Γερμανία: Σχέδιο “Φοίνικας”, Πράξη #11 (Βερολίνο, 8/4, 24/4/2014)

Σχέδιο Φοίνικας: Σήματα καπνού από το Βερολίνο

“Η φωτιά έρχεται στις πόλεις σας, στις νύχτες σας. Μέσα από το πνεύμα μας, έχουμε χαράξει την πορεία της προς όλους εσάς. Οι φίλοι μας θα τη ζεστάνουν με αλληλεγγύη και θα ανάψει την επιθυμία τους για δράση. Θα κάνει τον εχθρό μας στάχτες. Σημειώστε τα λόγια μας. Θέλουμε την καρδιά σας. Δεν έχει σημασία ποιος είσαι. Δεν έχει σημασία ούτε ποιος είμαι εγώ.

Η Συνωμοσία, ίσως και ταυτόχρονα, θα μετατρέψει και τους δυο μας σε στάχτες και θα μας γεμίσει ζωή. Αυτό που μετράει είναι το μονοπάτι που στρώνουμε και ότι παίρνουμε αυτόν το δρόμο γιατί έχουμε να επιλέξουμε την ελευθερία. Αυτή η ελευθερία δεν θα κερδηθεί, αλλά θα δημιουργεί μέσα στο μυαλό. Αυτό που έρχεται μετά δεν είναι ελευθερία, αλλά η δύναμη πάνω στην ίδια τη ζωή κάποιου. Δεν καθόμαστε να το συζητάμε, είναι αυτό για το οποίο παλεύουμε”. (ΣΠΦ)

Ανάληψη ευθύνης για κάποιους εμπρησμούς των τελευταίων εβδομάδων στο Βερολίνο

Στις 8 Απρίλη 2014, πυρπολήσαμε ένα όχημα της δημοτικής ρυθμιστικής αρχής και το αυτοκίνητο μιας εταιρείας security, κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, στο Βερολίνο.

Οι δημοτικές ρυθμιστικές αρχές του Βερολίνου είναι επιφορτισμένες από τους κανονικούς μπάτσους να διώκουν διοικητικές παραβάσεις και να κρατούν τα μάτια τους και τα αυτιά τους ανοιχτά στην καθημερινότητα της μητρόπολης. Μικρά, άθλια λαγωνικά εξοπλισμένα με ασύρματο πομπό και σπρέυ πιπεριού. Εργάζονται, όπως ακριβώς και οι μπάτσοι, μαζί με ιδιωτικές εταιρείες security. Στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, μοιράζονται έναν χώρο στάθμευσης, που προορίζεται για επισήμους, με μια εταιρεία security δίπλα σε ένα αστυνομικό τμήμα.

Επίσης, αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εμπρησμό ενός οχήματος πρεσβείας, που ανήκει σε μια ελληνίδα διπλωμάτη, στις 24 Απριλίου, στην περιοχή του Βερολίνου Dahlem, η οποία είναι γεμάτη με βίλες.

Οι διπλωματικοί εκπρόσωποι ενός κράτους είναι ακριβώς η σωστή διεύθυνση για φλογερές αποστολές. Αυτό τους διώχνει μακριά το αίσθημα της ανωτερότητας και του άτρωτου, όπως συνέβη πρόσφατα και με το Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα, όταν έπεσαν πυροβολισμοί στο σπίτι του. Το ίδιο το κράτος είναι το πρόβλημα, κάτι που πολλοί μαχητές σε τμηματικούς αγώνες δεν το λαμβάνουν υπόψιν. Οι Ναζί είναι κράτος, η τεχνολογία εξοπλισμών και πυρηνικών είναι κράτος, η κλιματική αλλαγή και η φτώχεια είναι επίσης κράτος.

Με τη δράση μας αρνούμαστε το μονοπώλιο του κράτους στη βία.

Η Γερμανία παίρνει μια θέση, που προωθεί την καταστολή σε σχέση με την κατάσταση της μεταναστευτικής πολιτικής στην Ελλάδα. Δεν είναι αρκετό για τη γερμανική πολιτική, που η πλειοψηφία των προσφύγων, που φθάνουν στην Ελλάδα, καταλήγουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και ότι κυνηγιούνται και σκοτώνονται από τους Ναζί, με ή χωρίς στολή. Οι Γερμανοί πολιτικοί θεωρούν αυτούς τους λίγους, που καταφέρνουν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα ζωντανοί, ως απειλή για τον πλούσιο λευκό κόσμο τους. Έτσι, για παράδειγμα, ο πρώην γερμανός Υπουργός Εσωτερικών, Friedrich, απαιτεί ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα και αυστηρότερες κυρώσεις για εκείνους που, λόγω της εκμετάλλευσης του σπιτιού τους από τις δυτικές κοινωνίες, αναγκάζονται να ξεφύγουν από τον πόλεμο, την πείνα και την καταπίεση. Η έμπρακτη υποστήριξη αυτής της μαζικής δολοφονίας, που λαμβάνει χώρα στα σύνορα της Ευρώπης, είναι ορατή σε όλους, όταν οι αστυνομικοί της Γερμανίας από την Ομοσπονδιακή Εγκληματολογικής Αστυνομικής Υπηρεσίας (BKA) τοποθετούνται στα ελληνικά αεροδρόμια, προκειμένου να μεταδώσουν στους Έλληνες συναδέλφους τους τις γνώσεις τους πάνω στις διακρίσεις με βάση τα φυλετικά χαρακτηριστικά. Ο γερμανικός κυβερνητικός μηχανισμός έχει υποστηρίξει τις δολοφονίες στα ευρωπαϊκά σύνορα, όχι μόνο με την αποστολή προσωπικού,  αλλά και πιέζοντας προς συμφωνίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως ο κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ.

Στις 10 Αυγούστου 2013, μια εξέγερση ξέσπασε στην Αμυγδαλέζα, ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, που βρίσκεται 25χλμ βόρεια της Αθήνας, όπου κρατούνται μετανάστες από το Ελληνικό Κράτος. Οι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στα στρώματα και στα κελιά τους, για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες στο στρατόπεδο, φρουροί δέχτηκαν επίθεση και πολλοί μετανάστες προσπάθησαν να αποδράσουν από τη φυλακή. Περίπου δέκα κρατούμενοι ξέφυγαν προσωρινά.

Αλληλεγγύη στους φυλακισμένους

Χαιρετίζουμε τους φυλακισμένους Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο, Δημήτρη Πολίτη, Γιάννη Μιχαηλίδη, Νίκο Ρωμανό, που συνελήφθησαν την 1η Φεβρουαρίου 2013 και κατηγορούνται για διπλή ληστεία στον Βελβεντό, στην Κοζάνη.

Η αλληλεγγύη μας πηγαίνει, επίσης, στους Φοίβο Χαρίση, Αργύρη Ντάλιο, Γιάννη Ναξάκη και Γρηγόρη Σαραφούδη, που συνελήφθησαν για την ίδια υπόθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην Αθήνα.

Δύναμη και κουράγιο στα αδέλφια μας Δαμιανό Μπολάνο, Χάρη Χατζημιχελάκη, Γιώργο Πολύδωρο, Παναγιώτη Αργυρού, Θεόφιλο Μαυρόπουλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Νικολόπουλο, Μιχάλη Νικολόπουλο και Όλγα Οικονομίδου.

Αλληλεγγύη στους

Τάσο Θεοφίλου

Θεόφιλο Μαυρόπουλο

Mónica Caballero και Francisco Solar

Λευτεριά σε όλους τους φυλακισμένους!

Στη μνήμη του Sebastián Oversluij, που έπεσε στη μάχη ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα. Λευτεριά στους Hermes González και Alfonso Alvial. Λευτεριά στην Tamara Sol!

Δύναμη και κουράγιο σε όλους τους ανθρώπους που αγωνίζονται. Για όλους τους μετανάστες, που ξεκινούν να σπάσουν το  ευρωπαϊκό φρούριο. Όλους τους πεσόντες. Όλους τους ανώνυμους. Όλους όσους πολεμούν τα γουρούνια στους δρόμους της Αθήνας.

Ενάντια στο οικοδόμημα των συνόρων και των εθνών. Ενάντια στις φυλακές! Για την ελευθερία! Για την αναρχία!

Αυτόνομος Πυρήνας “Χρήστος Κασίμης”

Ο Χρήστος Κασίμης [μέλος του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα (ΕΛΑ)] σκοτώθηκε από μπάτσους στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας επίθεσης στη γερμανική εταιρεία AEG, στις 20 Οκτωβρίου 1977. Η δράση ήταν μια απάντηση στη δολοφονία κρατουμένων [τρία μέλη της RAF] στο Stammheim.

Μετάφραση: Inter Arma

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Protected by Spam Master


GR