Οι φυλακές τύπου Γ’ , η απόπειρα απόδρασης της Σ.Π.Φ., τα σενάρια για όσμωση ποινικών -τρομοκρατών και ο δημοσιογραφικός βούρκος.

Εμείς δε θα μιλήσουμε για το πώς είναι δομημένες οι φυλακές τύπου Γ΄, πώς δημιουργήθηκαν ή πώς θα βελτιωθούν. Θα πούμε μόνο ότι δεν αποτελούν κάποιο απροσπέλαστο εμπόδιο ή κάποιο αήττητο θηρίο.

Οι φυλακές τύπου Γ΄ είναι άλλη μια εχθροπραξία απέναντι σε αιχμαλώτους πολέμου . Είναι η απάντηση του κράτους απέναντι σε αναρχικούς που δεν έχουν σκύψει το κεφάλι, που κάθε μέρα ακονίζουν το τσεκούρι του πολέμου, που δεν παραιτήθηκαν και δεν ολιγώρησαν απέναντι στον εχθρό. Είναι χτισμένες γι’ αυτούς που μπροστά στην καταστολή δεν μετατράπηκαν σε «αντάρτες των καφενείων» ή σε «έγκλειστους ιδεολόγους». Σ΄ αυτούς τους ανθρώπους, άλλωστε, το κράτος δεν χαρίστηκε ποτέ. Και πάντα το μονοπώλιο της βίας του κράτους έσπαγε μόνο όταν ο αποδέκτης του το αμφισβητούσε έμπρακτα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΠΦ

Στις 4 Ιανουαρίου ήταν προγραμματισμένη απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού από τα μέλη της ΣΠΦ. Μια μέρα πριν οι μπάτσοι αποτρέπουν την απόδραση για την οποία θα παραδεχτούν ότι θα ήταν ένα από τα πιο τέλεια και οργανωμένα χτυπήματα των τελευταίων δεκαετιών.

Ταυτόχρονα, ξεκινά ένα κρατικό και δημοσιογραφικό παραλήρημα που μιλάει ξανά για την περίφημη “όσμωση ποινικών-τρομοκρατών” και για τις “μακροχρόνιες διασυνδέσεις αναρχικών με τον υπόκοσμο” , φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίζουν ότι βόμβες αναρχικών κατασκευάζονται και τοποθετούνται από ποινικούς . Τι κι αν οι σύντροφοι της ΣΠΦ έχουν δώσει τις εξηγήσεις τους λέγοντας ότι ο αξιακός τους κώδικας και η εξεγερμένη αναρχική συνείδησή τους βρίσκονται απέναντι σε τέτοιες πρακτικές. Βέβαια, στην προοπτική της φυγής από τη φυλακή αυτό που λέμε είναι ότι η συνεργασία μεταξύ ποινικών- αναρχικών, δεν είναι καταδικαστέα.

Αυτό όμως που ενοχλεί δεν είναι το τι διατυμπανίζει το κράτος με τα φερέφωνά του αλλά η ευκολία που το μεγαλύτερο μέρος του α/α χώρου υιοθετεί αυτές τις απόψεις μη θέλοντας να δει το προφανές και την ουσία. Ότι δηλαδή μια αναρχική αντάρτικη οργάνωση κατάφερε μέσα από τη συνθήκη του εγκλεισμού να σχεδιάσει ένα τέτοιο σχέδιο απόδρασης προς την ελευθερία.

Υ.Γ. Δύναμη στην αναρχική συντρόφισσα Αγγελική Σπυροπούλου. Η Αγγελική ούτε παρασύρθηκε, ούτε επέλεξε τον λάθος δρόμο… Η Αγγελική είναι μια σπουδαία συντρόφισσα που αφού ασχολήθηκε με αρκετά δημόσια εγχειρήματα και ομαδοποιήσεις επέλεξε, προς τιμήν της, την παράνομη-αντάρτικη δράση.

ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΙ, ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΝΤΑΙ
ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΠΦ
ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

24/1/15
Anarchist Hangout Nadir

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EN