Ιταλία: Σχέδιο “Φοίνικας”, Πράξη #13 (07/05/2014)

Δώσαμε ζωή στη Συνωμοσία της Μαύρης Φωτιάς, με μία δράση που εκτελέστηκε την 7η Μαΐου του 2014, δύο χρόνια μετά τον πυροβολισμό του διευθύνοντα συμβούλου της Ansaldo Nucleare, Roberto Adinolfi, από τα αδέρφια μας Alfredo Cospito και Nicola Gai. Οι πράξεις μας είναι αφιερωμένες σε αυτούς, με αγάπη και οργή.

Τη νύχτα της 7ης Μαΐου, τοποθετήσαμε έναν εμπρηστικό μηχανισμό σε μία αντλία βενζίνης. Λόγω της απειρίας μας, ο μηχανισμός δεν πέτυχε τον καταστροφικό του στόχο μέσω της φωτιάς, αλλά ήμασταν εφοδιασμένοι με κόφτες και κόψαμε όλους τους σωλήνες  διανομής της βενζίνης. Μόλις ένα μήνα πριν, είχαμε στοχεύσει μερικά ATM.

Μελετήσαμε πολύ καιρό το ζήτημα του αφορμαλισμού και την πιθανότητα του να δημιουργήσουμε μια ομάδα δράσης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας, μέσα από γέλια και σοβαρότητα, ζωντανές κουβέντες, επιθυμίες και άγχος, σχέδια και στρατηγικές, αποφασίσαμε να δώσουμε ζωή στη Συνωμοσία της Μαύρης Φωτιάς και να πολεμήσουμε τη μεγα-μηχανή της κυριαρχίας.

Είμαστε Αναρχικοί της δράσης, απορρίπτουμε κάθε συγκεντρωτικό μοντέλο οργάνωσης, που μετριάζει τη ρήξη μας με το υπάρχον.

Μιλάμε για τη Νέα Αναρχία και τη διαρκή συγκρουσιακότητα χωρίς δόγματα και «επαναστατικές πρωτοπορίες».

Ως Συνωμοσία της Μαύρης Φωτιάς, είμαστε και θα είμαστε πάντα ένα άτυπο δίκτυο με αυτόνομους πυρήνες άμεσης δράσης. Ένα δίκτυο που παλεύει για την αναρχία Εδώ και Τώρα.

Αφήνουμε σίγουρα πίσω το χαμηλό προφίλ του κοινωνικού Αναρχισμού και είμαστε εντελώς αφοσιωμένοι στη διαρκή σύγκρουση με όλες τις μορφές της εξουσίας, χωρίς να σταματάμε μπροστά στις ποινικές συνέπειες.

Είμαστε Αναρχικοί, όχι δικηγόροι προκατειλημμένοι από τους νόμους του εχθρού.

Ξεφορτωνόμαστε τα βάρη της απογοήτευσης και της ήττας.

Όλες οι δράσεις, που θα εκτελέσουμε με το όνομα Συνωμοσία της Μαύρης Φωτιάς, θα είναι κομμάτι του πολέμου, που έχουμε κηρύξει εναντίον της κυριαρχίας, του πολιτισμού και της κοινωνίας της.

Δυστυχώς, πολύ λίγοι μιλούν και προτείνουν μια υπαρξιακή ανατροπή των συνθηκών ζωής μας, πολύ λίγοι υποστηρίζουν την ολική απελευθέρωση μπροστά στην υποβάθμιση των ζωών μας.

Η ζωή αποτιμάται με βάση νεκρά αντικείμενα και αυταπάτες. Έτσι, για εμάς, το ερώτημα δεν είναι το αν είμαστε πιο ελεύθεροι σε αυτόν τον κόσμο, αλλά το αν είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε να ζούμε με έναν καταπιεστικό τρόπο.

Βλέπουμε τόσους ανθρώπους γύρω μας, συμπεριλαμβανομένων και των φτωχών, των εργατών, των κρατουμένων, των μεταναστών κλπ. Οι ζωές τους βασίζονται τόσο πολύ σε αυτόν τον κόσμο και τον πολιτισμό, σαν ο τελευταίος να είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουν. Έτσι, εμείς ως Μηδενιστές Αναρχικοί, κηρύσσουμε τον πόλεμο ενάντια σε όλα, στο χέρι που κρατάει το μαστίγιο και στην πλάτη που δέχεται τα χτυπήματα.

Θεωρούμε πως δεν επαρκεί το να αφιερώνουμε τους εαυτούς μας σε επιεικείς ιδεολογίες, που προσφέρουν άλλοθι στην ακινησία και την παθητικότητα των «εκμεταλλευομένων». Είναι οι «εκμεταλλευόμενοι» που πηγαίνουν κάθε τέσσερα χρόνια στις κάλπες για να δώσουν εντολή στον τύραννό τους, είναι ο «λαός» που βλέπει τα αφεντικά του ως πρότυπα, είναι ο «λαός» που μεθάει με το ναρκωτικό του καταναλωτισμού, είναι ο «λαός» που πιστεύει στην ιδιοκτησία σα να είναι θρησκεία, είναι ο «λαός» που ζητάει περισσότερη αστυνομία, περισσότερες φυλακές, περισσότερη τεχνολογία… Η Αναρχομηδενιστική τάση μαζί με τον αντικοινωνισμό μας, απελευθερώνεται, μέσα από αυτήν την κριτική.

Οι δράσεις, που αναλαμβάνουμε με αυτήν την ανάληψη, είναι κομμάτι του Σχεδίου «Φοίνικας», είναι για εμάς, για τους αδερφούς και τις αδερφές μας, που βρίσκονται σε πόλεμο με όλες τις μορφές εξουσίας, είναι για τους φυλακισμένους συντρόφους μας της ΣΠΦ και για εκείνους που βρίσκονται έξω, είναι για τους Αναρχικούς συντρόφους Gianluca Iacovacci και Adriano Antonacci, για τους Niccolò Blasi, Claudio Alberto, Mattia Zanotti και Chiara Zenobi και για όλους τους συντρόφους, που βρίσκονται κλεισμένοι σε καθεστώς υψίστης ασφαλείας εδώ στην Ιταλία και σε άλλες χώρες, είναι για τον Ανδρέα Τσαβδαρίδη και το Σπύρο Μάνδυλα, για τους αδερφούς μας και τις αδερφές μας, που έχουν απαχθεί και βρίσκονται φυλακισμένοι/ες σε όλον τον κόσμο, από την Ινδονησία μέχρι τη Λατινική Αμερική.

Συνωμοσία της Μαύρης Φωτιάς – FAI/IRF

Τίποτα λιγότερο από τα πάντα!

Όλα εδώ και τώρα!

———

Μετάφραση: Inter Arma

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Protected by Spam Master


GR