Πολιτική τοποθέτηση του αναρχικού Σπύρου Μάνδυλα στο ειδικό δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού.

Καταρχήν, θέλω να πω ότι στηρίζω και στέκομαι δίπλα στο σύντροφο και φίλο Ανδρέα Τσαβδαρίδη και τους δέκα συντρόφους και φίλους της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Όσον αφορά τις συνθήκες που διεξάγεται η δίκη, θα μπορούσα να σταθώ σε δύο σημεία:

I) Στο γεγονός ότι μία δίκη, μία πολιτική δίκη, διεξάγεται μέσα σε ειδική αίθουσα μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού,

II) Στο γεγονός ότι οι σύντροφοί μας για να παρακολουθήσουν τη δίκη παραδίδουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες.

Πηγαίνοντας τώρα στην υπόθεσή μου, αυτό που έχω να πω είναι ότι η στοχοποίησή και η σύλληψή μου έγινε στα πλαίσια της διασποράς φόβου που θέλει να επιβάλλει το κράτος στους αναρχικούς και ειδικότερα στο συγκεκριμένο ρεύμα των αναρχικών που κινούμαι, στη Νέα Αναρχία.

Με την περίπτωσή μου, σ’ αυτή τη δίκη, θ’ αναδειχθεί το γεγονός πως χωρίς ούτε ένα πραγματικό στοιχείο κατηγορούμαι για τρομοκρατική οργάνωση, εξαιτίας του δημόσιου λόγου και των δημόσιων εκδηλώσεων που έχω πραγματοποιήσει μέσα από τη συμμετοχή μου στο Αναρχικό Στέκι Ναδίρ στη Θεσσαλονίκη.

Θα αποδειχθεί έτσι το γεγονός ότι η δημοκρατία δεν αντιλαμβάνεται τα δημόσια εγχειρήματα σαν το φτωχό συγγενή της άμεσης δράσης, αλλά εντέλει και τα ποινικοποιεί και τα διώκει, αφού τα δημόσια εγχειρήματα έχουν μια ιδιαίτερα σημαντική συμβολή στη διαρκή αναρχική εξέγερση.

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά. Θα έλεγα μάλιστα ότι τείνει να γίνει διεθνής τακτική. Η κατασταλτική επιχείρηση με αφορμή το σχέδιο Φοίνικας θυμίζει έντονα την “Επιχείρηση Ευτολμία” και “Επιχείρηση Σκιά” στην Ιταλία πριν 2 χρόνια . Τότε δηλαδή που κάποιοι σύντροφοι που διαχειρίζονταν ιστοσελίδες και έντυπα αντιπληροφόρησης, κατηγορήθηκαν για το περιεχόμενο αυτών των μέσων.

Όσον αφορά τη θέση μου και τη στάση μου για το αντάρτικο πόλης και τη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, αυτή είναι η εξής: Η αναρχική εξέγερση διεξάγεται με κάθε μέσο, είτε αυτό είναι ένα βιβλίο, είτε μια βόμβα, είτε μια πολιτική εκτέλεση. Μπορεί λοιπόν να μη συμμετέχω στη ΣΠΦ ή στην Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι διαφωνώ με αυτό τον τρόπο δράσης. Μακριά από μένα λοιπόν οι ένοπλοι αφορισμοί και οι φετιχισμοί της μη βίας.

Η σύλληψή μου, λοιπόν, για να επανέλθω, στοχεύει στο να απομονώσει τους ένοπλους σχηματισμούς από τη δημόσια διάχυση και να γκρεμίσει τη γέφυρα ανάμεσα στο δημόσιο και στο παράνομο μέρος της διαρκούς αναρχικής εξέγερσης.

Τέλος, θέλω να πω ότι δεν θα έχω μάρτυρες υπεράσπισης συγγενείς και φίλους, για να πουν πόσο καλό παιδί είμαι κ.τ.λ. αφού σε μια πολιτική δίωξη μόνη υπεράσπιση που με εκφράζει είναι η ανάδειξη από εμένα της πολιτικής μου δράσης.

Σπύρος Μάνδυλας

4 Ιουνίου 2014

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Protected by Spam Master


GR