Κείμενο των αδερφών Αναστασιάδη προφυλακισμένων για την Υπόθεση Ναδίρ.

Προφυλακισμένοι στις φυλακές ανηλίκων 4 περίπου μήνες από την σύλληψη μας θα θέλαμε να τοποθετηθούμε σε προσωπικά βιώματα και εμπειρίες μας εντός των τειχών. Ξεκινώντας από τον αθέλητο και εξαναγκαστικό περιορισμό των δράσεων μας και την αποκοπή από συντροφικά πρόσωπα που με τον καιρό ο εγκλεισμός , τους απομακρύνει όλο και περισσότερο ενώ την ‘’καθημερινότητα’’ αντικαθιστά η διαρκή επαναληψιμότητα.

  •          Ρόλος και θεσμός της φυλακής                                                              

      Η δημιουργία της φυλακής ως θεσμός αποσκοπεί στον αποκλεισμό των παραβατικών από το κοινωνικό σύνολο χωρίς βέβαια να στοχεύει στον σωφρονισμό και μετατροπή τους σε έννομους πολίτες κάτι που η εξουσία και κατ επέκταση η κοινωνία της πολύ καλά γνωρίζει.

      Υπάρχει μια πληθώρα λόγων ύπαρξης της. Έμμεσα λειτουργώντας απειλητικά για όσους τολμούν να παραβούν τους νόμους της κυριαρχίας προσφέροντας μια ψευδαισθησιακή ασφάλεια και επανάπαυση της νομοταγούς κοινωνίας της. Άμεσα όμως αν και εφόσον κάποιος διαβεί την πόρτα της φυλακής τότε θέτει σε λειτουργία την εκδικητική διαδικασία του εγκλεισμού, στερώντας σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό την ελευθερία, αποκόπτοντας τον από το κοινωνικό σύνολο όπου εκεί θα σκοπεύσει στην ψυχολογική συντριβή του ατόμου η οποία επιτυγχάνεται στους πνευματικά αδύναμους.

  •          Συντηρητές της φυλακής και σχέσεις μεταξύ κρατουμένων

Τα θεμέλια της φυλακής στηρίζονται στους ίδιους τους κρατούμενους – συντηρητές δελεαζόμενοι από την μείωση των ποινών τους, επισκευάζοντας βλάβες, καθαρίζοντας τις βρομιές της, μαγειρεύοντας γι’ αυτήν και διατηρώντας ιδιαίτερες σχέσεις με τους εκπροσώπους-δεσμοφύλακες. Δηλαδή μια μικρογραφία της σημερινής κοινωνίας.

     Μεταξύ κρατουμένων έχει δημιουργηθεί ένας κώδικας που τους κατατάσσει ιεραρχικά συνήθως από τον χρόνο καταδίκης, δίνοντας τους έτσι έναν κυρίαρχο ρόλο. Στο σύνολο των κρατουμένων επικρατούν φυλετικοί διαχωρισμοί όπου ανάλογα με την εθνικότητα τους, απαρτίζουν ολόκληρες πτέρυγες λειτουργώντας συλλογικά στα περισσότερα ζητήματα που προκύπτουν.

‘’Η θέληση μου, η αδιαλλαξία μου, η ελευθερία μου, η επανάσταση μου είναι αμετάκλητα δική μου’’

       Ο αγώνας μας καθιστά απτόητους με κάθε δυνατό μέσο από την έμμεση ή άμεση επικοινωνία και αλληλεγγύη μεταξύ συντρόφων ως την συνειδητή εχθρότητα απέναντι στους συντηρητές και εκπροσώπους της κυριαρχίας. Από την εχθρική ματιά προς αυτήν ως την κλιμάκωση – δημιουργία ρήξεων και εντάσεων εις βάρος της. Δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις ως προς την συμπεριφορά μας απέναντι στα σκυλάκια της εξουσίας έστω και αν βρισκόμαστε στα χέρια της.

       Ο αγώνας μας συνεχίζεται… Δεν θα περιμένουμε ούτε τις κατάλληλες συνθήκες, ούτε την ωρίμανση των καταστάσεων, ούτε την αποφυλάκιση μας. Δεν περιμένουμε το αύριο, δεν ξεχνάμε το χθες, ζούμε το σήμερα.

  •          Η στάση και η θέση μας από την σύλληψη..

            Η στάση και η θέση μας στον αγώνα από την σύλληψη μας και μετά είναι συγκεκριμένη. Από την άρνηση απόδοσης αποτυπωμάτων, φωτογραφιών ή υπογραφών μας, μέχρι την αλληλεγγύη κατά την διαμονή μας στα κελιά της δημοκρατίας προς τους συντρόφους επαναστάτες άλλων φυλακών.

          Κανένα βήμα πίσω, όποια και αν είναι η τρέχουσα κατάσταση, όποιες κι αν είναι οι κατηγορίες, είτε ευσταθούν, είτε όχι.

          Η καθημερινή μας πάλη δεν υφίσταται να συμβαδίζει με πισωγυρίσματα ή μεταμέλειες, τα βήματα μας στοχεύουν μόνο μπροστά για να ασπαστούμε την ατομική εξέλιξη. Χρησιμοποιώντας τον χρόνο του εγκλεισμού για αυτοκριτική, απολογιστική λαθών, συνεχή μελέτη, απόδοση κειμένων για την επικείμενη βοήθεια του νέου κύματος επαναστατών, τους νέους κρίκους που θα διαδεχτεί η ατσάλινη αλυσίδα της επανάστασης.

                                         ‘’Η δίψα για ελευθερία μας οπλίζει,

                                           Η αξιοπρέπεια μας καθορίζει,

                                           Η συνείδηση μας θυμίζει,

                                           Γιατί τίποτε άλλο δεν μας γεμίζει..’’

              Υψώνουμε τις γροθιές μας στους κατηγορούμενους για την υπόθεση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και σε αυτούς που περήφανα ανέλαβαν την ευθύνη.

            Την αλληλεγγύη μας στους αναρχικούς επαναστάτες Φεσσά Δ., Τσιλιανίδη Μ., Δημτσιάδη Δ. και Τζίφκα Σ., καθώς και στον σύντροφο Γ. Σκουλούδη που καλείται να παραστεί στις 12/04 για το συμβούλιο του εξαμήνου στο δικαστικό μέγαρο Θεσ/νίκης.

            Τους συντροφικούς μας χαιρετισμούς σε όλους όσους συνεχίζουν τον αγώνα εντός και εκτός των τειχών.

               Τέλος, καλούμε όλους τους συντρόφους να παραστούν δυναμικά στην Πανελλαδική πορεία Αλληλεγγύης Κρατουμένων στις 16/04 στην θεσσαλονίκη.

Υ.Γ  Θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε πως κατηγορούμαστε για δυο ληστείες, για τις οποίες κατηγορούνται και σύντροφοι από το αναρχικό στέκι Ναδίρ. Παράλληλα να διευκρινίσουμε πως δεν αποτελούμε μέλη του Ναδίρ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπήρξαμε ή δεν συμβάλλαμε σε αυτό, καθώς και ότι συλληφθήκαμε λίγα μέτρα από την οικία που διαμένουμε την επόμενη μέρα.

Αναστασιάδης Πάνος

Αναστασιάδης Στέλιος

Κρατούμενοι στις φυλακές Αυλώνα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Protected by Spam Master


GR