Κομοτηνή: Μικροφωνική αλληλεγγύης στις καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους.

Σήμερα στις 19:30 πραγματοποιήθηκε μικροφωνική αλληλεγγύης στίς καταλήψεις & στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους απο Utopia a.d. και αλληλέγγυους/ες,

Η μνημονιακή Ελλάδα , η χώρα των καθαρμάτων, αυτών που συγκυβερνούν, αυτών που αντιπολιτεύονται και αυτών που με την ψήφο  τους και την σιωπή τους οικοδομούν ένα αυταρχικό κράτος, ένα σύστημα απόλυτου έλεγχου και φίμωσης – εξόντωσης  οτιδήποτε φαντάζει επικίνδυνο για την ομαλότητα του κρατικού μηχανισμού.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την θεωρία των άκρων προσπαθώντας να κερδίσει έδαφος στον αγώνα των δημοσκοπήσεων. Στο δεξί άκρο βρίσκεται η χρυσή αυγή και τα τάγματα εφόδου της τα οποία η κυβέρνηση υποτίθεται πως τα καταδικάζει, παρόλο αυτά χρησιμοποιεί ακροδεξιά φρασεολογία και τακτική αυτά δηλαδή που είναι τα ορμητήρια εναύσματα της ακροδεξιάς – παρακρατικής βίας . Στο αριστερό άκρο τοποθετείται ο Σύριζα  και η προσπάθεια σύνδεσης του με την αναρχία με φρασεολογία του τύπου «οι κουκουλοφόροι του Σύριζα». Έτσι η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει λάσπη στον Σύριζα συνδέοντας τον με την αναρχία και παράλληλα γνωρίζει πως πέρα από τις εκλογές όπου παίζεται το κομματικό παιχνίδι το σύστημα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από μια συστημική αριστερά.  Από την άλλη το σύστημα-κράτος γνωρίζει πολύ καλά πως η αναρχικές ιδέες είναι πραγματικός κίνδυνος για αυτό . Η σύνδεση της αναρχίας με το Σύριζα και η πρωτοφανή καταστολή που δέχονται οι αναρχικοί και οτιδήποτε λειτουργεί αντιεραχικά (ομάδες, καταλήψεις, στέκια, αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι) στοχεύει στην σύνδεση των αναρχικών ιδεών και πρακτικών με το αριστερό «άκρο» δηλαδή με το σύστημα  και η καταστολή είτε κρατική είτε παρακρατική στοχεύει στην αποδυνάμωση του αναρχικού «χώρου».

ΟΤΑΝ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΔΕΝ Σ’ΕΝΟΧΛΕΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΟΣ

Η αναρχία ως ιδέα ή καλύτερα ιδέες, αναρχικοί ακόμα και οι φιλικά προσκείμενοι , δέχονταν από πάντα την επίθεση του συστήματος είτε αυτό ονομάζεται κράτος- παρακράτος είτε αριστεροί «σύντροφοι» .

Το τελευταίο καιρό λοιπόν που τα πράγματα δυσκολεύουν όλο και περισσότερο και η έλλειψη ρευστού στις τράπεζες φέρνει όλο και πιο σκληρά μέτρα στο λαό, η αποδυνάμωση της αναρχίας και άλλων πραγματικά ριζοσπαστικών επαναστατικών κομματιών είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα για το σύστημα.

Από το καλοκαίρι του 2012 ξεκίνησε  απροκάλυπτα  όσο ποτέ μια επίθεση του συστήματος κατά του αναρχικού και γενικότερα κατά του επαναστατικού χώρου. Τα πρώτα χτυπήματα έγιναν στις καταλήψεις Δράκα (Κέρκυρα) και Apertus (Αγρίνιο) από παρακρατικούς και στην συνέχεια έχουμε συλλήψεις και προσαγωγές όλων των αναρχικών της Θεσσαλονίκης ως συμμετέχοντες σε φανταστικές τρομοκρατικές οργανώσεις (στέκια Θεσσαλονίκης και αναρχικό στέκι Ναδίρ, όπως αναγράφεται στην δικογραφία), την εκκένωση της κατάληψης  Δέλτα με χολιγουντιανό τρόπο κάτι που όπως φάνηκε ήταν μια άσκηση των μπάτσων για το πώς θα κινηθούν αργότερα. Το Δεκέμβρη του 2012 εκκενώνεται με τον ίδιο τρόπο η Βίλλα Αμαλίας (Αθήνα) , δέχεται εμπρηστική επίθεση από παρακρατικούς ο κοινωνικός χώρος Xanadu (Ξάνθη), ακολουθεί η εισβολή στην ΑΣΟΕΕ και στο  αυτοδιαχειριζόμενο ραδιόφωνο 98 fm, η σύλληψη με κουκουλονόμο 92 ατόμων που ανακατέλαβαν την Βίλλα Αμαλίας, την ίδια μέρα η εισβολή και εκκένωση της κατάληψης Πατησιών 61 και Σκαραμαγκά , παράλληλα απαγορεύτηκε η υπεράσπιση των προσαχθέντων – συλληφθέντων από δικηγόρους. Πέρα από  τις παραπάνω επιθέσεις στα στέκια ακολουθείται  η τακτική των μαζικών προσαγωγών και συλλήψεων όσων αντιστέκονται αλλά και ακηδεμόνευτων διαδηλωτών για παράδειγμα η προσαγωγή περίπου 70 ατόμων που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση στον Βόλο χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο επεισόδιο, όπως επίσης οι επιθέσεις χωρίς λόγο σε πορείες, σε άτομα που ανάρτησαν πανό αλληλεγγύης απέναντι από τηλεοπτικό σταθμό και η μαζική προσαγωγή αλληλέγγυων της Βίλλας Αμαλίας οι οποίοι  πραγματοποιούσαν συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ. Τέλος στη κρατική καταστολή να αναφέρουμε την λυσσαλέα επίθεση των ματ στους κατοίκους της Ιερισσού και αλληλέγγυους που διαδήλωναν κατά των μεταλλείων στη Χαλκιδική. Εκτός από τις εκκενώσεις και τις καταστροφές αποτέλεσμα των παραπάνω είναι 269 προσαγωγές από τις οποίες 149 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Όποιος λοιπόν δεν εκπροσωπείτε από συστημικό όργανο καταστέλλεται με μίσος έτσι φαίνεται τι πραγματικά φοβάται το σύστημα το οποίο ευθύνεται για την εξαθλίωση στην οποία μας οδηγεί όλους μας.                                                                                                     

Καταγγελία  

Με βάση τα παραπάνω γεγονότα καταγγέλλουμε προς την κοινωνία την συνεργασία κράτους και παρακράτους ενάντια σε ριζοσπαστικά κομμάτια της κοινωνίας τα οποία με την δράση τους και τον λόγο τους φαντάζουν όλο και πιο επικίνδυνα για το σύστημα του νέο φασισμού/ ναζισμού που βιώνουμε καθημερινά. Στον καιρό που η κοινωνία δέχεται ολομέτωπη επίθεση από το κράτος (χαράτσια, αυξήσεις φόρων, μειώσεις μισθών / συντάξεων κ.τ.λ.) η εργατική τάξη φαίνεται ανήμπορη να αντισταθεί και να αντεπιτεθεί λόγο των πολιτικών και κλαδικών διασπάσεων που υπάρχουν μέσα της, είτε σκόπιμα είτε όχι αποπροσανατολίζουν τον εργάτη. Τα ριζοσπαστικά κομμάτια αυτής της κοινωνίας είναι πλέον οι μόνες ρεαλιστικές φωνές αντίστασης οι οποίες έχουν σαν πρόταγμα την αυτοοργάνωση και τη καταστροφή των ιεραρχικών δομών με αποτέλεσμα να Καλούμε την κοινωνία να απαγκιστρωθεί από τα κόμματα και να δημιουργήσει τις δικές της αυτόνομες ομάδες αντίστασης και αντεπίθεσης, στους χώρους εργασίας και στις γειτονιές. Καλούμε την κοινωνία να αγωνιστεί για το χτίσιμο κοινωνιών αλληλεγγύης που βασίζονται σε ανεξάρτητες προσωπικότητες που η μία θα σέβεται την ιδιαιτερότητα της άλλης και όχι κοινωνιών μίσους.

Αντίσταση, Αντεπίθεση, Αυτοοργάνωση,Αλληλεγγύη, Αναρχία

10, 100, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΥΨΗΣ


Αναρχικό Στέκι Utopia a.d.

Blog: utopia-ad.org  mail: utopia_ad@riseup.net

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Protected by Spam Master


GR