Ενημέρωση σχετικά με τον προφυλακισμένο Ivan Gugov για την Υπόθεση Ναδίρ. – Πυρήνας Αλληλέγγυων.

Στις 4 Δεκέμβρη του 2010, πραγματοποιείται, επιχείρηση από μπάτσους στο αναρχικό στέκι Ναδίρ. Στο κλίμα των ημερών, ενόψει της μαύρης επετείου (6 Δεκέμβρη) η πρόληψη και η καταστολή πρωταγωνιστούν. Έχοντας ως μόνο στόχο την συνέχιση της ‘’ομαλότητας’’ της ψυχρής ρουτίνας, προκειμένου να αποθαρρυνθούν οι ‘’πυροκροτητές’’ των επικείμενων ταραχών στην πόλη, οι κατασταλτικές δυνάμεις βλέπουν το πράσινο φως στις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του Α.Π.Θ. την προηγούμενη νύχτα, και η εισβολή στο στέκι τελείται θεαματικά! (τακτική η οποία εφαρμόστηκε και το 2009 στο στέκι Ρεσάλτο.)

Στο ανοιχτό κοινωνικό στέκι Ναδίρ, υπάρχει καθημερινά έντονη κινητικότητα, αφού στους χώρους του στεγάζονται στούντιο μουσικής, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, ξενώνες φιλοξενίας καθώς και ο ραδιοφωνικός σταθμός του radio revolt ύστερα από την εμπρηστική επίθεση που δέχτηκε από το παρακράτος. Συμπερασματικά λοιπόν εάν η εισβολή των μπάτσων πραγματοποιούνταν μια ώρα νωρίτερα ή αργότερα, η σύσταση των συλληφθέντων θα ήταν εντελώς διαφορετική.

 Οι 9 παρευρίσκοντες στο χώρο καθώς και ακόμα 2 άτομα που βρίσκονταν στο αυτοκίνητό τους συλλαμβάνονται και οδηγούνται στη Γ.Α.Δ.Θ., όπου καταλήγουν βεβαρημένοι με ένα μακρύ και σαθρό κατηγορητήριο. Περνώντας τις επόμενες ημέρες από την ανακριτική διαδικασία, οι 8 αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ενώ οι υπόλοιποι 3 ορίζονται προφυλακιστέοι.

Κάπου εδώ ξεκινά το χρονικό της παράλογης και σουρεαλιστικής κράτησης του Ιvan Gugov. Λόγω της Βουλγάρικης καταγωγής του, χαίρει της ‘’ειδικής’’ και ‘’ιδιαίτερης’ μεταχείρισης τόσο των αστυνομικών όσο και των δικαστικών αρχών.

Αναφορικά: • Ο Ιvan δέχτηκε από την πρώτη στιγμή ύβρεις από τους μπασκίνες για την καταγωγή του. • Ήταν ο μόνος που πέρασε 13 ώρες με χειροπέδες. • Προσπάθησαν να τον παραπλανήσουν (με την βοήθεια βουλγάρας μεταφράστριας) υποδεικνύοντάς του να υπογράψει έγγραφο, δήθεν για τον σωματικό έλεγχο που επεβλήθη και δεν βρέθηκε πάνω του κάποιο κινητό τηλέφωνο, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για το κατηγορητήριο. • Πέρασε 1,5 μήνα σε κελί στη Γ.Α.Δ.Θ. χωρίς τις ‘’πολυτέλειες’’ της φυλακής, όπως προαυλισμός, πρόσβαση σε τουαλέτα οποιαδήποτε ώρα, μέχρι να μεταφερθεί στις 19/1/2011, μετά την απόρριψη της προσφυγής, στις δικαστικές φυλακές διαβατών. • Καθώς οι συγγενείς Α΄ βαθμού μένουν στη Βουλγαρία, το δικαίωμα του επισκεπτηρίου παραχωρήθηκε με καθυστέρηση 3,5 μηνών στη σύντροφό του για μία μόνο φορά το μήνα. • Ο αποκλεισμός του από τους φίλους και συντρόφους του είχε σαν αποτέλεσμα την έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης (όπως ρούχα, κουβέρτες κτλ) που κατά την μεταφορά του στις φυλακές διαβατών κατασχέθηκε το μεγαλύτερο μερίδιο αυτών.

 Όσον αφορά τις ‘’φωτισμένες’’ και ‘’αδέκαστες ‘’ δικαστικές αρχές τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Οι λόγοι που έκλεισαν τον Ιvan σε ένα κελί δεν μπορούν να στηριχτούν ούτε καν από τους ίδιους τους ‘’προστάτες’’ της δικαιοσύνης . Από τη μία έχει χαρακτηριστεί ως ύποπτος φυγής, γεγονός το οποίο αναιρείται καθώς έχει μόνιμη κατοικία στη Θεσσαλονίκη, και από την άλλη ως ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων την στιγμή που το ποινικό του μητρώο είναι καθαρό. Τέλος, η ξεφτιλισμένη και ρηχή φυλετική διάκριση διαφαίνεται στο ότι οι σύντροφοί του με τις ίδιες κατηγορίες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η υπόθεση του Ivan Gugov συνεχίζει να χειρίζεται με αυτισμό από τις αρχές. Ξέρουμε πολύ καλά τι υπάρχει απέναντι… Η πλευρά της κυριαρχίας κατέχει όλα τα μέσα και όλα τα πρόσωπα που εναλλάσσει ανάλογα με την περίπτωση που πρέπει να διαχειριστεί. Από το πιο ‘’κοινωνικό’’, ‘’φιλελεύθερο’’ ως το πιο απρόσωπο και εκδικητικό. Η συνειδητοποίηση και ο ρεαλισμός που διακατέχουν την αντίληψή μας, επιτρέπουν να αναγνωρίσουμε μεν τις τακτικές των απέναντι, να τις αποδομήσουμε δε, μη βάζοντας τον εαυτό μας στο ρόλο του θύματος. Αναφέρουμε και καταγγέλλουμε όσα συνέβησαν όλους αυτούς τους μήνες, όχι για να κλαφτούμε ή να ζητιανέψουμε κομμάτι της μεγαλοψυχίας των δικαστών, ούτε για να θυματοποιήσουμε τον Ιvan. Έτσι κι αλλιώς η στάση του δεν θα του επέτρεπε να φορέσει το ρόλο του θύματος σε αυτό το παιχνίδι. Η ξεφτίλα και οι παρακμιακές αξίες που πρωταγωνιστούν σ’ αυτόν τον κόσμο, σε όλα τα επίπεδα ζωής, είναι γνωστές στον ίδιο και σε όλους μας. Η ατομική του αντίληψη δεν του αφήνει περιθώρια να νιώθει αδικημένος, την στιγμή που όσα έχει βιώσει μέχρι στιγμής, γι’ αυτόν ήταν αναμενόμενα, αυτονόητα και εντελώς προβλέψιμα από ένα σύστημα εκμετάλλευσης, ανισοτήτων, γενικευμένης υποταγής, παραίτησης και ξεφτίλας, ξεφτίλας και παραίτησης.

 • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ IVAN GUGOV.
• ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤOΥΣ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ.

Πυρήνας Αλληλέγγυων

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Protected by Spam Master


GR