Τόση δημοκρατία έχουμε να δούμε από τη χούντα – Κατάληψη Villa Amalias.

κείμενο της κατάληψης Villa Amalias, σχετικά με την αλληλεγγύη στις καταλήψεις και ενάντια στην κρατική-φασιστική τρομοκρατία

Στηρίζουμε τους χώρους και τις ομάδες, οι οποίοι λειτουργούν με γνώμονα την αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη, την αντιιεραρχία και την αντιεμπορευματικότητα. Τέτοια εγχειρήματα είναι οι καταλήψεις, τα στέκια και τα κοινωνικά κέντρα. Η κατάληψη Δέλτα είναι ένα από αυτά, ένας ανοιχτός, κοινωνικός και πολιτικός χώρος με αντιεξουσιαστικά χαρακτηριστικά.

απόσπασμα από το κείμενο “απολογίας” των συλληφθέντων συντρόφων στην Κατάληψη Δέλτα

Τα ξημερώματα της 12ης Σεπτέμβρη εξαπολύθηκε, έπειτα από πρωθυπουργική εντολή, μια φαντασμαγορική (βιντεοσκοπημένη, αλλά χωρίς ήχο…) κατασταλτική επιχείρηση εναντίον της κατάληψης Δέλτα στη Θεσσαλονίκη που ολοκληρώθηκε με τη σύλληψη 10 συντρόφων και την προσαγωγή 4 αλληλέγγυων. Μια επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας ασκήθηκε ένστολη βία, προκλήθηκαν φθορές στο κτίριο και τις υποδομές του, κατασχέθηκαν χρήματα, προσωπικά αντικείμενα καθώς και εξοπλισμός της κατάληψης. Πρωταγωνιστές αυτού του μπατσο-μιντιακού σόου οι ρόμποκοπ-εκαμίτες. Ο πολιτικός προϊσταμενός τους Δένδιας, ζηλωτής των πογκρόμ με την οργουελική ονομασία “Ξένιος Ζευς” και θιασώτης του δόγματος της “μηδενικής ανοχής για την επιβολή του νόμου και της τάξης”, δεν μπορεί παρά να καμαρώνει για τα στρατεύματά του…

Δύο μέρες αργότερα, η “ανεξάρτητη δικαιοσύνη” έκρινε ένοχους τους 8 συντρόφους και τις 2 συντρόφισσες για τις κατηγορίες της “διατάραξης οικιακής ειρήνης από κοινού, οπλοκατοχής από κοινού, ψευδορκίας, πλαστογράφησης, απείθειας και παράβασης νόμου περί βεγγαλικών” και τους καταδίκασε σε ποινές, με τριετή αναστολή, που κυμαίνονται από τους 3 ως τους 16 μήνες κάθειρξης ενώ επέβαλλε και πρόστιμο συνολικού ύψους 7.950 ευρώ.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε δυόμισι μήνες μετά από μια εκστρατεία ενάντια στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο της Θεσσαλονίκης, η οποία και περιέλαμβανε δεκάδες συλλήψεις και διώξεις, εισβολές στις καταλήψεις Ορφανοτροφείο και Ναδίρ και την απόδοση κατηγοριών για συγκρότηση και συμμετοχή σε ανύπαρκτες “εγκληματικές οργανώσεις”.

Ο πόλεμος ενάντια στις καταλήψεις και όλους τους αυτοοργανωμένους κοινωνικοπολιτικούς χώρους αποτελεί κομμάτι του ολομέτωπου πολέμου που έχει κηρύξει το κράτος και το κεφάλαιο ενάντια στους από κάτω του καπιταλιστικού κόσμου. Ένας πόλεμος ο οποίος μαίνεται και με τη συνδρομή των αναβαθμισμένων θεσμικά, παρακρατικών νεοναζί. Ενδεικτικά, και περιοριζόμενοι στην μετεκλογική περίοδο, στην οποία και προέκυψε η δεξιο-κεντρο-“αριστερή” συγκυβέρνηση μόνιμης έκτακτης ανάγκης, αναφέρουμε: 11 Ιούλη, εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη Apertus στο Αγρίνιο. 13 Ιούλη, εμπρησμός της κατάληψης Δράκα στην Κέρκυρα, 7 Αυγούστου, εμπρησμός οχήματος έξω από την κατάληψη Πατησίων & Σκαραμαγκά. 18 Αυγούστου, αστυνομική εκκένωση της κατειλημμένης Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης έπειτα από εντολή του πρώην “συνήγορου του πολίτη”, νυν συνήγορου των “προστατών του πολίτη”-δημάρχου Καμίνη. 6 και 13 Σεπτέμβρη, διαδοχικοί εμπρησμοί του Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού του πανεπιστημίου Ρεθύμνου.

Όλα αυτά, σε μια περίοδο έξαρσης της κρατικής και φασιστικής τρομοκρατίας ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει εκατοντάδες συλλήψεις και στοίβαγμα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, δολοφονικές επιθέσεις, λιντζαρίσματα, ξυλοδαρμούς, μαχαιρώματα, φθορές υπαίθριων πάγκων μικροπωλητών, εμπρησμούς σπιτιών και μικρομάγαζων σ’ όλοκληρη την επικράτεια. Τα μμε, αφού μόλυναν για δεκαετίες το κοινωνικό σώμα με το ρατσιστικό δηλητήριο σπέρνοντας τον εκφασισμό και ανακήρυξαν σε συνομιλήτη τους νεοναζί που πολιτεύονται πουλώντας προστασία (δηλαδή νταβατζιλίκι), πέφτουν απ’ τα σύννεφα και εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους βγάζοντας από το καπέλο τους τον λαγό των “άκρων που απειλούν τη δημοκρατία”. Βάζουν στο ίδιο ζύγι, στο ζύγι του νόμου και όχι σ’ εκείνο του δίκιου, την πολύμορφη αντίσταση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και τον αδιαμεσολάβητο αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση με την κλιμακούμενη θρασύδειλη βία των πιστότερων πιτ μπουλ του κεφαλαίου που αποτελούν και τους απεχθέστερους εχθρούς της ανθρώπινης ελευθερίας και αξιοπρέπειας. Έτσι στρώνεται το χαλί της καταστολής με σκοπό την εμπέδωση της τάξης και της ασφάλειας, έτσι ανοίγεται ο δρόμος στον ολοκληρωτισμό. Μια καταστολή που παρ’ όλες τις ρητορείες και τα ιδεολογήματα, ξέρει να ξεχωρίζει τους εχθρούς του κράτους και του κεφαλαίου από τα χαϊδεμένα τους και τις χρυσές εφεδρείες τους: ενδεικτικά, ο θάνατος ακροδεξιού στη Σπάρτη από βόμβα που έσκασε στα χέρια του και η σύλληψη “συναγωνιστή” του που κατείχε στο σπίτι του 60 εμπρηστικούς μηχανισμούς και αφέθηκε τελικά ελεύθερος, δεν σήκωσε το συνήθη κουρνιαχτό των τρομολαγνικών ρεπορτάζ. Άλλωστε, τα “λεβεντόπαιδα” του Μιχαλολιάκου είτε ταυτίζονται είτε συντάσσονται με τα “ένστολα εργαζόμενα παιδιά”, οι ψηφοφόροι του σήμερα που “τηλεφωνούν στη χρυσή αυγή” για να λύσουν τα προβλήματά τους είναι οι τηλεθεατές που μέχρι χθες τα έλυναν τηλεφωνώντας στα κανάλια. Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα….

Η αφαίμαξη και η λεηλασία, η υποτίμηση και η εξαθλίωση βαθαίνουν μαζί με την εμπέδωση του νόμου και της τάξης. Η καπιταλιστική κρίση μάς κυκλώνει με την προώθηση του κοινωνικού εκφασισμού και κανιβαλισμού, με τον αστυνομικό στρατό κατοχής και τους ταγματασφαλίτες του 21ου αιώνα, με την επέλαση του θεσμισμένου ρατσισμού και του ολοκληρωτισμού. Η εξουσία περνάει πάνω από τις ζωές μας και μας καλεί να το βουλώσουμε και να υποταχτούμε στις προσταγές με τις οποίες χτίζει το ακόμα πιο επαίσχυντο μέλλον μας. Ζούμε σε καιρούς που μας καλούν να σταθούμε πάνω από την εποχή μας.

Από την κατάληψη Villa Amalias, από τις πολυεθνικές-προλεταριακές γειτονιές του “υποβαθμισμένου κέντρου” της αθηναϊκής μητρόπολης, στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους, στη Θεσσαλονίκη και το Ρέθυμνο, στο Αγρίνιο και την Κέρκυρα και με τα λόγια των συντρόφων της κατάληψης Δέλτα δηλώνουμε ότι είμαστε ένοχοι για το γκρέμισμα των τοιχών της αποξένωσης, για τη θέρμη που πηγάζει από την αυτοοργάνωση και τη συλλογική ζωή, και για το κατα συρροή έγκλημα της πορείας μας προς τα αχαρτογράφητα της ελευθερίας.Και με αυτή την ενοχή θα πορευτούμε.

Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ…

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ!

κατάληψη Villa Amalias

Αθήνα, Σεπτέμβρης 2012

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Protected by Spam Master


GR