Β Φοιτητικη Εστια Θεσσαλονικης Ναδιρ – Εστιακός.


   Η αστυνομία (είπαν πως ήταν η αντικορμορανική) έκανε τόσο θόρυβο σπάζοντας,  ώστε νομίζαμε πως είναι χρυσαυγίτες που επιτίθενται. Όταν κατεβήκαμε ήταν ήδη μέσα και … ερευνούσαν, διαλύοντας το στέκι στα εξ’ ων συνετέθη. Αυτό αρκετά νωρίς, γύρω στις 11 πρέπει να ήτανε. Σίγουρα πάντως πριν τις 11:30, διότι τότε επικοινωνήσαμε με το πανεπιστήμιο, για να μάθουμε εάν γνώριζαν τα της επεμβάσεως.

  Ανάμεσα στους ενδιαφέροντες αντικορμορανικούς είδαμε και δύο εξαίσια δείγματα του είδους, ντυμένα αναρχομπάχαλα με την τελευταία λέξη της α/α μόδας – είχαν ακόμη και τα πρόσωπά τους καλλυμένα με μαντήλια (τα φορούσαν για να μην τους ματιάσουμε;). Σε σχετική ερώτησή περί της αμφιέσεως των εν λόγω αστυνομικών η απάντηση του οργάνου ήταν σαφής:”Φοράνε ότι θέλουνε”.  Ίσως να βλέπουν συχνά το Serpico στην αντικορμορανική.

  Η έρευνα συνεχίστηκε εώς να αναποδογυρίσουν όλες τις καρέκλες, κτλ κτλ, και από κάποια στιγμή και μετά απλώς εκάθοντο και εξύνοντο (φαντάζομαι οτι νοερά τραγουδούσαν το “Αν δεν είχα κι εσένανε τί θα είχα στη γη” ειδικά αφιερωμένο στους ναδιραίους-διότι τί καλύτερο είχαν να κάνουν ένα σωρό, νέοι ως επί το πλείστον, άνδρες, ένα ζεστό βράδυ Παρασκευής του Ιουλίου από το να τα σπάνε σε μία κατάληψη και μάλιστα χωρίς μουσική;).

  Πάντως οτι τα λεφτά τους τα δούλεψαν , τα δούλεψαν, κουβάλησαν ένα σωρό πράγματα (αυτά τα αιώνια αποδεικτικά στοιχεία, οι υπολογιστές). ΄Αφησαν όμως ένα σωρό άλλα και μάλιστα σε πολύ κακή κατάσταση. Αφού βαρέθηκαν να ρεμπελιάζουν στην Β’ΦΕΘ έφυγαν – αυτό γύρω στις 2:30. Μάλλον θα πήγαν στα μπουζούκια.

   Τι ΔΕΝ έκαναν: ΔΕΝ αφαίρεσαν την ηχομόνωση από το στουντιάκι, ΔΕΝ έσπασαν τα ηχεία και άφησαν το mic στη θέση του – αυτό, υπό το φως ενός δύοντος μεταμοντερνισμού μπορούμε να το δούμε άραγε συμβολικά; Επιπλέον ΔΕΝ πήραν καμία οικιακή συσκευή- οικοσκευή, ούτε καν έναν καναπέ. Επίσης δεν άνοιξαν τα στρώματα να δούνε μήπως κρύβονταν μέσα τίποτε κορμορανικά σύνεργα. Μισές δουλειές η αντικορμορανική, μόνο για κουβάλημα κάνουνε. Διότι είναι γνωστό πως οι κορμοράνοι συνηθίζουν να φυλάνε τα χρηστικά τους αντικείμενα μέσα σε ηχεία, βάζα με μαρμελάδες και πιάνα με ουρά. Και, φυσικά, στις φωλιές τους. Αλλά ούτε στα δέντρα ανέβηκαν να ψάξουν.

  Τώρα, δεν ξέρω τί κάνουν στ’ αλήθεια οι κορμοράνοι, αλλά αν είσασταν κορμοράνος θα αφήνατε στο ναδίρ τα εργαλεία της εργασίας σας; πολύ θεαθήναι, βρε παιδάκι μου, και στο τέλος δεν φρόντισαν να βάλουν ούτε μία κορδέλα για να απαγορεύεται η είσοδος – τόση βία επί άψυχων αντικειμένων και ούτε μία κορδέλα; Τιμής ένεκεν, βρε αδελφέ, να φαίνεστε και λίγο επαγγελματίαι.

  Και επιπλέον, αφού ήταν τόσο επικίνδυνη αυτή η επιχείρησις και δι’ αυτό ήτο και αναγκαία τόση βία α λα αμερικάνικη ταινία (με Μπρους Γουάλλας) , τότε, αφού ανήκομεν εις την Δύσιν, δεν έπρεπε, όπως συμβαίνει εις την Δύσιν , να εκκενώσουμε το κτίριο από τους πολίτες ίνα μην κινδυνεύσωσι;

  Διότι δύο είναι τα τινά: ή η επιχείρηση ήταν επικίνδυνη και εγκλημάτισε η αστυνομία αφήνοντας τους πολίτες να κινδυνεύσουν, ή η επιχείρησις ΔΕΝ ήταν επικίνδυνη και όλες αυτές οι καταστροφές, η υπερ-έκθεση των όπλων και η προσβλητική συμπεριφορά (προς τους πολίτες) ήταν μονάχα μία χυδαία επίδειξη ισχύος.

   Όποιο και αν αποδειχθεί πως ισχύει και στις δύο περιπτώσεις η αστυνομική επιχείρησης ενέβαζε νερά, εκ όλων των πιθανών και απίθανων οδών.

   Εις την σύνταξιν: Παρακαλείσθε όπως αφήσατε το κείμενο ανέπαφο.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Protected by Spam Master


GR