Σημειώσεις από την παρέμβαση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στη δίκη για το “Σχέδιο Φοίνικας”.

Στάλθηκε στο Inter Arma:

Σε διάστημα δύο χρόνων, αυτό είναι το 4ο δικαστήριο εναντίον της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Είχαμε το δικαστήριο για την υπόθεση Χαλανδρίου, για τα παγιδευμένα δέματα, για τις 250 επιθέσεις, και τώρα τη δίκη για το «Σχέδιο Φοίνικας».

Προφανώς, όλο αυτό δείχνει το μένος και την εκδικητική μανία της εξουσίας απέναντί μας, καθώς δημιουργεί μια ασφυκτική δικαστική μέγγενη γύρω μας, με επαναλαμβανόμενες δίκες. Δίκες στις οποίες κατηγορούμαστε δύο και τρείς φορές για τα ίδια «αδικήματα».

Όμως, αυτή εδώ η δίκη έχει μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τις προηγούμενες. Είναι μία δίκη για αντάρτικες πράξεις του «Σχεδίου Φοίνικας», που πραγματοποιήθηκαν ενώ εμείς ήμασταν ήδη αιχμάλωτοι του κράτους στις φυλακές. Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά στη διάρκεια της φυλάκισης μας που απαγγέλλονται κατηγορίες εναντίον μας. Κατηγορίες οι οποίες στερούνται κάθε λογικής, ακόμα και σύμφωνα με το δικό σας νομικό πολιτισμό. Ενδεικτικά αναφέρω τις εκδικητικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον μας, για δημόσια κείμενα που κυκλοφορήσαμε μέσα από τη φυλακή, όπως τα κείμενα αλληλεγγύης στο Αναρχικό Στέκι Ναδίρ, και τα κείμενα άρνησης απολογίας και αναγνώρισης των δικαστικών αρχών. Φυσικά, δέ θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το αποκορύφωμα του νομικού πραξικοπήματος, που είναι η αόριστη παράταση προφυλάκισης των 4 συντρόφων της Συνωμοσίας, του Γεράσιμου, του Γιώργου, της Όλγας και του Θεόφιλου, που ενώ έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το προβλεπόμενο όριο του 18μήνου, παραμένουν αιχμάλωτοι. Συγκεκριμένα, ο Γεράσιμος είναι προφυλακισμένος 43 μήνες, ο Γιώργος, η Όλγα και ο Θεόφιλος πάνω απο 36 μήνες.

Όλα αυτά δέ λέγονται στα πλαίσια μιάς καταγγελτικής διάθεσης για την παραβίαση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων. Σας τα χαρίζουμε αυτά τα δικαιώματα. Δεν πιστεύουμε ούτε στους νόμους σας, ούτε στη δημοκρατία σας. Γι’αυτό, άλλωστε, δεν έχουμε καλέσει και δικηγόρους. Όμως, δέ θα μείνουμε σιωπηλοί απέναντι στην υποκρισία της δικαιοσύνης σας.

Είναι σημαντικό να πάψουν επιτέλους οι ψευδαισθήσεις. Με ή χωρίς στοιχεία, έχει αποδειχτεί πως η εξουσία θέλει να εξοντώσει σωματικά, ηθικά και πολιτικά τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά και όσους μας στηρίζουν. Εμείς, από την πρώτη στιγμή που επιλέξαμε το αναρχικό αντάρτικο πόλης, ζούμε με αυτή την πρόκληση και την επιστρέφουμε χίλιες φορές στον εχθρό. Όσο αναπνέουμε, η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δέ θα υπογράψει ποτέ ανακωχή στον πόλεμο που έχει κηρύξει ενάντια στο κράτος και την κοινωνία του.

Βρισκόμαστε εδώ σήμερα σ’αυτό το δικαστήριο, επειδή πρίν από περίπου ένα χρόνο, απευθύναμε δημόσιο χαιρετισμό στους ασύλληπτους συντρόφους των Πυρήνων, που χτύπησαν με βόμβα την τότε διευθύντρια των φυλακών. Αυτοί που άσκησαν εναντίον μας τη δίωξη για ηθική αυτουργία, ίσως θεώρησαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μας φοβίσουν, θα μας κάνουν να χαμηλώσουμε τη φωνή μας και το ανάστημα μας. Έκαναν λάθος. Γι’αυτό σήμερα, μέσα απ’αυτό το δικαστήριο, γνωρίζοντας πως αυτά που λέμε βγαίνουν δημόσια και θα βρούν τον τρόπο και το δρόμο να φτάσουν στους ασύλληπτους και καταζητούμενους συντρόφους μας, το ξαναλέμε χίλιες φορές: «Σύντροφοι, ο αγώνας συνεχίζεται. Να δημιουργήσουμε χίλιους νέους πυρήνες, και χίλιες νέες επιθέσεις».

Η παρουσία μας εδώ γίνεται για τρείς βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί δέ θέλουμε να αφήσουμε σε καμία περίπτωση τους νόμους και τον ποινικό κώδικα να διαστρεβλώσουν τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, τη FAI και το «Σχέδιο Φοίνικας», παρουσιάζοντάς το κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Μέχρι στιγμής, στα πλαίσια του «Σχεδίου Φοίνικας», έχουν πραγματοποιηθεί 13 βομβιστικές και εμπρηστικές επιθέσεις στην Ελλάδα, στη Ρωσία, στην Ινδονησία, στη Χιλή, στο Μεξικό, στη Γερμανία, στην Ιταλία. Το «Σχέδιο Φοίνικας», λοιπόν, είναι η ζωντανή απόδειξη ότι η διαρκής αναρχική εξέγερση, ούτε καταστέλλεται, ούτε φυλακίζεται, ούτε δικάζεται. Ακόμα κι αν κάποιες στιγμές οπισθοχωρεί, θα αναγεννηθεί πάλι από τις στάχτες της, σαν το Φοίνικα. Η αναγέννηση του αντάρτικου πόλης στην Ελλάδα, έχει ήδη συμβεί.

Ο δεύτερος λόγος που βρισκόμαστε εδώ, είναι για να σταθούμε δίπλα στο σύντροφο Ανδρέα Τσαβδαρίδη, που έχει αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου δέματος στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής, ως πράξη του «Σχεδίου Φοίνικας».

Δέ θα ασχοληθούμε με την αθλιότητα της κατηγορίας της ηθικής αυτουργίας που μας αποδίδεται. Η ηθική αυτουργία προυποθέτει ιεραρχική δομή της οργάνωσης και έννοιες που σιχαινόμαστε όπως «αρχηγοί», «διαταγές», «κανόνες», που θυμίζουν τη μαφία και το οργανωμένο έγκλημα. Ο ηθικός αυτουργός είναι ο εγκέφαλος, ο εντολέας. Εμείς είμαστε αναρχικοί, δίχως αρχηγούς και ακολουθητές. Με τον Ανδρέα είμαστε συνεργοί και συνένοχοι στο διαρκές έγκλημα της ανταρσίας και της αναρχικής εξέγερσης.

Ο τρίτος λόγος, είναι για να στηρίξουμε τον αναρχικό Σπύρο Μάνδυλα. Ο Σπύρος είναι φίλος και σύντροφος, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, τη FAI και το «Σχέδιο Φοίνικας». Με τη σύλληψη του Σπύρου, η Αντιτρομοκρατική θέλησε να χτυπήσει το δημόσιο αναρχικό λόγο, που αναγνωρίζει ως αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα το αναρχικό αντάρτικο πόλης. Θέλησε, με αυτόν τον τρόπο, να απομονώσει τη σκέψη και το λόγο μας από τις δημόσιες διαδικασίες, και παράλληλα, να φοβίσει τους αλληλέγγυους αναρχικούς, αποδεικνύοντας πως αρκεί και μόνο η δημόσια αναρχική παρουσία και η στήριξη σε φυλακισμένους των Πυρήνων για να περάσει κανείς το κατώφλι της φυλακής. Η δίωξη του Σπύρου είναι μία καθαρά εκδικητική δίωξη, γιατί στάθηκε συνεπής αναρχικός, δίχως να φοβηθεί και να εγκαταλείψει την αξία της αλληλεγγύης, όπως έκαναν πολλοί άλλοι…

Κλείνοντας αυτήν την τοποθέτηση, μήν περιμένετε από εμάς να μιλήσουμε για αθωότητα ή ενοχή. Δεν είμαστε ούτε αθώοι, ούτε ένοχοι. Είμαστε εχθροί του κράτους, της εξουσίας, της κοινωνικής μηχανής, της υποταγής και της εθελοντικής σκλαβιάς. Είμαστε αναρχικοί της πράξης και παντοτινοί εχθροί των νόμων, των φυλακών και των δικαστηρίων σας. Ξέρουμε ότι η εξέγερση συχνά είναι μοναχικός και δύσκολος δρόμος, αλλά όσες φορές κι αν ζούσαμε, το ίδιο μονοπάτι θα διαλέγαμε.

ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς FAI/IRF

Πυρήνας Φυλακής

4/6/2014

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Protected by Spam Master


GR