Κομοτηνή. “Κείμενο για τα γεγονότα στο Αναρχικό στέκι ΝΑΔΙΡ και τον αναρχομηδενιστή Σπύρο Μάνδυλα ”.

Η επίθεση σε ένα αναρχικό στέκι είναι ένα απαράδεκτο γεγονός πόσο μάλλον όταν αυτή γίνετε από άτομα που έχουν κάποια σχέση με τον “χώρο” της Θεσ/νίκης. Η επίθεση σε έναν αναρχικό που σταμάτησε 11 μέρες πριν μια εξαντλητική απεργία πείνας 54 ημερών μέσα στο στέκι, είναι ακόμα πιο απαράδεκτο γεγονός. Όταν αυτό συμβαίνει και δεύτερη φορά από κάποια από τα ίδια άτομα τότε καταντάει ξεφτίλα και αηδία και πρέπει να τελειώσει με οποιοδήποτε τρόπο.

Αυτοί οι τύποι ή τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς, λένε πως δεν είναι αναρχικοί και πως το πρόβλημά τους με τον Αναρχομηδενιστή Σπύρο Μάνδυλα είναι προσωπικό.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν άρχισε η δίκη για τον “εμφύλιο” και το αίτημα του Σπύρου για μη συμμετοχή των συγκατηγορουμένων του στη δίκη, μιας και το δικαστήριο αρνήθηκε δυο φορές να του δώσει αναβολή και στη συνέχεια το αίτημα της απεργίας πείνας που αναφερόταν σε όσους συμμετείχαν στη δίκη. Τα ενημερωτικά και αλληλέγγυα κείμενα όσο αναφορά τα περιστατικά επίθεσης στον Σπύρο Μάνδυλα θεωρούνται από αυτούς τους τύπους ψευδή. Αν έχουν κάποια άλλη εκδοχή μπορούν να τοποθετηθούν δημόσια ή έστω κλειστά με κείμενο ή ακόμα με σχόλια πάνω σε ότι θεωρούν ψέμα.

Όσο και να επιμένουν κάποιοι πως το ζήτημα είναι προσωπικό δεν έχει γίνει καμία αναφορά με στοιχεία για το ποιο είναι τελικά το τόσο σημαντικό πρόβλημα το οποίο μάλιστα δεν έχει πολιτικές προεκτάσεις την στιγμή που ο Σπύρος βρισκόταν 18 μήνες έγκλειστος, βγήκε για δύο μήνες και ξαναβρέθηκε στην φυλακή.

Από αυτά που γνωρίζουμε υπάρχουν καθαρά πολιτικά ζητήματα από την στιγμή της δίκης για τον “εμφύλιο” και μετά με την απεργία πείνας του Σπύρου Μάνδυλα όπου ξεκίνησαν σοβαρές διαφωνίες από την μεριά κάποιων που συμμετείχαν στην επίθεση. Πέρα όμως από τις όποιες διαφωνίες ακόμα και να δεχτούμε πως ξεκίνησε από κάτι προσωπικό πλέων έγινε καθαρά πολιτικό ζήτημα και μάλιστα πολύ σοβαρό, το ότι ο Σπύρος δεν είναι και από τα ποιο αγαπητά παιδιά του “χώρου” το γνωρίζουμε και αυτό φάνηκε από το πως περιθωριοποιήθηκε η απεργία πείνας του. Τώρα όμως το ζήτημα που προκύπτει, και δεν είναι καλό να περιθωριοποιείται, είναι πως πέρα από τα πρόσωπα οι πράξεις από μόνες τους καταδεικνύουν την σοβαρότητα του ζητήματος ως πολιτικό μέσα στην Αναρχία.

Εν τέλει αν κάποιοι από αυτούς που επιτέθηκαν στον Σπύρο Μάνδυλα θέλουν να συνεχίσουν κάτι που δεν έχει νόημα τους λέμε πως οι κατηγορίες προς αυτούς που επιτέθηκαν στην street attack βαραίνουν πλέον και τους ίδιους, αφού έκαναν τα ίδια και χειρότερα με ίδια τακτική, επίθεση ξημερώματα, προπηλακισμός, άγριος ξυλοδαρμός απεργού πείνας, δολιοφθορές στον χώρο της κατάληψης και επιστροφή άλλη μέρα για πλιάτσικο. Όσο για τις απειλές που εξαπέλυσαν ακόμα και σε συντρόφους μας μέλη τις συνέλευσης utopia a.d. ας τις αφήσουν κατά μέρους και ας μην ανοίγονται νέα μέτωπα τα οποία δεν ωφελούν κανέναν μας.

Υ.Γ. Το νόημα του κειμένου θα θέλαμε να μείνει πάνω στα γεγονότα τις επίθεσης και όχι στους λόγους τις απεργίας πείνας η οτιδήποτε άλλο.

Αλληλεγγύη Στον Σύντροφο και Φίλο Σπύρο Μάνδυλα

Κάτω τα χέρια Από το Αναρχικό Στέκι ΝΑΔΙΡ

Κάτω τα χέρια Από τις Καταλήψεις

Αναρχικό Στέκι UTOPIA A.D.

utopia-ad.org

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EN