Σχετικά με τα όσα έγιναν τα ξημερώματα της 17-09-11 εντός του ΑΠΘ στο “free party”

Τα ξημερώματα της  17/09 και ενώ πραγματοποιούνταν  free party  από άτομα τα οποία κατέφτασαν οργανωμένα από διάφορες  χώρες του εξωτερικού, διαπιστώσαμε μετά από πολύωρη παρακολούθηση ότι συγκεκριμένα άτομα από την διοργάνωση του παρτυ διακινούσαν απροκάλυπτα ναρκωτικά.

Ομάδα ατόμων αποφάσισε να απαλλοτριώσει τα χρήματα από την διακίνηση των ναρκωτικών και να τα διαθέσει για την οικονομική ενίσχυση πολιτικών κρατουμένων.

Αφού το συγκεκριμένο άτομο απομακρύνθηκε από τον χώρο του παρτυ απαλλοτριώθηκαν τα χρήματα, πετάχτηκαν μπροστά του τα ναρκωτικά και του έγινε ξεκάθαρο ο προορισμός των χρημάτων.

Θεωρώντας ότι το σκηνικό έληξε τόσο για εμάς όσο και για τον ίδιο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, επιστρέψαμε στον χώρο του παρτυ, όπου άτομα από την διοργάνωση, μας περίμεναν για αντίποινα. Διάφορος κόσμος άρχισε να συγκρούεται και η κατάσταση οξύνθηκε, όταν κάποιοι από αυτούς επιχείρησαν να επιτεθούν με πριόνι και γαλλικό κλειδί.

Μετά από αυτό η κατάσταση παρεκτράπηκε τελείως, ξεκίνησε πετροπόλεμος, βιαιοπραγίες και μάχη σώμα με σώμα. Να διευκρινίσουμε ότι ήμασταν άοπλοι και οτιδήποτε χρησιμοποιήθηκε από μέρους μας εκ των υστέρων, πάρθηκε από τους ίδιους (σιδηρολοστοί, ρόπαλα, καδρόνια).

Με τη λήξη του σκηνικού φύγαμε περπατώντας και συντεταγμένα και όχι με ελαφρά πηδηματάκια, όπως ακούστηκε.

Πιστεύουμε ότι η καταστολή δεν είναι μόνο οι μπάτσοι στους δρόμους, αλλά και η κουλτούρα των ναρκωτικών και των παρτυ, η οποία σαν γάγγραινα κατατρώει την επαναστατικότητα των εξεγερμένων.

Δεν θεωρούμε συντρόφους μας, άτομα τα οποία έχουν ως αγωνιστικό σκοπό της ζωής τους, να τριγυρνάνε μαζικά στην Ευρώπη κάνοντας πάρτυ και διακινώντας ναρκωτικά, ενώ την ίδια στιγμή στις χώρες τους, επαναστατικά κινήματα δέχονται βίαια καταστολή.

Μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι άτομα που κινούνται στον ευρύτερο αναρχικό χώρο υπερασπίστηκαν τους dealers.

Πιστεύουμε ότι συναυλίες, εκδηλώσεις και πάρτυ εντός των πανεπιστημίων πρέπει να γίνονται για την διακίνηση ιδεών και την οικονομική ενίσχυση κινημάτων, κρατουμένων και αγωνιστικών σκοπών.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, παρατηρείται ότι χρησιμοποιείται το πανεπιστημιακό άσυλο για να βγάλουν κάποιοι μεροκάματα.

Πρέπει να σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα, μένοντας αμέτοχοι θεατές συντελούμε στην διατήρηση τέτοιων φαινομένων, τα οποία θα οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις με εταιρίες, μπράβους, dealers, κλπ, εντός των πανεπιστημιακών χώρων.

Από τα χθεσινά συμβάντα μένει παρακαταθήκη ότι σε χώρους κοινωνικοπολιτικών ζυμώσεων δεν χωράνε έμποροι ναρκωτικών και ναρκωκουλτούρας.  

Δεν απολογούμαστε, εξηγούμαστε.

Δεν είμαστε ούτε μπάτσοι ούτε φασίστες,

Δεν θεωρούμε τα πανεπιστήμια τσιφλίκι μας.

Δεν μπορούμε ούτε θέλουμε να ελέγχουμε τους πάντες εντός των πανεπιστημίων,

αλλά θεωρούμε πως πρέπει να βάζουμε τα κατάλληλα στεγανά.

Θεωρούμε πως η χρήση ναρκωτικών είναι προσωπικό δικαίωμα του καθενός,

όμως δεν πρέπει να συγχέεται η ναρκωκουλτούρα με τον αναρχικό χώρο.

Δεν θεωρούμε ότι κάναμε κάτι σπουδαίο, αλλά το αυτονόητο .

Δεν είναι αποκλειστικός μας στόχος οι dealers

αλλά η Λερναία Ύδρα της καταστολής και όλα τα κεφάλια της.

Κάποιοι από τα άτομα που επέλεξαν την συγκεκριμένη παρέμβαση


Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Protected by Spam Master


GR