Κείμενο από το Αναρχικό Στέκι Ναδίρ για την καταστολή.

Μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή

“Αν μας πολεμάει ο εχθρός είναι καλό. Επειδή είναι μια απόδειξη πως ανάμεσα σε μας και τον εχθρό τραβήξαμε μια ξεκάθαρη γραμμή. Αν ο εχθρός μας αντιτάσσεται ενεργά και μας περιγράφει με μελανά  χρώματα τότε είναι ακόμα καλύτερα. Επειδή καταμαρτυρεί πως όχι μόνο τραβήξαμε  ανάμεσα μας μια ξεκάθαρη γραμμή,  αλλά και πως η δουλειά μας είχε λαμπρές επιτυχίες.”

Μάο Τσε-Τουνγκ

Στα μέσα Ιανουαρίου  το κράτος σε κατάσταση πανικού  άρχισε την εφαρμογή του σχεδίου <<τανάλια>>. Στο πλαίσιο εισβολών σε σπίτια αναρχικών  που σχετίζονται με τον αναρχικό ριζοσπαστικό χώρο  το κράτος για ακόμη μια φορά βρήκε αφορμή να στοχοποιήσει το Αναρχικό  Στέκι  Ναδίρ και τον περίγυρό του. Συνολικά έγιναν έρευνες σε πάνω από 10 σπίτια συντρόφων από διάφορα είδη μπάτσων (αντιτρομοκρατική, Ο.Π.Κ.Ε, ασφάλεια πολιτεύματος). Το πρόσχημα για τις εισβολές ήταν δήθεν ανώνυμα τηλεφωνήματα από τον άγνωστο-γνωστό χαφιέ, που φωτογράφιζε τα σπίτια των συντρόφων ως υποτιθέμενες αποθήκες εκρηκτικών, όπλων και καταλύματα για τον αντάρτη πόλης Χριστόδουλο Ξηρό.  Απαγωγές από δικαστήρια, σχολές,  τραμπουκισμοί οικογενειών, εξονυχιστικές έρευνες, ανακρίσεις και απειλές  από κουκουλοφόρους, θεαματικές μεταγωγές από πάνοπλους στα δικαστήρια.  Προφανώς αυτή η στοχοποίηση των συντρόφων μας έχει να κάνει με την  πολιτική μας δράση πάνω στον αναρχομηδενισμό, τον ιλλεγγαλισμό, την αλληλεγγύη  μας σε αντάρτες πόλης, τον μαχητικό αντιφασισμό. Άλλωστε από την μέρα απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού  τα ΜΜΕ φωτογραφίζουν ύποπτους  δημιουργώντας μια σκευωρία σύνδεσης δημοσίου και παράνομου. Δεν υπάρχουν μισές αλήθειες στα ΜΜΕ. Υπάρχουν μόνο τα ολόκληρα ψέματα του κράτους. Οι μπάτσοι δεν παρέλειψαν για ακόμη μια φορά να χλευάσουν τον σύντροφο μας και μέλος της συνέλευσης του Α. Σ. Ναδιρ  Σπύρο Μάνδυλα  που είναι εδώ και 7 μήνες περίπου προφυλακισμένος για το σχέδιο Φοίνικας. Η καταστολή για εμάς είναι μια  δυνατή βροχή  που πέφτει με ορμή πάνω στο βουνό. Η βροχή θα παρασύρει όλα  εκείνα τα σαθρά και σάπια χώματα και θα μείνει ο βράχος αλώβητος. Είμαστε ασάλευτοι και ο αγώνας μας δεν καταβάλλεται.

“Την αλήθεια τη φτιάχνει η συνείδηση.

…Θα ξαναχτίσω τον Άνθρωπο που είμαι.”

Αντονέν Αρτώ

Λίγα λόγια για την τάση του αντιένοπλου και την επίθεση στην Νέα Αναρχία.

Τα τελευταία χρόνια  το σύστημα επιλέγει να επιτεθεί στον  αναρχικό χώρο εστιάζοντας στην εξεγερσιακή αναρχία. Βρίσκοντας  αφορμή την απόδραση Ξηρού, η ένοπλη και η δημόσια τάση  του ριζοσπαστικού χώρου παρουσιάζεται για ακόμα μια φορά ως απειλή για τα δημόσια εγχειρήματα. Κάποιοι σπεύδουν να μιλήσουν για αύξηση της καταστολής  κατηγορώντας τον εξεγερσιακό αναρχισμό και την πρακτική θεωρία. Εμείς απαντάμε σε όλους αυτούς ότι το κράτος σε καμία περίπτωση  δεν θα  συνάψει ανακωχή με αυτούς που καταδικάζουν το ένοπλο. Αντιθέτως, το κράτος αυτό το εκλαμβάνει ως αδυναμία και επιτίθεται πιο λυσσαλέα. Στον πόλεμο όταν κάνεις ένα βήμα πίσω ο εχθρός κάνει δύο βήματα μπροστά. Είναι ξεκάθαρο ότι το αντάρτικο πόλης λειτουργεί ως απειλή για το κράτος και καταρρίπτει την παντοδυναμία του. Διαφωνούμε κάθετα με τους  αφορισμούς του ενόπλου, τις δηλώσεις νομιμοφροσύνης και μεταμέλειας. Ξέρουμε ότι τέτοιες τακτικές  διασπούν την ολότητα του κινήματος και το αδιαίρετο θεωρίας-πράξης. Για μας η αλληλεγγύη  μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Συγκεκριμένα μιλώντας για το Αναρχικό Στέκι Ναδίρ  η  στοχοποίηση  του έχει πολλαπλούς αποδέκτες. Αποδέκτες είναι οι σύντροφοι εκείνοι που στέκονται με αξιοπρέπεια δίπλα σε φυλακισμένους αμετανόητους συντρόφους εκείνοι που δεν ξεπέφτουν σε αφορισμούς του ενόπλου και δηλώσεις νομιμοφροσύνης. Εκείνοι που με λύσσα και συνείδηση πολεμούν ενάντια στην εποχή τους.

“Και τότες πια δεν ξέρεις- έτσι συναγμένοι στον αυλόγυρο της βραδιάς
αξούριστοι, άλαλοι,
δεν ξέρεις πια, σαν ανάβουν τα τσακμάκια τους,
αν είναι ν ανάψουν το τσιγάρο τους
ή αν είναι ν ανάψουν το φιτίλι του δυναμίτη.

Τούτοι οι γερόντοι δε μιλάνε.
Τα παιδιά τους βγήκαν στο κλαρί.
Ετούτοι χώσαν την καρδιά τους στο βουνό
σαν ένα βαρέλι με μπαρούτι.”

Γιάννης Ρίτσος

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΟΛΥΚΟΥΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ.

ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΡΤΗ ΠΟΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΞΗΡΟ.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ-ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Α.Σ.ΝΑΔΙΡ ΣΠΥΡΟ ΜΑΝΔΥΛΑ.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΝΤΡΕΑ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ FAI-IRF).

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

ΖΗΤΩ Η ΜΑΥΡΗ ΔΙΕΘΝΗΣ.

Πάμε ξανά, αυτή τη φορά μέχρι το τέλος.

Αναρχικό Στέκι Ναδίρ

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GR