Μπουένος Άιρες, Αργεντινή: Τοιχογραφία αλληλεγγύης για έναν Μαύρο Φλεβάρη.

Απελευθερωμένοι χώροι σε πόλεμο με την εξουσία! Ζωή που βλασταίνει μέσα απ’ την γκρίζα σας πανούκλα!

Στους δρόμους του Μπουένος Άιρες ολοκληρώσαμε μια τοιχογραφία αλληλεγγύης για τις καταλήψεις στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο, στο σκεπτικό του καλέσματος για έναν Μαύρο Φλεβάρη.

Αυτή η πράξη είναι συμβολική. Δεν πιστεύουμε πως με τη ζωγραφική σ’ έναν τοίχο θέτουμε σε κίνδυνο την ελληνική κυβέρνηση και την επέλαση της στους κατειλημμένους χώρους που αμφισβητούν την εξουσία. Ωστόσο, κάναμε ό,τι κάναμε γιατί αναγνωρίζουμε μια δυναμική στο βαθμό που αυτή η πράξη μπορεί να σημαίνει πως δεν παριστάνουμε τους κουφούς μπροστά σε μια κραυγή διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Οι καταλήψεις από μόνες τους –πρέπει να το αναγνωρίσουμε– δεν αντιπροσωπεύουν καμιά απειλή για την εξουσία και την ηθική της. Αυτό αντανακλάται στις χιλιάδες καταλήψεων που χρησιμοποιούνται ως «κέντρα διασκέδασης», πραγματικές ντισκοτέκ-καταλήψεις. Περιεχόμενο επικίνδυνο προσδίδουν η στόχευση και οι πρακτικές όσων χαρίζουν ζωή στον εκάστοτε χώρο, εκείνων που τον στεριώνουν μέρα με τη μέρα χωρίς φόβο για μια επερχόμενη αστυνομική-κρατική επίθεση. Παραδείγματα αυτού συνιστούν εκκενώσεις που εντάσσονται σε συγκεκριμένο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων, όπως οι περιπτώσεις του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου Sacco y Vanzetti στη Χιλή και της κατάληψης Flor do Asfalto στη Βραζιλία που εκκενώθηκαν, ή η υπόθεση του κατειλημμένου στεκιού Ναδίρ στην Ελλάδα.

Χαιρετίζουμε τα καλά νέα για τις υποθέσεις του Γκαμπριέλ Πόμπο ντα Σίλβα και του Μάριο Λόπες. Δύναμη, σύντροφοι!

Άμεση δράση για τους Φρέντυ, Μαρσέλο και Χουάν (που είναι αντιμέτωποι με επανέναρξη της προετοιμασίας της δίκης για την «υπόθεση σεκιούριτι»), καθώς και για τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και τον Θεόφιλο Μαυρόπουλο.

Αν ο Τύπος το βουλώνει, οι τοίχοι ουρλιάζουν.
Αλληλεγγύη στους κατειλημμένους χώρους
και στους αιχμαλώτους πολέμου.

Ούτε ένα χιλιοστό πίσω μπροστά σ’ επιχειρήσεις εκκενώσεων·
9 χιλιοστά στα κεφάλια των μπάτσων.

Πηγή

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GR