε πλέον όλες οι φυλακές είναι εξοπλισμένες με μηχάνημα ανίχνευσης αντικειμένων.

   Κάποιες περιπτώσεις αναρχικών πολιτικών κρατουμένων που έχουν αρνηθεί τον σωματικό έλεγχο και έχουν  εναντιωθεί  στον τσαμπουκά της φυλακής, είναι τα μέλη της αναρχικής επαναστατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ο Ράμι Συριανός, ο  Γιάννης Σκουλούδης και οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Βύρωνα.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ.

Αναρχικό Στέκι Ναδίρ

& σύντροφοι

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GR