Λευτεριά στους φυλακισμένους αναρχικούς της επιχείρησης Scripta Manent(Ιταλία)

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2016 οι Digos(ιταλική αντιτρομοκρατική) πραγματοποιούν την επιχείρηση Scripta Manent, μια κατασταλτική επιχείρηση με επίκεντρο την Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία. Εισβάλουν στα σπίτια 32 συντρόφων στην Ιταλία και προχωρούν σε 5 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες είναι η Anna Beniamino,ο Marco Biseti,ο Emiliano Danilo Cremonese,ο Alessandro Mercogliano και η Valentina Speziale.
Επίσης σχηματίστηκε νέα δίωξη και για τους ήδη προφυλακισμένους Alfredo Cospito & Nikola Gai οι οποίοι έχουν αναλάβει την ευθύνη ως FAI/IRF Πυρήνας Όλγα.

Το ιταλικό κράτος κατηγορεί τους συντρόφους για κάποιες επιθέσεις,κατά το χρονικό διάστημα 2005-2012, που έχουν κάνει 4 πυρήνες της ιταλικής Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (F.A.I.) :

  • FAI/Narodnaya Volya(Λαϊκή Θέληση),
  • FAI/Ανώνυμη Χαοτική Ανταρσία,
  • FAI/Συνεργασία Πυρός και Τεχνουργημάτων (Περιστασιακά Θεαματική),
  • FAI/IRF Πυρήνας Όλγα.

Στις 2 Ιουνίου έκλεισε ο κύκλος των ερευνών για άλλους 7 αναρχικούς συντρόφους οι οποίοι διώκονται για “ένωση με σκοπό την ανατροπή του καθεστώτος”(άρθρο 270) και για “υποκίνηση για τέλεση εγκλήματος”(άρθρο 414). Η δίωξη αυτή αφορά τα μέσα αντιπληροφόρησης Croce Nera Anarchica (Αναρχικός Μαύρος Σταυρός), RadioAzione και το Anarhija.info. Επίσης 2 από αυτούς διώκονται για την βομβιστική επίθεση κατά του δικαστηρίου της Civitavecchia(12/1/2016) όπου επιπλέον από την βόμβα χτυπήθηκε και ένας υποσταθμός της Enel (παραγωγή και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου), από την F.A.I / F.R.I. /Fireworks committee for an extraordinary year.
Οι διώξεις αυτές είναι με τη μορφή ειδοποίησης, έτσι οι σύντροφοι παραμένουν ελεύθεροι.

Τορίνο
24.05.2005 Δέμα βόμβα στο αρχηγείο της αστυνομίας του San Salvario / Borgo Po στη Via Saluzzo 26, από την FAI / Narodnaya Volya(Λαϊκή Θέληση).

04.07.2006 Δέμα βόμβα στον Beppe Fossati, διευθυντή της εφημερίδας “Torino Cronaca”, από την FAI/Ανώνυμη Χαοτική Ανταρσία.

06.07.2006 Δέμα βόμβα στην εταιρία Coema Edilita(εταιρία ανακαίνισης στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, από την FAI/Ανώνυμη Χαοτική Ανταρσία,

07.07.2006 Δέμα βόμβα στο Δήμαρχο του Τορίνο, Sergio Chiamparino, από την FAI/Ανώνυμη Χαοτική Ανταρσία.

05.03.2007 Τρεις βόμβες στην συνοικία Crocetta, του Τορινο, από την FAI/Ανώνυμη Χαοτική Ανταρσία.

Φοσσάνο
02.06.2006 Δύο βόμβες στη Σχολή Εκπαίδευσης των Καραμπινιέρι, από την FAI/Ανώνυμη Χαοτική Ανταρσία.

Πάρμα
03.11.2005 Τοποθέτηση βόμβας κατά των στρατώνων του R.I.S. (ιταλικού επιστημονικού τμήματος), απο την FAI/Συνεργασία Πυρός και Τεχνουργημάτων (Περιστασιακά Θεαματική)

Μόντενα
24.05.2005 Δέμα βόμβα στον διευθυντή του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών (C.P.T.) της Μόντενα Daniele Giovanardi, από την FAI / Narodnaya Volya(Λαϊκή Θέληση).

Μπολόνια
03.11.2005 Δέμα βόμβα στο Δήμαρχο της Μπολόνια, Sergio Cofferati, απο την FAI/Συνεργασία Πυρός και Τεχνουργημάτων (Περιστασιακά Θεαματική)

Γένοβα
07.05.2012 Πυροβολισμός εναντίων του Roberto Adinolfi, διευθύνων σύμβουλου της εταιρίας πυρηνικής ενέργειας Ansaldo Nucleare, απο την FAI/IRF Πυρήνας Όλγα. Την ευθύνη για την FAI/IRF Πυρήνας Όλγα εχουν αναλαβει οι σύντροφοι Alfredo Cospito & Nikola Gai.

Λέτσε
26.05.2005 Δέμα βόμβα στον Περιφερειάρχη-Επιστάτη της πόλης του Λέτσε Giorgio Manari , από την FAI / Narodnaya Volya(Λαϊκή Θέληση).

ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αναρχικό Στέκι Ναδίρ
Στη ΄Β φοιτητική εστία,
(Ευθεία πάνω από το ΑΧΕΠΑ)

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Protected by Spam Master


GR