Γράμμα από το μπουρδέλο του Δομοκού των μελών της Σ.Π.Φ. Γεράσιμου Τσάκαλου και Παναγιώτη Αργυρού

ΤΑ  ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Στις φυλακές του Δομοκού κρατούμασταν τους τελευταίους μήνες εγώ ο Γεράσιμος Τσάκαλος  και ο σύντροφος Δαμιανός Μπολάνο. Μετά το πέρας του πρώτου δικαστηρίου της οργάνωσή μας αποφασίστηκε να μεταχθεί εδώ και ο σύντροφος Παναγιώτης Αργυρού. Αυτό ήταν ένα γεγονός που δεν άρεσε καθόλου στους ανθρωποφύλακες του Δομοκού. Ενώ όλοι οι σύντροφοι της οργάνωσης βρισκόμασταν για λίγες μέρες στις φυλακές Κορυδαλλού για ένα τυπικό συμβούλιο, η φυλακή Δομοκού βρίσκει την κατάλληλη ευκαιρία για να ενεργοποιήσει την πειθαρχική μεταγωγή που είχε ο σύντροφος Δαμιανός, λόγω του ότι είχε πλακώσει για δεύτερη φορά τον καργιόλη μπάτσο Κορκονέα. Στέλνουν τα πράγματά του στον Κορυδαλλό και απλά αναγράφουν πάνω  στις κούτες,  ότι προορισμός είναι οι φυλακές του Ναυπλίου. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή του Δομοκού Αλεξανδρή, γίνεται άμεσα αντιληπτή μία υπερβολικά επιθετική συμπεριφορά για το ζήτημα του Δαμιανού. Μετά από λίγες μέρες τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου εγώ και ο Παναγιώτης Αργυρού μεταγόμαστε στο μπουρδέλο του Δομοκού.

Στην πρώτη φάση της έρευνας,  λόγω της δεδομένης άρνησή μας να κατεβάσουμε τα μποξεράκια, λόγω αξιοπρέπειας, αρχίζει λεκτική αντιπαράθεση σε έντονο βαθμό με τον δεύτερο αρχιφύλακα Βαγγέλη Κοντοπούλη.(Αυτός είναι ο αρχιφύλακας που σε μια προηγούμενη έρευνα στον Δαμιανό θεώρησε καλή ιδέα για να τον πείσει για την όλη διαδικασία, να κατεβάσει ο ίδιος το παντελόνι του και το μποξεράκι του και να μείνει γυμνός μπροστά στον σύντροφο. Προφανώς πήρε αρνητική απάντηση ξανά από τον Δαμιανό με αποτέλεσμα να τελειώσει η έρευνα με τον αρχιφύλακα γυμνό και τον Δαμιανό αξιοπρεπή).

Κατά τη διάρκεια αυτής της αντιπαράθεσης κι αφού μας πρήζουν τ’ αρχίδια με γελοία επιχειρήματα για τη «λογική» του ξεγυμνώματος, αρχίζουν ν’ ανεβαίνουν οι τόνοι. Μετά από αλλεπάλληλες αρνητικές απαντήσεις από πλευράς μας, αρχίζουν οι απειλές και οι προσβολές. «Στους μπάτσους κάνετε τις κότες και τα κατεβάζετε ενώ εδώ όχι» όπου πήρε την απάντηση: «Οι μπάτσοι στην πέφτουν δέκα μαζί και σε πετάνε κάτω, αλλά οι μπάτσοι έχεις δει πως καταλήγουν καμιά φορά με μια σφαίρα στο κεφάλι. Εσύ τι είσαι μπάτσος ή σωφρονιστικός;» Εκεί χαλάρωσε λίγο απαντώντας «Σωφρονιστικός». Μας έπρηξε λίγο για τα επόμενα λεπτά με τις φωνές του,  παίρνοντας στον ίδιο τόνο κατάλληλες απαντήσεις για ό,τι βλακεία έλεγε. Αφού οπισθοχώρησε, διέταξε τους άλλους να μας πάνε σε κελί νεοεισερχομένων. Εδώ να εξηγήσουμε ότι στη διαδικασία της έρευνας περνάς έτσι κι αλλιώς από μηχανήματα ανίχνευσης  που δείχνουν ότι δεν έχεις ούτε κινητό, ούτε μαχαίρι, ούτε τίποτα Μόνο την πρέζα δεν δείχνουν αυτά τα μηχανήματα για κάποιο λόγο.

Καθόμαστε μερικές ώρες στο κελί νεοεισερχομένων περιμένοντας τη διαδικασία να εξελιχτεί. Δηλαδή να μας κάνουν αναφορά, να πάμε απομόνωση και να μας χρεώσει ο εισαγγελέας πειθαρχικά για απείθεια και μετά βλέποντας. Κάποιες ώρες μετά ακούμε φασαρία και αναγνωρίζουμε τη φωνή του επικεφαλής αρχιφύλακα του μπουρδέλου  του Δομοκού, του θρασύδειλου Χρήστου Κλιάρη. Ανοίγουν την πόρτα του κελιού  και μπαίνει μέσα φωνάζοντας: «Ρε πούστη πως την έχεις δει εσύ και οι άλλοι Εδώ είναι η φυλακή μου και κάνω ό,τι γουστάρω» και λοιπές μαλακίες. Αρχίζουν να μπαίνουν στο κελί και άλλοι ανθρωποφύλακες και ξεκινάει η φασαρία. Την πέφτουν πρώτα σε μένα και κάποιοι πετάνε τον Παναγιώτη στην άλλη πλευρά του  κελιού. Με παίρνουν σηκωτό σε όλο το διάδρομο της φυλακής μέχρι το δωμάτιο της έρευνας. Εκεί αυτός ο άνανδρος τύπος ο Χρήστος  Κλιάρης αρχίζει να φωνάζει στους άλλους να φέρουν χειροπέδες. Με βρίζει διαρκώς και με σπρώχνει πάνω στους τοίχους πετώντας με κάτω, ώσπου με πιάνουν τρεις ανθρωποφύλακες και παλεύουμε προσπαθώντας να με ακινητοποιήσουν. Εκεί ένας νεαρός υπάλληλος δείχνοντας ότι  αυτή η δουλειά δεν τον χάλασε ακόμα, αρνείται να συμμετάσχει σ’ αυτήν την διαδικασία κι αφού το λέει στον Κλιάρη αποχωρεί από το δωμάτιο. Αυτό βέβαια δεν πτόησε καθόλου τον άνανδρο Κλιάρη που με την συνδρομή τριών άλλων ανθρωποφυλάκων με πετάνε στον πάγκο και με ακινητοποιούνε για να μου βάλουν χειροπέδες. Αφού τις βάζουν καταφέρνω  να τις βγάλω  και να τους σπρώξω, αλλά αυτοί οι άνανδροι έρχονται ξανά όλοι μαζί και ακινητοποιώντας με μου  τις ξαναβάζουν πιο σφιχτά. Με πετάνε στον πάγκο κι αρχίζουν να μου σκίζουν τη μπλούζα και το παντελόνι. Εκεί γεμάτος χαρά ο ξεφτίλας αρχιφύλακας Κλιάρης τραβάει το μποξεράκι αφήνοντάς με γυμνό και βρίζοντάς με συνέχεια λέγοντας : «Ρε πούστη εγώ κάνω κουμάντο εδώ» Έπειτα με σέρνουν γυμνό στο μηχάνημα για τα μέταλλα το οποίο κτυπάει προφανώς γιατί είχα τις χειροπέδες και πέρναγαν κι αυτοί μαζί. Μετά από τρεις – τέσσερις φορές το καταλαβαίνουν και σταματάνε. Όταν τους λέω πως θυμάμαι ακριβώς ποιοι πούστηδες μου το κάνανε αυτό, μου λέει ο Κλιάρης ότι όποιος τους πειράξει θα την πληρώσω εγώ σε όποια φυλακή και να πάω. Εκεί του λέω το αυτονόητο . «Αν εσύ Κλιάρη φας μία σφαίρα στο κεφάλι, ποιος θα με πειράξει τότε;» Αρχίζει να φωνάζει  «Εγώ δεν σας φοβάμαι εσάς με τις κουκούλες και τα όπλα» και λοιπές μαλακίες.

Τελειώνοντας μου λέει ότι θα μου αλλάξει ακτίνα και θα με χωρίσει από τον Παναγιώτη. Του λέω ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο και να μας πάει κατευθείαν στην απομόνωση. Με παρατάνε με σκισμένα ρούχα σ’ ένα διάδρομο και πηγαίνουν να κάνουν έρευνα στον Παναγιώτη. Του ανοίγουν το κελί και του λένε: «Έλα τελείωσε και πάρε τα πράγματά σου και πάμε να μπεις στη φυλακή»

Ενώ περπατάει στο διάδρομο του την πέφτουν ύπουλα και τον πετάνε στο δωμάτιο της έρευνας. Εκεί αρκετοί ανθρωποφύλακες τον ακινητοποιούν με κεφαλοκλειδώματα και βρίζοντάς τον του τραβάνε τα ρούχα για να τα σκίσουν. Οι ανθρωποφύλακες κατάφεραν μετά από ώρα τη δουλειά τους και τον σέρνουν κι αυτόν στο μηχάνημα με τα ίδια αποτελέσματα. Μετά μας πετάνε και τους δύο στο κελί και μας αφήνουν να περιμένουμε. Ύστερα από καμιά ώρα μας μεταφέρουν στο γραφείο του αρχιφύλακα όπου βρίσκεται  Ο Χρήστος Κλιάρης και ο Βαγγέλης Κοντοπούλης. Μας λένε ότι δεν έγινε και τίποτα και ότι θα μας πάνε στην ακτίνα που ήμουν. Μέσα στη μανούρα που είχαμε ξανά μας λέει ο Κλιάρης ότι κάθε φορά που θα έρχεστε ή θα φεύγετε θα κάνω εγώ προσωπικά την ίδια διαδικασία και ότι τίποτα δεν το αλλάζει αυτό κι αν έχουμε πρόβλημα να του κάνουμε μήνυση.

Του λέμε ότι εμείς πάντα θα αρνούμαστε το ξεγύμνωμα και ότι οι αναρχικοί δεν κάνουν μηνύσεις. Πάει να το παίξει μάγκας λέγοντας ότι αν θέλουμε μπορεί να μας δώσει τη διεύθυνση του σπιτιού του στη Λάρισα όπου μένει μόνιμα Του λέμε προφανώς ναι, κι αυτός βέβαια αρνείται να μας τη δώσει κι αρχίζει να φωνάζει πως δεν φοβάται κανέναν και τίποτα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

 Ο συγκεκριμένος τύπος είναι άνανδρος και θρασύδειλος γιατί έβαλε τα τσιράκια του να μας την πέσουν ώστε να υπερτερούν αριθμητικά κι αυτό δεν είναι ντόμπρο.

Οι σωφρονιστικοί εδώ στο Δομοκό είναι στην πλειοψηφία τους νεαρά άτομα κάτω των τριάντα στα οποία προσπαθεί να μάθει τα μυστικά του επαγγέλματος ο «παλιός» ανθρωποφύλακας  Χρήστος Κλιάρης ο οποίος είναι ένας από τους βασανιστές στα μπουρδέλα των ελληνικών φυλακών.

Το γιατί έπραξε τόσο εκδικητικά δεν το γνωρίζουμε. Αν και αρκετά ακούγονται εδώ για τους λόγους που έχει τόσο μένος.

Οτιδήποτε γίνει από δω και πέρα σε μας ,σε αυτή τη φυλακή  απόλυτα υπεύθυνος θα είναι ο Χρήστος  Κλιάρης ο οποίος κάνει  το απόλυτο κουμάντο εδώ. Οτιδήποτε πάθει αυτός από δω και πέρα αποκλειστικά υπεύθυνη θα είναι η συμπεριφορά  που δείχνει εδώ και χρόνια στους κρατούμενους.

Γνωρίζουμε ότι η πειθαρχική μεταγωγή του συντρόφου Μπολάνο  στο Ναύπλιο έγινε με συνεννόηση των φυλακών  κι έχουν γίνει συστάσεις του Κλιάρη στους ανθρωποφύλακες για ειδική συμπεριφορά στον σύντροφο.

Εμείς για να είμαστε ξεκάθαροι:Σε καμία περίπτωση δε θα αποδεχτούμε την εξευτελιστική διαδικασία του ξεγυμνώματος κατά τη διάρκεια της έρευνας.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ, ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΜΑΝΟΥΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ.

Το να λένε ότι εμείς  μπορεί να περνάμε πρέζα εδώ, αυτό είναι άκρως προσβλητικό καθώς όλοι ξέρουμε ότι αυτοί είναι τα βαπόρια που περνάνε την πρέζα γιατί τους βολεύει και τα κονομάνε.

Σ’ αυτό το κείμενο δε θα μιλήσουμε για τα αυτονόητα, έλλειψη οποιουδήποτε γιατρού εδώ και μήνες κ.α. ούτε για παλιότερες καταγγελίες για παράξενα Φ.Π.Α σε  προϊόντα και λοιπά. Αυτά είναι στο πρόγραμμα γιατί η διαφθορά τους είναι δεδομένη. Αλλά τα πεσίματα σε κρατούμενους επειδή τους χαλάει γιατί παλεύομε για την αξιοπρέπειά μας πρέπει και θα σταματήσουν με κάθε τρόπο με κάθε μέσον.

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ.

Αφού εσείς έχετε προσωπικά θέματα μαζί μας ,να είστε σίγουροι ανθρωποφύλακες ότι έχουμε κι εμείς μαζί σας.

Είμαστε αναρχικοί

Είμαστε εχθροί σας.

13-9-2011  Φυλακές Δομοκού

Τα μέλη της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς

Γεράσιμος Τσάκαλος

Παναγιώτης Αργυρού

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GR