Ενημέρωση για τον αναρχικό απεργό πείνας Σπύρο Μάνδυλα.

Σήμερα, Δευτέρα 4/3 εξετάστηκε η αίτηση του αναρχικού Σ. Μάνδυλα για την μη καταβολή της εγγύησης των 5.000 ευρώ. Μέσα σε διάστημα σχεδόν μισής ώρας η έδρα του δικαστηρίου, τα ονόματα της οποίας θα δημοσιοποιηθούν σε επόμενη ενημέρωση, αρνήθηκε την κάνει δεκτή και αποφάσισε, μετά και από πρόταση του εισαγγελέα, ΤΗ ΜΕΊΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΎ ΣΤΑ 2.000 ΕΥΡΏ. Οι εν λόγω δικαστές, μόλις και μετά βίας, και με την επιμονή του δικηγόρου του Μάνδυλα, άφησαν να ακουστεί τόσο η μάρτυρας υπεράσπισης, όσο και ο ίδιος ο δικηγόρος, αντιμετωπίζοντας την διαδικασία με “μπακαλίστικο” τρόπο. Επίσης, ήταν φανερό ότι δεν είχαν καν μπει στη διαδικασία να διαβάσουν την αίτηση πριν την έναρξη της εκδίκασης.

Ο σύντροφος, όπως έχει ήδη δηλώσει πολλάκις, δεν είχε, ούτε έχει σκοπό να διακόψει την απεργία πείνας μιας και το ποσό δεν έχει αφαιρεθεί εντελώς. Έχοντας, λοιπόν, αυτό ως δεδομένο, συν του ότι βρίσκεται στην 52η μέρα απεργίας πείνας, από στιγμή σε στιγμή θα αποσταθεροποιηθεί ολοκληρωτικά η κατάσταση της υγείας του με βέβαιο αποτέλεσμα ΤΟΝ ΘΆΝΑΤΌ ΤΟΥ.

Όσα νομικά “παραθυράκια” υπήρχαν διαθέσιμα έχουν χρησιμοποιηθεί και η υπόθεση νομικά έχει “εξαντληθεί”. Ελπίζουμε ότι δε θα γραφτεί στα επόμενα 24ωρα μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της αναρχίας με πρωταγωνιστή έναν νεκρό αναρχικό αγωνιστή…

Επίσης, αναφέρουμε την προσπάθεια διαρροής ψευδούς είδησης περί λήξης της απεργίας πείνας από τον Σπύρο Μάνδυλα μετά από προσπάθεια τηλεφωνικής ενημέρωσης από αλληλέγγυους/ες για την κατάσταση της υγείας του.

Τις επόμενες ώρες θα ακολουθήσει κείμενο και από τον ίδιο τον Σπύρο Μάνδυλα, απεργό πείνας από 14/03.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Αλληλέγγυοι/ες

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Protected by Spam Master


GR